Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

VATANDAŞIN KAFASI KARIŞIK

DİĞER 15.02.2024 - 15:54, Güncelleme: 15.02.2024 - 15:54
 

VATANDAŞIN KAFASI KARIŞIK

VATANDAŞIN KAFASI KARIŞIK
31 Mart 2024 yerel seçimleri gittikçe yaklaşıyor. Partilerin listelerinin seçim kuruluna verme süreleri 20 Şubat’ta sona erecek. Geçen ay Yargıtay’ın açıkladığı siyasi partilerin üye sayılarında büyük sürprizler ortaya çıktı. Yeniden Refah Partisi: 96.376 yeni üyeyle en çok yeni üye kaydeden parti oldu. Yeniden Refah Partisini ise 59.370 yeni üyeyle, seçimi kaybetmesine rağmen hala umutla bakılan CHP takip etti. CHP’yi 41.606 üyeyle Memleket Partisi, Memleket Partisini 32.064 üyeyle İşçi Partisi, İşçi Partisini 22.804 üyeyle MHP izledi. En çok üye kaybeden partiler ise birinci sırada; 199.766 üyeyle AKP,  ikinci sırada 108.935 üyeyle İyi Parti, üçüncü sırada 30.634 üyeyle Deva Partisi, dördüncü sırada 22.426 üyeyle Saadet Partisi yer aldı. AKP’nin yaklaşık 200.000 üye kaybetmesine rağmen şu an 11.041.464 üyesi olduğunu unutmamak gerek. Genel seçimlerde büyük bir çıkış yakalayan Yeniden Refah Partisi’nin yükselişi devam ediyor. AKP ile Yeniden Refah Partisi arasındaki ittifak görüşmeleri sonuçsuz kalmış ve Yeniden Refah Partisi tüm seçim bölgelerinde aday çıkarma kararı almıştı. Aynı tabana hitap ettiklerinden, Yeniden Refah Partisi aldığı her oy AKP’den gelecek oylardır. AKP bunu gördüğü için birçok yerde seçimi kaybedeceğini tahmin ediyor ve bu nedenle Yeniden Refah Partisiyle yeniden görüşmeyi planlıyorlar. Partilerin başkan adayları belli olduktan sonra kazanmanın ikinci en büyük etkeni olan meclis listeleri belirlenmeye çalışılıyor. Cumhur İttifakı, Susurluk’ta genel seçimlerde AKP’nin aldığı 10.400 ve MHP’nin aldığı 1.700 oyun toplamı 12.100 oyu tekrar alıp seçimi kazanmayı planlıyor. Ekonomik kriz ve Yeniden Refah Partisi’nin aday çıkarmasının, alacağı oyları etkilemesinin önüne geçebilmesi için meclis üyesi listelerinin halkta karşılığı olan, sevilen, sayılan isimleri koyması gerekiyor. CHP, İyi Parti ile bir ittifak sağlayamadığı için,  genel seçimlerde aldığı 8.500 oy ile seçimi kazanamayacağını, en az 4.000 oy daha alması gerektiğini biliyor. Bu oyu alabilmek için de kendi içindeki çekişmeyi bir kenara bırakıp karşı taraftan da oy alabilecek kişileri listesine koyması gerekmektedir. Genel seçimlerde 4.400 oy alan İyi Parti, belediye seçimlerini kazanabilmesi için de 3 partinin birbirine yakın oy alması halinde bile yaklaşık karşı taraftan 5.000 oy alması gerekmekte. Öte yandan Yeniden Refah Partisi başkan adayı Hüseyin İçöz, iyi bir meclis listesi yaparsa çok ses getirebileceği görünüyor. Yaptığı konuşmalarla seçmenin sevgisini ve saygısını kazanmış Murat savut, Saadet Partisi belediye başkan adayı olarak seçimleri tekrar renklendirmesi bekleniyor. Memleket Partisinden Akide Karaşahin ve Gelecek Partisinden Kaan Suçu da partilerinden aday oldular. Onlarada başarılar diliyorum. Haydi hayırlısı. Herkese başarılar.
VATANDAŞIN KAFASI KARIŞIK

31 Mart 2024 yerel seçimleri gittikçe yaklaşıyor. Partilerin listelerinin seçim kuruluna verme süreleri 20 Şubat’ta sona erecek.

