Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

“BALIKESİR’DE EMLAK PİYASASI TAMAMİYLE KİLİTLENDİ!”

EKONOMİ 14.06.2023 - 21:53, Güncelleme: 14.06.2023 - 21:53
 

“BALIKESİR’DE EMLAK PİYASASI TAMAMİYLE KİLİTLENDİ!”

Balıkesir’de emlak piyasasının nabzını tutmak üzere Durmaz Emlak çalışanı Tayfun Arıcı ile röportaj gerçekleştirdik. Balıkesir’de emlak piyasasının son hali, konut fiyatlarının güncel fiyat bilgisi gibi birçok soruya cevap bulacağınız detaylar haberimizde.
Balıkesir’deki emlak piyasası üzerine Kulis Gazetesi’ne özel olarak açıklamalarda bulunan Durmaz Emlak çalışanı Tayfun Arıcı, “Emlak piyasasında seçim öncesi yaşadığımız durgunluk hala daha devam ediyor” dedi. Tayfun Arıcı, şöyle devam etti; “Çünkü millet ne yapacağını bilemiyordu seçim öncesinde. ‘Ülkenin hali ne olur? Ne biter?’ gibi düşünüyordu herkes. Şimdi son gelen zamlarda malum. Döviz aldı başını gitti, ama hala artan dövizin etkisi piyasalara net şekilde yansımadı. Pek daire soran yok. Gelenler daha çok kiralık daireye yöneliyor, kiralık daire soruyor. Geçmiş dönemlerden gelen sıkıntı nedeniyle çok fazla kiralık daire de yok. Piyasa şu an tamamiyle kilitlendi.”   “FAİZLER ÇOK YÜKSEK!” Ev almak için verilen kredilerde faizlerin tavan gördüğünü belirten Arıcı, “Müteahhitler binaları yapıyorlar, ama onlarda maliyet yükselince otomatik olarak fiyatları yükseğe çekmek zorunda kalıyorlar. Seçimden önce bankalar kredileri durdurmuştu. Şu an yavaş yavaş açılıyor, ama faizler çok çok yüksek. Kredi oranları bu kadar yüksek olunca konut satın almak hayale dönüyor. Bizler beklemedeyiz” şeklinde konuştu.   BALIKESİR’DE KONUT FİYATLARI Balıkesir’deki satılık ve kiralık daire fiyatlarına dair bilgiler paylaşan Arıcı, “Sıfır dairelerde 2+1 evlerimiz yerine göre değişmekle birlikte ortalama 2-2,5 milyon TL civarını buluyor. Bahçelievler ve Paşaalanı Mahallelerinde bu fiyat 3-3,5 milyon TL’ye kadar çıkıyor. Çok gözde olmayan mahallelerde ise nadiren 1.5 milyon TL’ye bulma şansınız var. Kiralık evlerde de durum aynı. Kiralar cep yakıyor. 1+1 evlerin kirası 5 bin TL’yi gördü. 2+1 eve 8-10 bin TL isteyenler var” diye konuştu.   “HERKES KAFASINA GÖRE ZAM YAPMAYA BAŞLADI!” Kiralık evlere uygulanan yüzde 25 kira artışı düzenlemesine dikkat çeken Arıcı, bu kurala uyulmadığına dikkat çekerek; “Piyasa çok dalgalı. Herkes kafasına göre zam yapmaya başladı. Maalesef bu kuralı çok uygulayan yok. Bunların tespit edilmesi, cezai işlemin uygulanması halinde bir ihtimal piyasa rahatlamaya başlar. Çünkü gerçekten fiyatlar çok yüksek. Maaşlara zam geldikçe kiralara fahiş zam geliyor. Bin TL istediği eve bir anda 4-5 bin TL istemeye kalkıyor. Bu süreç böyle gidemez. Kira düzenlemesi mutlaka takip edilecek şekilde uygulanmalı” açıklamasını yaptı.  
Balıkesir’de emlak piyasasının nabzını tutmak üzere Durmaz Emlak çalışanı Tayfun Arıcı ile röportaj gerçekleştirdik. Balıkesir’de emlak piyasasının son hali, konut fiyatlarının güncel fiyat bilgisi gibi birçok soruya cevap bulacağınız detaylar haberimizde.

Balıkesir’deki emlak piyasası üzerine Kulis Gazetesi’ne özel olarak açıklamalarda bulunan Durmaz Emlak çalışanı Tayfun Arıcı, “Emlak piyasasında seçim öncesi yaşadığımız durgunluk hala daha devam ediyor” dedi. Tayfun Arıcı, şöyle devam etti; “Çünkü millet ne yapacağını bilemiyordu seçim öncesinde. ‘Ülkenin hali ne olur? Ne biter?’ gibi düşünüyordu herkes. Şimdi son gelen zamlarda malum. Döviz aldı başını gitti, ama hala artan dövizin etkisi piyasalara net şekilde yansımadı. Pek daire soran yok. Gelenler daha çok kiralık daireye yöneliyor, kiralık daire soruyor. Geçmiş dönemlerden gelen sıkıntı nedeniyle çok fazla kiralık daire de yok. Piyasa şu an tamamiyle kilitlendi.”

 

“FAİZLER ÇOK YÜKSEK!”

Ev almak için verilen kredilerde faizlerin tavan gördüğünü belirten Arıcı, “Müteahhitler binaları yapıyorlar, ama onlarda maliyet yükselince otomatik olarak fiyatları yükseğe çekmek zorunda kalıyorlar. Seçimden önce bankalar kredileri durdurmuştu. Şu an yavaş yavaş açılıyor, ama faizler çok çok yüksek. Kredi oranları bu kadar yüksek olunca konut satın almak hayale dönüyor. Bizler beklemedeyiz” şeklinde konuştu.

 

BALIKESİR’DE KONUT FİYATLARI

Balıkesir’deki satılık ve kiralık daire fiyatlarına dair bilgiler paylaşan Arıcı, “Sıfır dairelerde 2+1 evlerimiz yerine göre değişmekle birlikte ortalama 2-2,5 milyon TL civarını buluyor. Bahçelievler ve Paşaalanı Mahallelerinde bu fiyat 3-3,5 milyon TL’ye kadar çıkıyor. Çok gözde olmayan mahallelerde ise nadiren 1.5 milyon TL’ye bulma şansınız var. Kiralık evlerde de durum aynı. Kiralar cep yakıyor. 1+1 evlerin kirası 5 bin TL’yi gördü. 2+1 eve 8-10 bin TL isteyenler var” diye konuştu.

 

“HERKES KAFASINA GÖRE ZAM YAPMAYA BAŞLADI!”

Kiralık evlere uygulanan yüzde 25 kira artışı düzenlemesine dikkat çeken Arıcı, bu kurala uyulmadığına dikkat çekerek; “Piyasa çok dalgalı. Herkes kafasına göre zam yapmaya başladı. Maalesef bu kuralı çok uygulayan yok. Bunların tespit edilmesi, cezai işlemin uygulanması halinde bir ihtimal piyasa rahatlamaya başlar. Çünkü gerçekten fiyatlar çok yüksek. Maaşlara zam geldikçe kiralara fahiş zam geliyor. Bin TL istediği eve bir anda 4-5 bin TL istemeye kalkıyor. Bu süreç böyle gidemez. Kira düzenlemesi mutlaka takip edilecek şekilde uygulanmalı” açıklamasını yaptı.

 

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.