Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

“ESNAFIN BEKLENTİSİ, VERİLEN SÖZLERİN YERİNE GETİRİLMESİ!”

GÜNDEM 22.06.2023 - 20:11, Güncelleme: 22.06.2023 - 20:11
 

“ESNAFIN BEKLENTİSİ, VERİLEN SÖZLERİN YERİNE GETİRİLMESİ!”

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, Kulis Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. Esnafın yeni dönemden beklentilerinden bahseden Başkan Erdem, “Esnafımızın en büyük beklentisi verilen sözlerin yerine getirilmesidir. Bizler, esnaf teşkilatının Balıkesir’deki başı olarak verilen sözlerin takipçisiyiz” diye konuştu. Detaylar haberimizde.
Kulis Gazetesi’ne özel olarak açıklamalar yapan Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, “İlk olarak Balıkesirimizin, esnaf teşkilatımızın, ülkemizin ve tüm İslam aleminin gelecek Kurban Bayramı’nı kutluyorum. En güzel şeylere vesile olmasını diliyorum. Sonrasında ise geçmiş seçimlerin vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Milletimizin takdiri başımızın üstündedir” diyerek sözlerine başladı.   ESNAF 9 GÜN TATİLDEN MEMNUN KALDI! Kurban Bayramı’nda tatilin uzatılma kararını esnafın sevinçle karşıladığının altını çizen Başkan Erdem, “Esnaf teşkilatı adına 9 gün tatil için devletimize teşekkür etmek istiyorum. Tabii ki esnafımız açısından çok çok iyi olacak bu tatil. Tatilinde uzatılmasıla birlikte esnafımızın nefes alacağını düşünüyoruz” diye konuştu.   ESNAF DÖRT GÖZLE BEKLİYOR! Başkan Erdem’in açıklamalarının devamında esnafın beklentilerini anlattı. Fehmi Erdem, esnaf teşkilatının isteklerini şöyle sıraladı; “Esnafımızın en büyük beklentisi verilen sözlerin yerine getirilmesidir. Bizler, esnaf teşkilatının Balıkesir’deki başı olarak verilen sözlerin takipçisiyiz. Bağ-kur’dan 25 yıl içinde 9 bin gün dolmadan emekli olamıyorsun, ama sigortadan 7 bin 200 günde emekli olabiliyorsun. Bu bir tezattır. Bunun sözünü Ankara’da Çalışma Bakanımız verdi. Devamlı takipçisi olduk. Bu süreç içinde hayata geçirilmesini başaramadık. En son Sayın Cumhurbaşkanımız çıktı bu konuda sözünü verdi. Bizler de sözün yeniden takipçisi olacağımızı belirtiyoruz. Ayrıca ticari araçlardaki ÖTV meselesinin sözünü verdi. İnşallah en kısa zamanda meclisimizden bu yasaların geçtiğini görürüz. Esnafımızın hizmetine sunulur. Esnafımız kısacası dört gözle bu kararların alınmasını istiyor.   DOĞUM BORÇLANMASI ÜZERİNE… 51 bin sicile kayıtlı esnafımız var. Bunun 16-17 bin tanesi kadın esnafımız. Devletimiz zamanında yasa koyucu bir karar almış. Demiş ki; “Doğumdan önce sigortası olanlar doğum borçlanması yapabilir. Doğumdan sonra olanlar yapamaz.” Bu da bir tezattır. Bu konununda derhal düzeltilmesini talep ediyoruz. Her zaman da dillendiriyoruz. Nasıl askerlik ödemesinde sigorta öncesi, sonrası diye bir şey yoksa doğum borçlanmasının aynı şekilde olmasını istiyoruz. Bu konunun da takipçisiyiz.   KREDİ LİMİTİ EN AZ 1 MİLYON TL’YE ÇIKARTILMALI Kredi esnaflarımız için şart. Eylülün 29’unda Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’nun seçimini yaptık. Cumhurbaşkanımızda katılım sağladı. Genel kurulda 350 bin TL olan kredi limitinin 500 bin TL’ye çıkartılmasını rica ettik. Ricamız kabul gördü ve 500 bin TL’ye çıkartıldı. Şu an bu limit çok çok aşağılarda kaldı. Biz bu limitin en kısa zamanda en az 1 milyon TL’ye çıkarılacak şekilde düzenlenmesini rica ediyoruz. Bu isteğimize de umarım yetkililer kulak verir.”  
Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, Kulis Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. Esnafın yeni dönemden beklentilerinden bahseden Başkan Erdem, “Esnafımızın en büyük beklentisi verilen sözlerin yerine getirilmesidir. Bizler, esnaf teşkilatının Balıkesir’deki başı olarak verilen sözlerin takipçisiyiz” diye konuştu. Detaylar haberimizde.

