Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

VALİLİK ORMAN YANGINLARINI ÖNLEYECEK!

GÜNDEM 01.09.2022 - 14:21, Güncelleme: 03.09.2022 - 15:52
 

VALİLİK ORMAN YANGINLARINI ÖNLEYECEK!

Ormanlara giriş yasağı kaldırıldı ama belirtilen alanlarda ateş yakmak hala yasak.
Valilik yapmış olduğu açıklamasın da, “Balıkesir İli Orman Yangınıyla mücadele komisyonunun kararı ile, Orman alanlarına giriş yasağı, kaldırılmış bulunmaktadır. Eylül ayında sıcaklıkların, il genelinde yüksek seyretmesinden dolayı, daha duyarlı ve dikkatli olunması gerekmektedir. Belirtilen mesire alanları, tabiat parkları, günübirlik kullanım yerleri gibi konaklama, mangal, semaver gibi sebeplerle ateş yakmak yasaklanmış olup yasağın süresi ekim aynın sonuna kadar devam edecektir.” dedi.   Balıkesir Valiliğinin açıklamasın da belirtmiş olduğu, “Ateşli Piknik Alanları, Ayvalık Sarımsaklı Tabiat Parkı , Altınoluk Darıdere Tabiat Parkı, Edremit Hasan Boğuldu ve Pınarbaşı günlük kullanım yeri, Karesi Değirmen Boğazı Tabiat Parkı (Park içinde ocaklarda ateş yakmak şartıyla), Ayvalıkta ki, Çamlık, Paşalimanı, Ali Hikmet Paşa ( Çamlık-Laka ) mesire alanları, Edremit deki Kumluca, Talimalanı mesire alanları, Susurluk da, Çaylak, Karapürçek mesire alanları ve İvrindi Yeşilköy (saklıgöl) mesire alanıdır. Belirtilen Piknik alanların da, Saat 20.30 dan sonra ateş yakmak yasaklanmıştır.   Ateşsiz Piknik Alanları ise, Burhaniye Seklik ve Taylıeli mesire alanı, Gömeç Şehitlik Koruluğu, Havran Şerif Çorbacıoğlu mesire alanı, Erdek Saraylar mesire alanı, Dursunbey Hıdırlık, Savaştepe Çamlık mesire alanı ve Karesi Değirmenboğazı Kent Ormanıdır. Bu belirtilen alanlarda ateş yakılmaması büyük önem taşımaktadır.” dedi.   Valiliğin son açıklamasında, “Kaymakamlıklar, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından belirtilen yasaklara uyulması konusunda gerekli tedbirler alınacak ve denetimler aralıksız olarak sürdürülecektir.” dedi.
Ormanlara giriş yasağı kaldırıldı ama belirtilen alanlarda ateş yakmak hala yasak.

Valilik yapmış olduğu açıklamasın da, “Balıkesir İli Orman Yangınıyla mücadele komisyonunun kararı ile, Orman alanlarına giriş yasağı, kaldırılmış bulunmaktadır. Eylül ayında sıcaklıkların, il genelinde yüksek seyretmesinden dolayı, daha duyarlı ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Belirtilen mesire alanları, tabiat parkları, günübirlik kullanım yerleri gibi konaklama, mangal, semaver gibi sebeplerle ateş yakmak yasaklanmış olup yasağın süresi ekim aynın sonuna kadar devam edecektir.” dedi.

 

Balıkesir Valiliğinin açıklamasın da belirtmiş olduğu, “Ateşli Piknik Alanları, Ayvalık Sarımsaklı Tabiat Parkı , Altınoluk Darıdere Tabiat Parkı, Edremit Hasan Boğuldu ve Pınarbaşı günlük kullanım yeri, Karesi Değirmen Boğazı Tabiat Parkı (Park içinde ocaklarda ateş yakmak şartıyla), Ayvalıkta ki, Çamlık, Paşalimanı, Ali Hikmet Paşa ( Çamlık-Laka ) mesire alanları, Edremit deki Kumluca, Talimalanı mesire alanları, Susurluk da, Çaylak, Karapürçek mesire alanları ve İvrindi Yeşilköy (saklıgöl) mesire alanıdır. Belirtilen Piknik alanların da, Saat 20.30 dan sonra ateş yakmak yasaklanmıştır.

 

Ateşsiz Piknik Alanları ise, Burhaniye Seklik ve Taylıeli mesire alanı, Gömeç Şehitlik Koruluğu, Havran Şerif Çorbacıoğlu mesire alanı, Erdek Saraylar mesire alanı, Dursunbey Hıdırlık, Savaştepe Çamlık mesire alanı ve Karesi Değirmenboğazı Kent Ormanıdır. Bu belirtilen alanlarda ateş yakılmaması büyük önem taşımaktadır.” dedi.

 

Valiliğin son açıklamasında, “Kaymakamlıklar, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından belirtilen yasaklara uyulması konusunda gerekli tedbirler alınacak ve denetimler aralıksız olarak sürdürülecektir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.