Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Yücel Yılmaz tehdit edilmiştir

SİYASET 13.07.2023 - 17:03, Güncelleme: 13.07.2023 - 17:03
 

Yücel Yılmaz tehdit edilmiştir

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan SARI gündem ile ilgili açıklamalar yaptı.
Serkan SARI yaptığı açıklamada; “Türkiye çok uzun zamandır kutuplaştırıcı, ötekileştiren ve ayrıştırıcı bir yönetim anlayışı ile yönetiliyor. Türkiye’nin temel sorunu demokrasi şemsiyesinin altında buluşamamaktır. Türkiye’nin demokrasi sorununu ortadan kaldırmadan, ekonomi, toplumsal barış, temel hak ve özgürlüklerin kullanımı gibi sorunlarımıza kalıcı çözümler bulamayız. Kutuplaştırmanın, ayrıştırmanın, ötekileştirmenin geldiği noktanın son örneği Kuva-yı Milliye’nin başkenti Balıkesirimiz’de üzülerek gördük. Balıkesir’de Haziran ayında Kazdağı Ekoloji Festivali (Ekofest)’in önce Edremit'te sonra da Bayramiç yapılamasının yasaklanması ile başlayan süreç birkaç sivil toplum kuruluşundan oluşan Balıkesir Sivil Toplum Platformu’nun yayımladığı bir bildiriyle adım adım daha da ileriye gitti. Farklılıklarımıza rağmen bir arada yaşamaya ve birbirine saygısı duymaya tahammülü olmayan bu anlayışın hedef gösterdiği konser ve festivaller şimdi bir bir iptal ediliyor. Baskılara boyun eğerek bu hafta sonu Burhaniye Aromaterapi Festivali kapsamındaki Sanatçı Hande Yener’in konserini iptal eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın açıklayacağı hiçbir gerekçe çağdaş Balıkesir’in ve Balıkesirlilerin kabul edebileceği bir açıklama olamaz. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, tehdit edilmiştir ve bu tehdidin karşılığı olarak da konseri iptal etmiştir. Toplumun küçük bir kısmını temsil eden bu platform, ayrıştıran, ötekileştiren ve kutuplaştıran, yaşam tarzına müdahale eden gerekçelerle bildiri yayımlayarak şehrimizdeki çağdaş festivallerin yasaklanmasını istemesi ve bu talepler karşısında bir belediye başkanın baskılardan korkarak ve gelecek kaygısıyla her yerde ilan etmiş olduğu programı iptal etmesi kabul edilemez. Daha da trajikomik yanı, bu platformun “ülkemizin ekonomik zorluklarla mücadele ettiği bu zorlu günleri” gerekçe gösterilerek faaliyetlere son verilmesini istenmiş olmasıdır.”dedi.  
CHP Balıkesir Milletvekili Serkan SARI gündem ile ilgili açıklamalar yaptı.

Serkan SARI yaptığı açıklamada; “Türkiye çok uzun zamandır kutuplaştırıcı, ötekileştiren ve ayrıştırıcı bir yönetim anlayışı ile yönetiliyor. Türkiye’nin temel sorunu demokrasi şemsiyesinin altında buluşamamaktır.

Türkiye’nin demokrasi sorununu ortadan kaldırmadan, ekonomi, toplumsal barış, temel hak ve özgürlüklerin kullanımı gibi sorunlarımıza kalıcı çözümler bulamayız. Kutuplaştırmanın, ayrıştırmanın, ötekileştirmenin geldiği noktanın son örneği Kuva-yı Milliye’nin başkenti Balıkesirimiz’de üzülerek gördük.

Balıkesir’de Haziran ayında Kazdağı Ekoloji Festivali (Ekofest)’in önce Edremit'te sonra da Bayramiç yapılamasının yasaklanması ile başlayan süreç birkaç sivil toplum kuruluşundan oluşan Balıkesir Sivil Toplum Platformu’nun yayımladığı bir bildiriyle adım adım daha da ileriye gitti. Farklılıklarımıza rağmen bir arada yaşamaya ve birbirine saygısı duymaya tahammülü olmayan bu anlayışın hedef gösterdiği konser ve festivaller şimdi bir bir iptal ediliyor. Baskılara boyun eğerek bu hafta sonu Burhaniye Aromaterapi Festivali kapsamındaki Sanatçı Hande Yener’in konserini iptal eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın açıklayacağı hiçbir gerekçe çağdaş Balıkesir’in ve Balıkesirlilerin kabul edebileceği bir açıklama olamaz.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, tehdit edilmiştir ve bu tehdidin karşılığı olarak da konseri iptal etmiştir.

Toplumun küçük bir kısmını temsil eden bu platform, ayrıştıran, ötekileştiren ve kutuplaştıran, yaşam tarzına müdahale eden gerekçelerle bildiri yayımlayarak şehrimizdeki çağdaş festivallerin yasaklanmasını istemesi ve bu talepler karşısında bir belediye başkanın baskılardan korkarak ve gelecek kaygısıyla her yerde ilan etmiş olduğu programı iptal etmesi kabul edilemez.

Daha da trajikomik yanı, bu platformun “ülkemizin ekonomik zorluklarla mücadele ettiği bu zorlu günleri” gerekçe gösterilerek faaliyetlere son verilmesini istenmiş olmasıdır.”dedi.

 

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.