Kulis Gazetesi’ne özel olarak açıklamalar yapan Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, “İlk olarak Balıkesirimizin, esnaf teşkilatımızın, ülkemizin ve tüm İslam aleminin gelecek Kurban Bayramı’nı kutluyorum. En güzel şeylere vesile olmasını diliyorum. Sonrasında ise geçmiş seçimlerin vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Milletimizin takdiri başımızın üstündedir” diyerek sözlerine başladı.

 

ESNAF 9 GÜN TATİLDEN MEMNUN KALDI!

Kurban Bayramı’nda tatilin uzatılma kararını esnafın sevinçle karşıladığının altını çizen Başkan Erdem, “Esnaf teşkilatı adına 9 gün tatil için devletimize teşekkür etmek istiyorum. Tabii ki esnafımız açısından çok çok iyi olacak bu tatil. Tatilinde uzatılmasıla birlikte esnafımızın nefes alacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

 

ESNAF DÖRT GÖZLE BEKLİYOR!

Başkan Erdem’in açıklamalarının devamında esnafın beklentilerini anlattı. Fehmi Erdem, esnaf teşkilatının isteklerini şöyle sıraladı; “Esnafımızın en büyük beklentisi verilen sözlerin yerine getirilmesidir. Bizler, esnaf teşkilatının Balıkesir’deki başı olarak verilen sözlerin takipçisiyiz. Bağ-kur’dan 25 yıl içinde 9 bin gün dolmadan emekli olamıyorsun, ama sigortadan 7 bin 200 günde emekli olabiliyorsun. Bu bir tezattır. Bunun sözünü Ankara’da Çalışma Bakanımız verdi. Devamlı takipçisi olduk. Bu süreç içinde hayata geçirilmesini başaramadık. En son Sayın Cumhurbaşkanımız çıktı bu konuda sözünü verdi. Bizler de sözün yeniden takipçisi olacağımızı belirtiyoruz. Ayrıca ticari araçlardaki ÖTV meselesinin sözünü verdi. İnşallah en kısa zamanda meclisimizden bu yasaların geçtiğini görürüz. Esnafımızın hizmetine sunulur. Esnafımız kısacası dört gözle bu kararların alınmasını istiyor.

 

DOĞUM BORÇLANMASI ÜZERİNE

51 bin sicile kayıtlı esnafımız var. Bunun 16-17 bin tanesi kadın esnafımız. Devletimiz zamanında yasa koyucu bir karar almış. Demiş ki; “Doğumdan önce sigortası olanlar doğum borçlanması yapabilir. Doğumdan sonra olanlar yapamaz.” Bu da bir tezattır. Bu konununda derhal düzeltilmesini talep ediyoruz. Her zaman da dillendiriyoruz. Nasıl askerlik ödemesinde sigorta öncesi, sonrası diye bir şey yoksa doğum borçlanmasının aynı şekilde olmasını istiyoruz. Bu konunun da takipçisiyiz.

 

KREDİ LİMİTİ EN AZ 1 MİLYON TLYE ÇIKARTILMALI

Kredi esnaflarımız için şart. Eylülün 29’unda Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’nun seçimini yaptık. Cumhurbaşkanımızda katılım sağladı. Genel kurulda 350 bin TL olan kredi limitinin 500 bin TL’ye çıkartılmasını rica ettik. Ricamız kabul gördü ve 500 bin TL’ye çıkartıldı. Şu an bu limit çok çok aşağılarda kaldı. Biz bu limitin en kısa zamanda en az 1 milyon TL’ye çıkarılacak şekilde düzenlenmesini rica ediyoruz. Bu isteğimize de umarım yetkililer kulak verir.”

 

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.