Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

SERKAN SARI, FAHRETTİN KOCA’YA İLAÇ KRİZİNİ SORDU!

GÜNDEM 22.06.2023 - 19:35, Güncelleme: 23.06.2023 - 00:35
 

SERKAN SARI, FAHRETTİN KOCA’YA İLAÇ KRİZİNİ SORDU!

TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi olarak seçilen CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, AK Parti iktidarına uyarıda bulundu. Sarı, hastaların gerekli ilaçları temin edemediğini belirterek; “Döviz kurundaki rekor artışlar önlem alınmazsa ilaç krizine yol açabilecek durumlara sebebiyet verebilir. Tedaviler aksayabilir. Yeni bir ilaç krizi kapıda!” dedi
HASTALAR MAĞDUR! CHP’li Serkan Sarı, ilaçta da dışa bağımlılığın ilaç temininde ve ilaç fiyatlarında sorunlara neden olduğunu, hastaların tedavisini aksattığına dikkat çekti. “İlaç zamları gündeme gelecek” diyen Serkan Sarı şöyle devam etti; “Türk Lirası her geçen gün değer kaybediyor. Dışa bağımlı olduğumuz ilaçlarda da döviz kuruna bağımlı olarak tedarik sorunu yaşanıyor. Bunun örneklerini ne yazık ki geçen yıl gördük. Döviz kurunda artışlarla birlikte ilaç şirketleri maliyetle ilgili sıkıntı yaşamaya başlıyor. Bu durumda da piyasada ilaç yokluğu baş gösteriyor. Süreç ilaç şirketlerinin zam talep etmesiyle devam ediyor. ‘Ya zam ya yokluk’ kıskancında kalan hastalarımız her türlü mağduriyet yaşıyor. Beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılan 1 Avro, 2022 yılında 19 Şubat’ta 6,29 TL, 8 Temmuz’da 7,86 TL ve 14 Aralık’ta 10, 75 TL olarak 3 kez belirlendi. Bu durum AK Parti iktidarının yanlış ekonomi politikalarının sonucu döviz kurunun rekor kırması nedeniyle ortaya çıktı. Seçim bitti. İktidarın sorunları halının altına süpürme anlayışının ürünü olan döviz kurundaki rekor artışlar ilaçta da zam olarak ortaya çıkacak” dedi.   ECZACILAR DA MAĞDUR HASTALAR DA Serkan Sarı, mevzuat nedeniyle eczanelerin de mağdur olduğunu ve iktidarın yanlış politikaları yüzünden eczacı ile hastaların karşı karşıya getirildiğini söyledi. Sarı, şunları söyledi:“Bununla birlikte eczacılarımızla hastalarımızı karşı karşıya getiren iktidarın yarattığı enflasyonist ortamda ilaç fiyatları arttıkça düşük karlı baremdeki ilaç sayısı artarak eczacılarımız zarar ettirilmektedir. Bu kısır döngüyü yaratan iktidar kangren olan bu soruna da çözüm üretmemiştir. Bunun için ilaç fiyat kararnamesindeki eczacılarımızın karını belirleyen baremlerin, yapılan her fiyat güncellemesinde, aynı oranda artmasını sağlayacak şekilde kararnameye madde eklenmesi gerekmektedir. Özetle; 14 Mayıs ve 28 Mayıs 2023 seçimleri öncesi iktidarın sorunları halının altına süpürme anlayışının ve AK Parti iktidarının yanlış ekonomi politikalarının sonucu olan döviz kurundaki rekor artışların ilaca zam olarak yansıyacağı aşikardır. Bu süreç hem hastalarımızı ve hem de eczacılarımızı mağdur edecektir. Çözümün Türkiye’nin ilaçta yüzde 60 oranında dışa bağımlılığını azaltmaktan geçtiğine dikkat çeken CHP’li Serkan Sarı, yerli üretimin desteklenmesi ve teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.    
TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi olarak seçilen CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, AK Parti iktidarına uyarıda bulundu. Sarı, hastaların gerekli ilaçları temin edemediğini belirterek; “Döviz kurundaki rekor artışlar önlem alınmazsa ilaç krizine yol açabilecek durumlara sebebiyet verebilir. Tedaviler aksayabilir. Yeni bir ilaç krizi kapıda!” dedi

HASTALAR MAĞDUR!

CHP’li Serkan Sarı, ilaçta da dışa bağımlılığın ilaç temininde ve ilaç fiyatlarında sorunlara neden olduğunu, hastaların tedavisini aksattığına dikkat çekti. “İlaç zamları gündeme gelecek” diyen Serkan Sarı şöyle devam etti; “Türk Lirası her geçen gün değer kaybediyor. Dışa bağımlı olduğumuz ilaçlarda da döviz kuruna bağımlı olarak tedarik sorunu yaşanıyor. Bunun örneklerini ne yazık ki geçen yıl gördük. Döviz kurunda artışlarla birlikte ilaç şirketleri maliyetle ilgili sıkıntı yaşamaya başlıyor. Bu durumda da piyasada ilaç yokluğu baş gösteriyor. Süreç ilaç şirketlerinin zam talep etmesiyle devam ediyor. ‘Ya zam ya yokluk’ kıskancında kalan hastalarımız her türlü mağduriyet yaşıyor. Beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılan 1 Avro, 2022 yılında 19 Şubat’ta 6,29 TL, 8 Temmuz’da 7,86 TL ve 14 Aralık’ta 10, 75 TL olarak 3 kez belirlendi. Bu durum AK Parti iktidarının yanlış ekonomi politikalarının sonucu döviz kurunun rekor kırması nedeniyle ortaya çıktı. Seçim bitti. İktidarın sorunları halının altına süpürme anlayışının ürünü olan döviz kurundaki rekor artışlar ilaçta da zam olarak ortaya çıkacak” dedi.

 

ECZACILAR DA MAĞDUR HASTALAR DA

Serkan Sarı, mevzuat nedeniyle eczanelerin de mağdur olduğunu ve iktidarın yanlış politikaları yüzünden eczacı ile hastaların karşı karşıya getirildiğini söyledi. Sarı, şunları söyledi:“Bununla birlikte eczacılarımızla hastalarımızı karşı karşıya getiren iktidarın yarattığı enflasyonist ortamda ilaç fiyatları arttıkça düşük karlı baremdeki ilaç sayısı artarak eczacılarımız zarar ettirilmektedir. Bu kısır döngüyü yaratan iktidar kangren olan bu soruna da çözüm üretmemiştir. Bunun için ilaç fiyat kararnamesindeki eczacılarımızın karını belirleyen baremlerin, yapılan her fiyat güncellemesinde, aynı oranda artmasını sağlayacak şekilde kararnameye madde eklenmesi gerekmektedir. Özetle; 14 Mayıs ve 28 Mayıs 2023 seçimleri öncesi iktidarın sorunları halının altına süpürme anlayışının ve AK Parti iktidarının yanlış ekonomi politikalarının sonucu olan döviz kurundaki rekor artışların ilaca zam olarak yansıyacağı aşikardır. Bu süreç hem hastalarımızı ve hem de eczacılarımızı mağdur edecektir.

Çözümün Türkiye’nin ilaçta yüzde 60 oranında dışa bağımlılığını azaltmaktan geçtiğine dikkat çeken CHP’li Serkan Sarı, yerli üretimin desteklenmesi ve teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.