Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

İSMET İNÖNÜYÜ ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

DİĞER 28.12.2023 - 18:49, Güncelleme: 28.12.2023 - 18:49
 

İSMET İNÖNÜYÜ ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

İSMET İNÖNÜYÜ ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ
CHP Balıkesir İl Başkanı Erden KÖYBAŞI törende yaptığı konuşmada; “Bugün burada 2. Genel Başkanımız Türkiye cumhuriyetinin 2. Cumhurbaşkanı Mustafa İsmet İnönü’yü anmak üzere toplandık. Albay İsmet’in Mustafa Kemal ile kıt’a arkadaşlığı İkinci Ordu’da başlamış, daha sonra birçok cephede ast üst olarak görev yapmışlar ve nisan 1920 de İstanbul’da yapabileceği bir şey kalmayan Mustafa İsmet Ankara’ya gelerek Mustafa Kemal'in yanında yer almıştır.   Askeri alanda Birçok başarısının yanında Garp cephesi kumandanı olarak Ulusal Kurtuluş Savaşımızın en önemli dönüm noktalarından olan 1.ve 2. İnönü savaşlarını kazanarak işgalci kuvvetlerin ilerlemesini durdurmuş ve Mustafa Kemal gönderdiği telgrafta  "Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makus talihini de yendiniz'' sözleriyle, zaferin önemini vurgulamıştır. Edirne milletvekili olarak mecliste yer almış ve ülkemizin  ilk başbakanıdır.   O büyük asker ve devlet adamlarının yepyeni bir Ulus ve devlet yaratma çabalarından bugün geldiğimiz yerde ülkemizi yönetenlerin yaptıkları ve ülkemizin geldiği nokta içimizi acıtıyor.   Bir gün arayla 12 vatan evladını toprağa verdik, hepsinin Ruhu şad olsun Ulusumuzun başı sağ olsun. Ne yazık ki bir kağıt parçasına terörü kınama mesajı yazanlar ile terörün kökünü kuruttuk, ayakkabı numaralarını biliyoruz diyenler aynı.” dedi.   KÖYBAŞI ayrıca; Genel Başkanımız Özgür Özel, “Operasyon bölgesinde kaç Mehmetçiğimiz var? İlan edilen şehitlerimizden başka şehidimiz var mı? Canlı olup olmadığını bilmediğimiz Mehmetçikler terör örgütünün elinde mi? Daha nice sorumuz var, cevap veren yok. Bunları sormak suç değil görevimizdir.” diyor.   Buna itirazı olan kim merak ediyoruz. Bunu soramayanlar birkaç hamasi söz ile terörü kınayıp geçiştirmeye çalışıyor.  “Bir o bildiriye baksınlar bir de bizimkine… Terörün karşısında dimdik durmaksa bizim bildirimizde var. Biz Hamaset istemiyoruz, Biz terörü kınamamak yerine lanetliyoruz. Ulusal yas ilan edilmesini istiyoruz. Bu ülkenin kuruluşunu, bağımsızlığını, bütünlüğünü sağlamak için gece gündüz mücadele edenlerin yolundan yürüyen bizlere  teröristlerle birliktesiniz demek tam bir akıl tutulması tam bir hezeyandır. Biraz utanma biraz izan lazım. Bunların yanında tarikatlara Stk diyen bir milli eğitim bakanının olduğu hükümetten ve anlayıştan başka da bir şey beklenemez.   Siz ne derseniz deyin devrimciler, Atatürkçüler inandıkları yoldan, doğruları söylemekten dönmez, Mücadeleden vazgeçmez, asteğmen Kubilay gibi baş verir baş eğmezler.  Bu yolda mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.” İfadelerini kullandı.
İSMET İNÖNÜYÜ ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

CHP Balıkesir İl Başkanı Erden KÖYBAŞI törende yaptığı konuşmada; “Bugün burada 2. Genel Başkanımız Türkiye cumhuriyetinin 2. Cumhurbaşkanı Mustafa İsmet İnönü’yü anmak üzere toplandık. Albay İsmet’in Mustafa Kemal ile kıt’a arkadaşlığı İkinci Ordu’da başlamış, daha sonra birçok cephede ast üst olarak görev yapmışlar ve nisan 1920 de İstanbul’da yapabileceği bir şey kalmayan Mustafa İsmet Ankara’ya gelerek Mustafa Kemal'in yanında yer almıştır.

 

Askeri alanda Birçok başarısının yanında Garp cephesi kumandanı olarak Ulusal Kurtuluş Savaşımızın en önemli dönüm noktalarından olan 1.ve 2. İnönü savaşlarını kazanarak işgalci kuvvetlerin ilerlemesini durdurmuş ve Mustafa Kemal gönderdiği telgrafta  "Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makus talihini de yendiniz'' sözleriyle, zaferin önemini vurgulamıştır. Edirne milletvekili olarak mecliste yer almış ve ülkemizin  ilk başbakanıdır.

 

O büyük asker ve devlet adamlarının yepyeni bir Ulus ve devlet yaratma çabalarından bugün geldiğimiz yerde ülkemizi yönetenlerin yaptıkları ve ülkemizin geldiği nokta içimizi acıtıyor.

 

Bir gün arayla 12 vatan evladını toprağa verdik, hepsinin Ruhu şad olsun Ulusumuzun başı sağ olsun. Ne yazık ki bir kağıt parçasına terörü kınama mesajı yazanlar ile terörün kökünü kuruttuk, ayakkabı numaralarını biliyoruz diyenler aynı.” dedi.

 

KÖYBAŞI ayrıca; Genel Başkanımız Özgür Özel, “Operasyon bölgesinde kaç Mehmetçiğimiz var?

İlan edilen şehitlerimizden başka şehidimiz var mı? Canlı olup olmadığını bilmediğimiz Mehmetçikler terör örgütünün elinde mi? Daha nice sorumuz var, cevap veren yok. Bunları sormak suç değil görevimizdir.” diyor.

 

Buna itirazı olan kim merak ediyoruz. Bunu soramayanlar birkaç hamasi söz ile terörü kınayıp geçiştirmeye çalışıyor.  “Bir o bildiriye baksınlar bir de bizimkine… Terörün karşısında dimdik durmaksa bizim bildirimizde var. Biz Hamaset istemiyoruz, Biz terörü kınamamak yerine lanetliyoruz. Ulusal yas ilan edilmesini istiyoruz.

Bu ülkenin kuruluşunu, bağımsızlığını, bütünlüğünü sağlamak için gece gündüz mücadele edenlerin yolundan yürüyen bizlere  teröristlerle birliktesiniz demek tam bir akıl tutulması tam bir hezeyandır.

Biraz utanma biraz izan lazım. Bunların yanında tarikatlara Stk diyen bir milli eğitim bakanının olduğu hükümetten ve anlayıştan başka da bir şey beklenemez.

 

Siz ne derseniz deyin devrimciler, Atatürkçüler inandıkları yoldan, doğruları söylemekten dönmez, Mücadeleden vazgeçmez, asteğmen Kubilay gibi baş verir baş eğmezler.  Bu yolda mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.” İfadelerini kullandı.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.