Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

CHP Balıkesir İl kadın Kolları Başkanı - Ayşe Pınar Yahşi

GÜNDEM 07.07.2023 - 13:51, Güncelleme: 07.07.2023 - 13:51
 

CHP Balıkesir İl kadın Kolları Başkanı - Ayşe Pınar Yahşi

Son yıllarda ülke genelinde bir çok sanatçının konserleri ve festivallerin yasaklandığına şahit olmuştuk. Kazdağı EKOFEST'e 9 Mayıs'ta izin verildi. 17 Haziran'da "yangın gerekçesi" bahane edilerek festival iptal edildi.
Yakın bir zamanda ,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  İstanbul’da 3.Gençlik Zirvesi’nde; “Sevgili gençler, ne 40 yıllık siyasi hayatımızda ne de 21 yıllık iktidarlarımız döneminde biz asla bunlar gibi davranmadık. Kimsenin hayat tarzına, yaşam biçimine müdahale etmedik. Ne kadar aykırı olursa olsun hiçbir düşünceyi yasaklamadık.’’  demiş olsa da gerçeğin tam tersi olduğunu,  seküler yaşam tarzına ciddi anlamda müdahale olduğunu biliyoruz.    Balıkesir Sivil Toplum Platformu çatısı altında toplanmış olan gerici, faşist, çağdışı zihniyetin temsilcileri " Festivallerde yapılan yanlışlara dur diyelim" başlığı altında yine laik, demokratik, eşitlikçi yaşam tarzından duydukları rahatsızlığı dile getirerek "Yapılan her türlü etkinlikte de  kız-erkek bölümünün ayrılmasını, alkollü içki tüketiminin yasaklanması, festivallerin iptal edilmesini talep etmişler. Gençlerin bir arada bulunmasını ’’gayri ahlaki ve haram ilişkiler’’ olarak nitelendirilmiş,  isyan ve başkaldırıya yönlendirildikleri gibi saçma sapan gerekçeler gösterilmiştir.  Birkaç gün önce de Bursa'nın Karaağız mahallesi muhtarı bir yazı paylaşarak kadın -erkek bir arada eğlenemeyecek demişti ve gelen tepkiler üzerine geri adım atmıştı. Biz bu ortaçağ zihniyetinin korkularını çok iyi biliyoruz. Elbette biz kadınlar ve eşitlikçi erkekler, bu antidemokratik, çağdışı, gerici dayatmalara boyun eğmeyeceğiz!..   Ayşe Pınar Yahşi CHP Balıkesir İl kadın Kolları Başkanı
Son yıllarda ülke genelinde bir çok sanatçının konserleri ve festivallerin yasaklandığına şahit olmuştuk. Kazdağı EKOFEST'e 9 Mayıs'ta izin verildi. 17 Haziran'da "yangın gerekçesi" bahane edilerek festival iptal edildi.

Yakın bir zamanda ,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  İstanbul’da 3.Gençlik Zirvesi’nde; “Sevgili gençler, ne 40 yıllık siyasi hayatımızda ne de 21 yıllık iktidarlarımız döneminde biz asla bunlar gibi davranmadık. Kimsenin hayat tarzına, yaşam biçimine müdahale etmedik. Ne kadar aykırı olursa olsun hiçbir düşünceyi yasaklamadık.’’  demiş olsa da gerçeğin tam tersi olduğunu,  seküler yaşam tarzına ciddi anlamda müdahale olduğunu biliyoruz.   

Balıkesir Sivil Toplum Platformu çatısı altında toplanmış olan gerici, faşist, çağdışı zihniyetin temsilcileri " Festivallerde yapılan yanlışlara dur diyelim" başlığı altında yine laik, demokratik, eşitlikçi yaşam tarzından duydukları rahatsızlığı dile getirerek "Yapılan her türlü etkinlikte de  kız-erkek bölümünün ayrılmasını, alkollü içki tüketiminin yasaklanması, festivallerin iptal edilmesini talep etmişler. Gençlerin bir arada bulunmasını ’’gayri ahlaki ve haram ilişkiler’’ olarak nitelendirilmiş,  isyan ve başkaldırıya yönlendirildikleri gibi saçma sapan gerekçeler gösterilmiştir.

 Birkaç gün önce de Bursa'nın Karaağız mahallesi muhtarı bir yazı paylaşarak kadın -erkek bir arada eğlenemeyecek demişti ve gelen tepkiler üzerine geri adım atmıştı.

Biz bu ortaçağ zihniyetinin korkularını çok iyi biliyoruz. Elbette biz kadınlar ve eşitlikçi erkekler, bu antidemokratik, çağdışı, gerici dayatmalara boyun eğmeyeceğiz!..

 

Ayşe Pınar Yahşi

CHP Balıkesir İl kadın Kolları Başkanı

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.