Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

ÜÇÜNCÜ YOL

SİYASET 24.08.2023 - 13:36, Güncelleme: 24.08.2023 - 13:36
 

ÜÇÜNCÜ YOL

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, MHP lideri Bahçeli’ye ‘üçüncü yol açma’ çağrısında bulundu.
Akalın’ın ‘’üçüncü yol” çağrısı parti kulislerini hareketlendirdi. Partinin anadolu teşkilatlarında, İYİ  Parti’nin AKP ve CHP’den ayrı yeni bir milliyetçi cephede yer almasıyla söz konusu partilerin prangalarından kurtulabileceği savunuluyor. İYİ Parti  Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ittifak çağrısına: “Türk milliyetçilerin iktidarı ancak yeni bir Türk çağını başlatacağımız üçüncü yolu açmaktan geçmektedir. İnanıyorum ki bu çağrı milletimizin ekseriyetinde de büyük karşılık bulacaktır.”  sözleriyle karşılık verdi. Öte yandan İYİ Parti’de yerel seçimde izlenecek yol haritası için gözler 26 Ağustos tarihindeki açıklamaya çevrildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Afyonkarahisar’da partisinin bundan sonraki yol haritasına ilişkin açıklama yapacak. 3 Mart tarihindeki 6’lı masa krizinden sonra Meral Akşener ve İYİ Partililer’in kolay kolay Millet İttifakında yer almayacakları bekleniyor. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın başta MHP’ye dönüp milliyetçilerin bir araya geldiği bir yapıya işaret ederek yaptığı üçüncü yol çağrısının Akşener’in bilgisi dahilinde olduğunu ve 26 Ağustos’ta da bu konuda mesaj vereceğine inanıyorum. Ancak İYİ Parti ile MHP’nin birleşmesi şu an söz konusu değil.   Hem İYİ Parti'nin hem de MHP’nin kurmaylarının bir bölümü, böyle bir birleşmede kendi koltuklarını kaybedeceklerinden birleşmeyi istemeyen sert açıklamalar yapıyorlar. İki partinin, özellikle İYİ  Parti seçmenlerinin bir bölümü bazı nedenlerle birleşmeye sıcak bakmıyorlar. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle, Türk siyaseti Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı olarak 2 blok şeklinde kutuplaştırılıp seçmen için başka bir  alternatif yol engelleniyor. İYİ Parti ve MHP’nin üçüncü bir ittifak yapmaları Türk  siyasetinin tıkanmışlığını ve alternatifsizliğini ortadan kaldırabilir. Türkiye’deki %30 olan Atatürk Milliyetçilerinin oyları üçüncü bir yol olarak toplanıp iktidarı elde edebilir.
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, MHP lideri Bahçeli’ye ‘üçüncü yol açma’ çağrısında bulundu.

Akalın’ın ‘’üçüncü yol” çağrısı parti kulislerini hareketlendirdi.

Partinin anadolu teşkilatlarında, İYİ  Parti’nin AKP ve CHP’den ayrı yeni bir milliyetçi cephede yer almasıyla söz konusu partilerin prangalarından kurtulabileceği savunuluyor.

İYİ Parti  Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ittifak çağrısına:

“Türk milliyetçilerin iktidarı ancak yeni bir Türk çağını başlatacağımız üçüncü yolu açmaktan geçmektedir. İnanıyorum ki bu çağrı milletimizin ekseriyetinde de büyük karşılık bulacaktır.”  sözleriyle karşılık verdi.

Öte yandan İYİ Parti’de yerel seçimde izlenecek yol haritası için gözler 26 Ağustos tarihindeki açıklamaya çevrildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Afyonkarahisar’da partisinin bundan sonraki yol haritasına ilişkin açıklama yapacak.

3 Mart tarihindeki 6’lı masa krizinden sonra Meral Akşener ve İYİ Partililer’in kolay kolay Millet İttifakında yer almayacakları bekleniyor.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın başta MHP’ye dönüp milliyetçilerin bir araya geldiği bir yapıya işaret ederek yaptığı üçüncü yol çağrısının Akşener’in bilgisi dahilinde olduğunu ve 26 Ağustos’ta da bu konuda mesaj vereceğine inanıyorum.

Ancak İYİ Parti ile MHP’nin birleşmesi şu an söz konusu değil.  

Hem İYİ Parti'nin hem de MHP’nin kurmaylarının bir bölümü, böyle bir birleşmede kendi koltuklarını kaybedeceklerinden birleşmeyi istemeyen sert açıklamalar yapıyorlar.

İki partinin, özellikle İYİ  Parti seçmenlerinin bir bölümü bazı nedenlerle birleşmeye sıcak bakmıyorlar.

Cumhurbaşkanlığı sistemiyle, Türk siyaseti Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı olarak 2 blok şeklinde kutuplaştırılıp seçmen için başka bir  alternatif yol engelleniyor.

İYİ Parti ve MHP’nin üçüncü bir ittifak yapmaları Türk  siyasetinin tıkanmışlığını ve alternatifsizliğini ortadan kaldırabilir.

Türkiye’deki %30 olan Atatürk Milliyetçilerinin oyları üçüncü bir yol olarak toplanıp iktidarı elde edebilir.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.