Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

HAVRAN İLÇE TARIM'DA DRON DÖNEMİ

DİĞER 21.11.2023 - 16:34, Güncelleme: 21.11.2023 - 16:34
 

HAVRAN İLÇE TARIM'DA DRON DÖNEMİ

HAVRAN İLÇE TARIM'DA DRON DÖNEMİ
Balıkesir’in Havran İlçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri çalışma verimliliğini artırmak için dron kullanmaya başladı. Teknolojiyi kullanarak tarımda daha yenilikçi ve hızlı hizmet sunabilmek amacıyla Havran İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri dron kullanımına geçti. Hırsızlık, küçük ve büyükbaş hayvanların zeytinliklerdeki zarar tespiti, beyan örneklerinin tespiti, ekiliş ve dikilişlerin tepsiti ve mera arazilerinin tespitlerinin yapılmasında teknolojinin son imkanlarından dronlar kullanılıyor. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Teknolojiyi kullanarak tarımda yenilikçi ve hızlı üretime geçiş yapıyoruz. Arazi verilerinin daha hızlı ve kolay bir şekilde toplanmasını sağlayıp, saha araştırmalarında insan gücü yerine kullanılarak harcanan zamanı azaltıyoruz. Zeytinde hırsızlık, zeytinliklerde küçükbaş hayvan zararının tespiti, mazot-gübre desteklemesi için müracaat eden çiftçilerimizin beyanlarını örnekleme olarak tespiti, yem bitkisi desteği müracaatında bulunan çiftçilerimizin ekilişlerinin tespiti, mera arazilerimizin tespitlerinin yapılmasında müdürlüğümüze zaman, yakıt ve akabinde ki işlemlerin daha hızlı yapılabilmesinde hem tasarruf hem de kolaylık sağlayacaktır.” denildi.
HAVRAN İLÇE TARIM'DA DRON DÖNEMİ

Balıkesir’in Havran İlçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri çalışma verimliliğini artırmak için dron kullanmaya başladı.
Teknolojiyi kullanarak tarımda daha yenilikçi ve hızlı hizmet sunabilmek amacıyla Havran İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri dron kullanımına geçti. Hırsızlık, küçük ve büyükbaş hayvanların zeytinliklerdeki zarar tespiti, beyan örneklerinin tespiti, ekiliş ve dikilişlerin tepsiti ve mera arazilerinin tespitlerinin yapılmasında teknolojinin son imkanlarından dronlar kullanılıyor. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Teknolojiyi kullanarak tarımda yenilikçi ve hızlı üretime geçiş yapıyoruz. Arazi verilerinin daha hızlı ve kolay bir şekilde toplanmasını sağlayıp, saha araştırmalarında insan gücü yerine kullanılarak harcanan zamanı azaltıyoruz. Zeytinde hırsızlık, zeytinliklerde küçükbaş hayvan zararının tespiti, mazot-gübre desteklemesi için müracaat eden çiftçilerimizin beyanlarını örnekleme olarak tespiti, yem bitkisi desteği müracaatında bulunan çiftçilerimizin ekilişlerinin tespiti, mera arazilerimizin tespitlerinin yapılmasında müdürlüğümüze zaman, yakıt ve akabinde ki işlemlerin daha hızlı yapılabilmesinde hem tasarruf hem de kolaylık sağlayacaktır.” denildi.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.