Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Balıkesir'de orman köylüsü bildiği işle kalkındırılıyor

EKONOMİ 09.11.2023 - 13:05, Güncelleme: 09.11.2023 - 13:05
 

Balıkesir'de orman köylüsü bildiği işle kalkındırılıyor

Balıkesir'de orman köylüsü bildiği işle kalkındırılıyor
Balıkesir'de orman köylüsü bildiği işle kalkındırılıyor Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü yürüttüğü ormancılık faaliyetlerinde orman köylüsünü istihdam edilerek, köylünün bildiği işle kalkınmasını sağlıyor. Ağaçlandırma, Silvikültür, Üretim, Nakliyat vb. Ormancılık faaliyetlerinde istihdam edilen orman köylüsü kendi mıntıkalarındaki ormanların sürdürülebilir yönetimine eşlik ederek gelir elde ediyor. Bölge müdürlü 2023 yılında bugüne kadar orman köylüsüne Ağaçlandırma faaliyetlerinden 14 Milyon TL, Silvikültür faaliyetlerinden 71 Milyon TL, Üretim ve Nakliyat faaliyetlerinden 423 Milyon TL olmak üzere toplamda orman köylüsüne 508 Milyon TL aktardığını açıkladı. Bölge Müdürlüğü bu oranın, yıl sonuna kadar 750 Milyon TL’yi bulmasını beklediklerini ifade edildi. Ormancılık faaliyetleri istihdam ve gelir kaynağı olmaya ve orman köylüsünü yerinde kalkındırmaya devam edileceği de ifade edildi.
Balıkesir'de orman köylüsü bildiği işle kalkındırılıyor

Balıkesir'de orman köylüsü bildiği işle kalkındırılıyor

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü yürüttüğü ormancılık faaliyetlerinde orman köylüsünü istihdam edilerek, köylünün bildiği işle kalkınmasını sağlıyor.
Ağaçlandırma, Silvikültür, Üretim, Nakliyat vb. Ormancılık faaliyetlerinde istihdam edilen orman köylüsü kendi mıntıkalarındaki ormanların sürdürülebilir yönetimine eşlik ederek gelir elde ediyor.
Bölge müdürlü 2023 yılında bugüne kadar orman köylüsüne Ağaçlandırma faaliyetlerinden 14 Milyon TL, Silvikültür faaliyetlerinden 71 Milyon TL, Üretim ve Nakliyat faaliyetlerinden 423 Milyon TL olmak üzere toplamda orman köylüsüne 508 Milyon TL aktardığını açıkladı. Bölge Müdürlüğü bu oranın, yıl sonuna kadar 750 Milyon TL’yi bulmasını beklediklerini ifade edildi. Ormancılık faaliyetleri istihdam ve gelir kaynağı olmaya ve orman köylüsünü yerinde kalkındırmaya devam edileceği de ifade edildi.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.