Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Amaranth’ta Hasat Zamanı

GÜNDEM 24.08.2023 - 13:45, Güncelleme: 24.08.2023 - 13:45
 

Amaranth’ta Hasat Zamanı

Tarım ve hayvancılığının her türünün yapıldığı Balıkesir, alternatif tarım ürünleriyle de ön plana çıkıyor.
Balya İlçesi Ilıca Mahallesinde üretimi yapılan amaranth tarlasını ziyaret eden İl Müdürümüz Erkan Alkan, üreticilerle bilgi alışverişinde bulunarak hasat yaptı. Tıbbi ve Aromatik bir bitki olan amaranth, kolesterol ve kan şekerini düzenlemesinde, çölyak hastalarının tedavisinde, yüksek protein içeriğiyle hayvan yemi üretiminde ve kozmetik sektöründe kullanılmaktadır.   Bitkisel üretim konusunda geniş ürün yelpazesine sahip ilimizde üretimi yapılan ve şifa kaynağı olan amaranth, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün girişimleriyle Bakanlığımız Çiftçi Kayıt Sistemi veri tabanına da eklenmesi sağlanmış ve ÇKS Sistemine kayıtlı olarak Balıkesir'de yetiştirilmeye başlanmıştır.   İl Müdürümüz Erkan Alkan; ürün deseninin çeşitlendirilmesi, katma değeri yüksek ürünlerin yetiştirilmesi ve aynı zamanda üreticilere alternatif gelir kaynağı sağlaması açısından amaranth üretiminin Balıkesir tarımına kazandırılmasının büyük önem arz ettiğinden bahsetti.   Yapılan programa İl Müdürümüz Erkan Alkan başta olmak üzere, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Haydar Ali Kuytul, Balya İlçe Müdürü İbrahim Göçer, teknik personeller ve üreticiler katıldı.
Tarım ve hayvancılığının her türünün yapıldığı Balıkesir, alternatif tarım ürünleriyle de ön plana çıkıyor.

Balya İlçesi Ilıca Mahallesinde üretimi yapılan amaranth tarlasını ziyaret eden İl Müdürümüz Erkan Alkan, üreticilerle bilgi alışverişinde bulunarak hasat yaptı.

Tıbbi ve Aromatik bir bitki olan amaranth, kolesterol ve kan şekerini düzenlemesinde, çölyak hastalarının tedavisinde, yüksek protein içeriğiyle hayvan yemi üretiminde ve kozmetik sektöründe kullanılmaktadır.

 

Bitkisel üretim konusunda geniş ürün yelpazesine sahip ilimizde üretimi yapılan ve şifa kaynağı olan amaranth, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün girişimleriyle Bakanlığımız Çiftçi Kayıt Sistemi veri tabanına da eklenmesi sağlanmış ve ÇKS Sistemine kayıtlı olarak Balıkesir'de yetiştirilmeye başlanmıştır.

 

İl Müdürümüz Erkan Alkan; ürün deseninin çeşitlendirilmesi, katma değeri yüksek ürünlerin yetiştirilmesi ve aynı zamanda üreticilere alternatif gelir kaynağı sağlaması açısından amaranth üretiminin Balıkesir tarımına kazandırılmasının büyük önem arz ettiğinden bahsetti.

 

Yapılan programa İl Müdürümüz Erkan Alkan başta olmak üzere, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Haydar Ali Kuytul, Balya İlçe Müdürü İbrahim Göçer, teknik personeller ve üreticiler katıldı.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.