Geçen ay Yargıtay’ın açıkladığı siyasi partilerin üye sayılarında büyük sürprizler ortaya çıktı.

Yeniden Refah Partisi: 96.376 yeni üyeyle en çok yeni üye kaydeden parti oldu. Yeniden Refah Partisini ise 59.370 yeni üyeyle, seçimi kaybetmesine rağmen hala umutla bakılan CHP takip etti.

CHP’yi 41.606 üyeyle Memleket Partisi, Memleket Partisini 32.064 üyeyle İşçi Partisi, İşçi Partisini 22.804 üyeyle MHP izledi.

En çok üye kaybeden partiler ise birinci sırada; 199.766 üyeyle AKP,  ikinci sırada 108.935 üyeyle İyi Parti, üçüncü sırada 30.634 üyeyle Deva Partisi, dördüncü sırada 22.426 üyeyle Saadet Partisi yer aldı.

AKP’nin yaklaşık 200.000 üye kaybetmesine rağmen şu an 11.041.464 üyesi olduğunu unutmamak gerek. Genel seçimlerde büyük bir çıkış yakalayan Yeniden Refah Partisi’nin yükselişi devam ediyor.

AKP ile Yeniden Refah Partisi arasındaki ittifak görüşmeleri sonuçsuz kalmış ve Yeniden Refah Partisi tüm seçim bölgelerinde aday çıkarma kararı almıştı.

Aynı tabana hitap ettiklerinden, Yeniden Refah Partisi aldığı her oy AKP’den gelecek oylardır. AKP bunu gördüğü için birçok yerde seçimi kaybedeceğini tahmin ediyor ve bu nedenle Yeniden Refah Partisiyle yeniden görüşmeyi planlıyorlar.

Partilerin başkan adayları belli olduktan sonra kazanmanın ikinci en büyük etkeni olan meclis listeleri belirlenmeye çalışılıyor.

Cumhur İttifakı, Susurluk’ta genel seçimlerde AKP’nin aldığı 10.400 ve MHP’nin aldığı 1.700 oyun toplamı 12.100 oyu tekrar alıp seçimi kazanmayı planlıyor.

Ekonomik kriz ve Yeniden Refah Partisi’nin aday çıkarmasının, alacağı oyları etkilemesinin önüne geçebilmesi için meclis üyesi listelerinin halkta karşılığı olan, sevilen, sayılan isimleri koyması gerekiyor.

CHP, İyi Parti ile bir ittifak sağlayamadığı için,  genel seçimlerde aldığı 8.500 oy ile seçimi kazanamayacağını, en az 4.000 oy daha alması gerektiğini biliyor.

Bu oyu alabilmek için de kendi içindeki çekişmeyi bir kenara bırakıp karşı taraftan da oy alabilecek kişileri listesine koyması gerekmektedir.

Genel seçimlerde 4.400 oy alan İyi Parti, belediye seçimlerini kazanabilmesi için de 3 partinin birbirine yakın oy alması halinde bile yaklaşık karşı taraftan 5.000 oy alması gerekmekte.

Öte yandan Yeniden Refah Partisi başkan adayı Hüseyin İçöz, iyi bir meclis listesi yaparsa çok ses getirebileceği görünüyor.

Yaptığı konuşmalarla seçmenin sevgisini ve saygısını kazanmış Murat savut, Saadet Partisi belediye başkan adayı olarak seçimleri tekrar renklendirmesi bekleniyor.

Memleket Partisinden Akide Karaşahin ve Gelecek Partisinden Kaan Suçu da partilerinden aday oldular. Onlarada başarılar diliyorum.

Haydi hayırlısı. Herkese başarılar.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.