Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

7 MİLYON NEREDE?

SİYASET 16.05.2024 - 14:45, Güncelleme: 16.05.2024 - 14:45
 

7 MİLYON NEREDE?

7 MİLYON NEREDE?
7 MİLYON NEREDE?   31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra en çok konuşulan konulardan olan ama bir türlü ivme kazanmayan olay, AK PARTİ SANDIK MÜŞAHİTLERİNE ödenmesi gerektiği söylenen paralar.   İddia o ki 31 Mart Yerel Seçimlerinde sandıkta görevli müşahitlere ödeme yapılacakmış. Bu ödemeye örnek teşkil eden ödemeler daha önceki seçim dönemlerinde de yapılmış. Ama son seçimden sonra maalesef ki sandıklarda görevli olan müşahitlere ödeme yapılmamış. Aslında müşahitlik görevi gönüllülük esasına göre yapılır. Partisini, davasını seven kişiler oylara sahip olmak adına gönüllü olarak, hiçbir beklentisi olmadan sandıklara sahip çıkmak adına sandıklarda görev alırlardı. Bu kişiler; sandık gözlemcisi, bina sorumlusu, kat sorumlusu gibi sıfatlarla görevlendirilir. Ama bu durum değişti. Ve sandıklarda görev alan kişilere ücret ödemesi sistemi başlatıldı. Durum böyle olunca da son seçimde sandıklarda görev alan kişiler ödemelerini bekler oldu. Haklılar mı, evet haklılar. Tabi kendilerine söz everildi ise haklılar. Öğrendiğimiz kadarı ile de kendilerine ödeme konusunda söz verilmiş. Ve bu durumu da mahalle temsilcileri ve ilçe başkanlıkları takip ediyormuş. Ödenmesi gereken ücretin kişi minimum 600 TL olduğu söyleniyor. Yaklaşık 12.000 kişinin sandıklarda görev aldığı düşünülürse ortaya oldukça yüksek bir rakam çıkıyor. 7 milyon gibi bir rakam. Hatta iddia edilen o ki, bu para aslında il başkanlığında yada onların belirlediği kişilerde ama ödeme yapmıyorlar. Ben konu ile ilgili Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet AYDEMİR ile görüştüm ve kendisi; “Bizim ödeme konusunda bir sözümüz olmadı” dedi. Bir tarafta ödeme bekleyen müşahitler, diğer tarafta bizim ödeme konusunda sözümüz olmadı diyen başkan, bir diğer tarafta ortada olmayan ve ödenmesi gerektiği söylenen 7 milyon. Sahi para varsa kim de veya nerede? Bu işin sonu ne olur bilinmez. Ama şu bir gerçek. Eğer insanların ödemeleri yapılmaz ise Ak Parti bir sonraki seçimde sandıklarda görev yapacak görevli bulamaya bilir. Bizden söylemesi.      
7 MİLYON NEREDE?

7 MİLYON NEREDE?

 

31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra en çok konuşulan konulardan olan ama bir türlü ivme kazanmayan olay, AK PARTİ SANDIK MÜŞAHİTLERİNE ödenmesi gerektiği söylenen paralar.

 

İddia o ki 31 Mart Yerel Seçimlerinde sandıkta görevli müşahitlere ödeme yapılacakmış. Bu ödemeye örnek teşkil eden ödemeler daha önceki seçim dönemlerinde de yapılmış. Ama son seçimden sonra maalesef ki sandıklarda görevli olan müşahitlere ödeme yapılmamış.

Aslında müşahitlik görevi gönüllülük esasına göre yapılır. Partisini, davasını seven kişiler oylara sahip olmak adına gönüllü olarak, hiçbir beklentisi olmadan sandıklara sahip çıkmak adına sandıklarda görev alırlardı. Bu kişiler; sandık gözlemcisi, bina sorumlusu, kat sorumlusu gibi sıfatlarla görevlendirilir. Ama bu durum değişti. Ve sandıklarda görev alan kişilere ücret ödemesi sistemi başlatıldı. Durum böyle olunca da son seçimde sandıklarda görev alan kişiler ödemelerini bekler oldu. Haklılar mı, evet haklılar. Tabi kendilerine söz everildi ise haklılar. Öğrendiğimiz kadarı ile de kendilerine ödeme konusunda söz verilmiş. Ve bu durumu da mahalle temsilcileri ve ilçe başkanlıkları takip ediyormuş.

Ödenmesi gereken ücretin kişi minimum 600 TL olduğu söyleniyor. Yaklaşık 12.000 kişinin sandıklarda görev aldığı düşünülürse ortaya oldukça yüksek bir rakam çıkıyor. 7 milyon gibi bir rakam. Hatta iddia edilen o ki, bu para aslında il başkanlığında yada onların belirlediği kişilerde ama ödeme yapmıyorlar.

Ben konu ile ilgili Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet AYDEMİR ile görüştüm ve kendisi; “Bizim ödeme konusunda bir sözümüz olmadı” dedi.

Bir tarafta ödeme bekleyen müşahitler, diğer tarafta bizim ödeme konusunda sözümüz olmadı diyen başkan, bir diğer tarafta ortada olmayan ve ödenmesi gerektiği söylenen 7 milyon. Sahi para varsa kim de veya nerede?

Bu işin sonu ne olur bilinmez. Ama şu bir gerçek. Eğer insanların ödemeleri yapılmaz ise Ak Parti bir sonraki seçimde sandıklarda görev yapacak görevli bulamaya bilir. Bizden söylemesi.

 

 

 

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.