Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Balıkesir'de 3 şahsa tarihi eser operasyonu

ASAYİŞ 12.12.2023 - 17:42, Güncelleme: 12.12.2023 - 17:42
 

Balıkesir'de 3 şahsa tarihi eser operasyonu

Balıkesir'de 3 şahsa tarihi eser operasyonu
Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde jandarma ekipleri izinsiz kazı yapan 3 şahsı suçüstü yakaladı. Jandarma ekipleri operasyonda 109 adet Bizans dönemi sikke, 3 dedektör, çok sayıda kazı malzemesi ve 11 adet patlayıcı madde ele geçirdi. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Bigadiç ilçesinde izinsiz kazı yapılacağı bilgisinin alınması üzerine bölgede yapılan araştırma ve fiziki takip sonucu icra edilen operasyonda; 109 adet Bizans dönemine ait sikke, 11 adet kaya kırıcı el yapımı patlayıcı madde, 3 adet dedektör, 1 adet kazma, 1 adet balyoz, 1 adet akü, 7 adet hilti ucu, 30 metre elektrik kablosu ve 1 adet av tüfeği ele geçirildi. İzinsiz kazı yapan 3 şahıs yakalanarak, haklarında adli işlem başlatıldı. Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmaların aralıksız olarak devam edeceği açıklandı.
Balıkesir'de 3 şahsa tarihi eser operasyonu

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde jandarma ekipleri izinsiz kazı yapan 3 şahsı suçüstü yakaladı. Jandarma ekipleri operasyonda 109 adet Bizans dönemi sikke, 3 dedektör, çok sayıda kazı malzemesi ve 11 adet patlayıcı madde ele geçirdi.
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Bigadiç ilçesinde izinsiz kazı yapılacağı bilgisinin alınması üzerine bölgede yapılan araştırma ve fiziki takip sonucu icra edilen operasyonda; 109 adet Bizans dönemine ait sikke, 11 adet kaya kırıcı el yapımı patlayıcı madde, 3 adet dedektör, 1 adet kazma, 1 adet balyoz, 1 adet akü, 7 adet hilti ucu, 30 metre elektrik kablosu ve 1 adet av tüfeği ele geçirildi. İzinsiz kazı yapan 3 şahıs yakalanarak, haklarında adli işlem başlatıldı.
Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmaların aralıksız olarak devam edeceği açıklandı.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.