Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kötü günler geride kaldı, Daha kötü günlere hazırlıklı olalım

EKONOMİ 20.07.2023 - 12:16, Güncelleme: 20.07.2023 - 12:16
 

Kötü günler geride kaldı, Daha kötü günlere hazırlıklı olalım

CHP Balıkesir İl Başkanı Erden KÖYBAŞI yapılan zamlar ile ilgili açıklama yaptı.
KÖYBAŞI yaptığı açıklamada; “Ülkemiz Dünya iktisat tarihinde yeri olmayan bir iktisat kuramının   en pahalı uygulandığı ülke durumuna düşürülmüştür ve  bedelini de yurttaşlar olarak hepimiz ödemekteyiz. Faiz düşürerek enflasyonun düşmeyeceğini kurları baskılamaya çalışmakla dünyanın en iyi 10 ekonomisinin arasına girilmeyeceğini maalesef birileri birilerine anlatamadı ve bedeli çok ağır oldu. Olmaya da devam edecek. Ülkemiz dünyanın en kötü 10 ekonomisi listesine girdi. Ülkede bir avuç mutlu azınlık dışında, yurttaşlarımızın önemli bir kısmı açlık, geri kalanlar ise yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor   Kötü yönetimle bütçe çarçur edilmiştir    Mevcut iktidar tarafından 2023 yılında bütçe büyüklüğü 4 trilyon 469 milyar lira olarak öngörülürken, 659 milyar liralık bütçe açığı beklentisi ile bütçe yapılmıştır.  Nakit Bütçe açığının yaklaşık %62 si ilk 4 ayda 415 milyar tl olarak gerçekleşmiş temmuz 2023 ayında da 1 trilyon 119 milyar lira tutarında ek bütçe hayata geçirilmiş bakanlıklar arası harcama kalemi aktarma yetkisi de Recep Tayyip Erdoğan’a verilmiştir. Bütçe ilk 6 ayda sıfırı tüketmiş hazine bomboş bırakılmıştır. Bu durumu, döviz artışı ya da yaşadığımız deprem felaketine bağlamak tamamen gerçekleri çarpıtmaktan başka bir şey değildir. Sonuçta mevcut durumun tamamının sorumlusu ben ekonomistim diyen AKP genel başkanı Tayyip Erdoğandır.   8 haziran 2023 te sizlerle paylaştığım basın bülteninde belki gözlerden kaçmış olabilir, o açıklamada ” iktidar bütçe açığını kapatabilmek için  ÖTV den MTV ye kadar ağır vergi artışları yapacaktır.” Demişim. Gördük ki motorlu taşıt vergisi 2 katına çıktı,  ÖTV akaryakıtta %300 artırılarak litre fiyatına 6 tl olarak yansıtıldı bununla birlikte evlerde kullanılan doğalgazda da ÖTV yaklaşık %250 arttırılmıştır. Ancak o gün KDV oranlarında artışa gidebileceklerini ön görmemiştik, bu kadar acımasız zam yapabileceklerini tahmin etmemiştik. Gabarda bulunan petrol, karadeniz gazı, bedava doğal gaz derken, zam sağnağına yakalandık. Önümüzde çok zor geçecek bir kış var.      Maalesef ki  seçimden sonra yaşanan ekonomik yıkımda en çok üzülen halkımız oldu, görünen o ki olmaya da devam edecek. Ülkemizde Çiftçi, işçi, emekli, memur, esnaf tüm yurttaşlarımız  yaşanan ağır zamlar altında ezilip derin yoksullukla mücadele etmeye çalışırken, iktidar Seçim vaadi diyerek neler söylediyse daha uygulamaya koymadan misliyle geri almaya başlamıştır.” dedi.
CHP Balıkesir İl Başkanı Erden KÖYBAŞI yapılan zamlar ile ilgili açıklama yaptı.

KÖYBAŞI yaptığı açıklamada; “Ülkemiz Dünya iktisat tarihinde yeri olmayan bir iktisat kuramının   en pahalı uygulandığı ülke durumuna düşürülmüştür ve  bedelini de yurttaşlar olarak hepimiz ödemekteyiz. Faiz düşürerek enflasyonun düşmeyeceğini kurları baskılamaya çalışmakla dünyanın en iyi 10 ekonomisinin arasına girilmeyeceğini maalesef birileri birilerine anlatamadı ve bedeli çok ağır oldu. Olmaya da devam edecek. Ülkemiz dünyanın en kötü 10 ekonomisi listesine girdi. Ülkede bir avuç mutlu azınlık dışında, yurttaşlarımızın önemli bir kısmı açlık, geri kalanlar ise yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor

 

Kötü yönetimle bütçe çarçur edilmiştir 

 

Mevcut iktidar tarafından 2023 yılında bütçe büyüklüğü 4 trilyon 469 milyar lira olarak öngörülürken, 659 milyar liralık bütçe açığı beklentisi ile bütçe yapılmıştır.  Nakit Bütçe açığının yaklaşık %62 si ilk 4 ayda 415 milyar tl olarak gerçekleşmiş temmuz 2023 ayında da 1 trilyon 119 milyar lira tutarında ek bütçe hayata geçirilmiş bakanlıklar arası harcama kalemi aktarma yetkisi de Recep Tayyip Erdoğan’a verilmiştir. Bütçe ilk 6 ayda sıfırı tüketmiş hazine bomboş bırakılmıştır. Bu durumu, döviz artışı ya da yaşadığımız deprem felaketine bağlamak tamamen gerçekleri çarpıtmaktan başka bir şey değildir.

Sonuçta mevcut durumun tamamının sorumlusu ben ekonomistim diyen AKP genel başkanı Tayyip Erdoğandır.

 

8 haziran 2023 te sizlerle paylaştığım basın bülteninde belki gözlerden kaçmış olabilir, o açıklamada ” iktidar bütçe açığını kapatabilmek için  ÖTV den MTV ye kadar ağır vergi artışları yapacaktır.” Demişim. Gördük ki motorlu taşıt vergisi 2 katına çıktı,  ÖTV akaryakıtta %300 artırılarak litre fiyatına 6 tl olarak yansıtıldı bununla birlikte evlerde kullanılan doğalgazda da ÖTV yaklaşık %250 arttırılmıştır. Ancak o gün KDV oranlarında artışa gidebileceklerini ön görmemiştik, bu kadar acımasız zam yapabileceklerini tahmin etmemiştik. Gabarda bulunan petrol, karadeniz gazı, bedava doğal gaz derken, zam sağnağına yakalandık. Önümüzde çok zor geçecek bir kış var.

 

  

Maalesef ki  seçimden sonra yaşanan ekonomik yıkımda en çok üzülen halkımız oldu, görünen o ki olmaya da devam edecek. Ülkemizde Çiftçi, işçi, emekli, memur, esnaf tüm yurttaşlarımız  yaşanan ağır zamlar altında ezilip derin yoksullukla mücadele etmeye çalışırken, iktidar Seçim vaadi diyerek neler söylediyse daha uygulamaya koymadan misliyle geri almaya başlamıştır.” dedi.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.