Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

BANDIRMA KAYMAKAMLIĞI NIN İŞLEME KONULMAMA KARARINI BURSA BÖLGE İDARE MAHKEMESİ KALDIRDI

EĞİTİM 16.05.2024 - 14:43, Güncelleme: 16.05.2024 - 14:43
 

BANDIRMA KAYMAKAMLIĞI NIN İŞLEME KONULMAMA KARARINI BURSA BÖLGE İDARE MAHKEMESİ KALDIRDI

BANDIRMA KAYMAKAMLIĞI NIN İŞLEME KONULMAMA KARARINI BURSA BÖLGE İDARE MAHKEMESİ KALDIRDI
BANDIRMA KAYMAKAMLIĞI NIN İŞLEME KONULMAMA KARARINI BURSA BÖLGE İDARE MAHKEMESİ  KALDIRDI       Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu ASLAN hakkında, şikayet üzerine  Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen bir disiplin soruşturmasında, müfettişlerin önerdiği kınama cezasını tümden kaldırmasından kaynaklı Bandırma Kaymakamı Engin AKSAKAL tarafından kendisine verilen UYARMA cezasının, devamında adli yönden cezai sorumluluğu noktasında ön inceleme dahi yapılmadan disiplin yönünden ceza alması yeterli görülüp cezai sorumluluğu dikkate alınmadan dosya işlemden kaldırılmıştı.     İtiraz üzerine Bursa Bölge İdare Mahkemesi 29.04.2024 tarihinde verdiği kararla Bandırma Kaymakamlığının Mutlu ASLAN hakkında işleme konulmama kararını kesin olarak kaldırdı.     Kaymakam bey ceza soruşturması yapmaya gerek yok dedi dosyayı işlemden kaldırdı. Bursa Bölge İdare Mahkemesi de kaymakam bey’in kararını kaldırdı.      İşleme konulmama kararı yönünden rapor hazırlayan muhakkik ve Bandırma Kaymakamı Engin AKSAKAL’ın mahkemenin kesin kararı gereği Mutlu ASLAN hakkında ön inceleme sürecini başlatmasının yasal zorunluluk olduğu öğrenildi.                 Bu sefer ön inceleme raporu  sonucunda Bandırma Kaymakamı Engin AKSAKAL’ın bir fiilin hem idari hem de cezai anlamda sorumluluk doğurabileceği açık hükmüne karşı Mutlu ASLAN hakkında ne karar vereceği eğitim camiasında merak konusu olduğu kadar olayın yakın takipçisi olduğumuzu belirtmek isteriz. Bu ülkede adalet yerini bulsun diye uğraşan çok değerli insanlar olduğunu unutmamak gerekir. Bir önerimiz de var, ön incelemeyi uzman bir eğitim müfettişi yaparsa adalet yerini hızlı bulur gibi… "Kaçtığını sanırsın ve kendine çarparsın."
BANDIRMA KAYMAKAMLIĞI NIN İŞLEME KONULMAMA KARARINI BURSA BÖLGE İDARE MAHKEMESİ KALDIRDI

BANDIRMA KAYMAKAMLIĞI NIN İŞLEME KONULMAMA KARARINI

BURSA BÖLGE İDARE MAHKEMESİ  KALDIRDI

 

    Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu ASLAN hakkında, şikayet üzerine  Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen bir disiplin soruşturmasında, müfettişlerin önerdiği kınama cezasını tümden kaldırmasından kaynaklı Bandırma Kaymakamı Engin AKSAKAL tarafından kendisine verilen UYARMA cezasının, devamında adli yönden cezai sorumluluğu noktasında ön inceleme dahi yapılmadan disiplin yönünden ceza alması yeterli görülüp cezai sorumluluğu dikkate alınmadan dosya işlemden kaldırılmıştı.

    İtiraz üzerine Bursa Bölge İdare Mahkemesi 29.04.2024 tarihinde verdiği kararla Bandırma Kaymakamlığının Mutlu ASLAN hakkında işleme konulmama kararını kesin olarak kaldırdı.

    Kaymakam bey ceza soruşturması yapmaya gerek yok dedi dosyayı işlemden kaldırdı. Bursa Bölge İdare Mahkemesi de kaymakam bey’in kararını kaldırdı.

     İşleme konulmama kararı yönünden rapor hazırlayan muhakkik ve Bandırma Kaymakamı Engin AKSAKAL’ın mahkemenin kesin kararı gereği Mutlu ASLAN hakkında ön inceleme sürecini başlatmasının yasal zorunluluk olduğu öğrenildi.

                Bu sefer ön inceleme raporu  sonucunda Bandırma Kaymakamı Engin AKSAKAL’ın bir fiilin hem idari hem de cezai anlamda sorumluluk doğurabileceği açık hükmüne karşı Mutlu ASLAN hakkında ne karar vereceği eğitim camiasında merak konusu olduğu kadar olayın yakın takipçisi olduğumuzu belirtmek isteriz. Bu ülkede adalet yerini bulsun diye uğraşan çok değerli insanlar olduğunu unutmamak gerekir.

Bir önerimiz de var, ön incelemeyi uzman bir eğitim müfettişi yaparsa adalet yerini hızlı bulur gibi…

"Kaçtığını sanırsın ve kendine çarparsın."

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.