Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

SEÇİMLER YAKLAŞTIKÇA ADAYLAR NETLEŞİYOR

DİĞER 21.12.2023 - 14:54, Güncelleme: 21.12.2023 - 14:54
 

SEÇİMLER YAKLAŞTIKÇA ADAYLAR NETLEŞİYOR

SEÇİMLER YAKLAŞTIKÇA ADAYLAR NETLEŞİYOR
Yerel seçimler yaklaştıkça partilerin adayları, aday adayları ve işbirliği yapan partilerde kimin hangi ilçede temsil edeceği netleşmeye başladı. CHP’nin, İyi Parti'ye işbirliği teklifi ve İyi Parti'nin seçimlere kendi başına girme kararından sonra CHP’nin bazı illerde ve ilçelerde adayları belli olmaya başladı. CHP’nin, Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak beklenen ismi Ahmet Akın oldu. AKP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak da mevcut başkan Yücel  Yılmaz’ın tekrar aday gösterileceğine kesin gözüyle bakılıyor.   İyi Parti’de ise büyükşehir adayı olarak Turhan Çömez’in olabileceği konuşuluyor. AKP ve MHP, Cumhur İttifakı olarak yerel seçimlerde işbirliği yapma kararı alınca 2019 yerel seçimlerinde Balıkesir’in 20 ilçesinin Edremit, Ayvalık ve Balya olmak üzere 3 ilçesinde MHP’nin adaylarıyla seçime gidilmişti. Bu dönemde de AKP’nin Belediyesi olmayan 10 ilçeden 3 tanesinin MHP’ye bırakılması bekleniyordu. Bu ilçeler Ayvalık, Gömeç, Edremit, Burhaniye, Balya, Susurluk, Bandırma, Manyas, Erdek ve Gönen.   Yapılan görüşmelerde Susurluk, Gömeç ve Balya’nın MHP’ye bırakılacağı konuşulurken Susurluk’un bırakıldığı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Vehbi Yörük’ün MHP’nin belediye başkan adayı olacağı söylentisi yayıldı. Susurluklu olmasına rağmen Susurluk’ta tanınmayan Vehbi Yörük’e karşı AKP ve MHP seçmeninde büyük bir tepki oluştu. Tepkinin büyümesinden sonra Vehbi Yörük’ün adaylıktan çektirildiği ve MHP'nin yeni bir adayla seçime gireceği söylentileri yayıldı. MHP’nin Susurluk’ta aday çıkarıp AKP’nin çıkarmayacağı kulislerde konuşulmaya başlanınca Ak Parti’den resmi olarak aday adayı olan bazı adayların bağımsız aday olacağı konuşulmaya başlandı. Resmi olarak aday adayı başvurusu yapmayan fakat her ortamda aday olacağını ve partisinden de aday yapılmazsa başka bir partiden aday olacağını açıklayan eski AKP Belediye Başkanı İsmail Güneş’in, aday olup olmayacağı merakla beklenmeye başlandı. CHP ise aday adaylığı sürecini sakin bir şekilde yürütmeye devam ediyor. Aday adayları Hakan Semizel, Bekir Barut ve Aydın Şeren çalışmalarını sürdürüyorlar. Diğer taraftan partilerin halkın istemediği adaylarla seçime gitmesi halinde, bazı kanaat önderlerinin öncülüğünde, halkın kendisine üçüncü bir yol çizip seçimi kazanabileceği konuşulmaya başlandı. Büyük ihtimal seçimlerde, Cumhur İttifakı'nı Susurluk‘ta temsil edecek MHP ile CHP’nin arasında geçeceği görünüyor.  
SEÇİMLER YAKLAŞTIKÇA ADAYLAR NETLEŞİYOR

Yerel seçimler yaklaştıkça partilerin adayları, aday adayları ve işbirliği yapan partilerde kimin hangi ilçede temsil edeceği netleşmeye başladı.

CHP’nin, İyi Parti'ye işbirliği teklifi ve İyi Parti'nin seçimlere kendi başına girme kararından sonra CHP’nin bazı illerde ve ilçelerde adayları belli olmaya başladı.

CHP’nin, Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak beklenen ismi Ahmet Akın oldu.

AKP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak da mevcut başkan Yücel  Yılmaz’ın tekrar aday gösterileceğine kesin gözüyle bakılıyor.  

İyi Parti’de ise büyükşehir adayı olarak Turhan Çömez’in olabileceği konuşuluyor.

AKP ve MHP, Cumhur İttifakı olarak yerel seçimlerde işbirliği yapma kararı alınca 2019 yerel seçimlerinde Balıkesir’in 20 ilçesinin Edremit, Ayvalık ve Balya olmak üzere 3 ilçesinde MHP’nin adaylarıyla seçime gidilmişti.

Bu dönemde de AKP’nin Belediyesi olmayan 10 ilçeden 3 tanesinin MHP’ye bırakılması bekleniyordu.

Bu ilçeler Ayvalık, Gömeç, Edremit, Burhaniye, Balya, Susurluk, Bandırma, Manyas, Erdek ve Gönen.  

Yapılan görüşmelerde Susurluk, Gömeç ve Balya’nın MHP’ye bırakılacağı konuşulurken Susurluk’un bırakıldığı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Vehbi Yörük’ün MHP’nin belediye başkan adayı olacağı söylentisi yayıldı.

Susurluklu olmasına rağmen Susurluk’ta tanınmayan Vehbi Yörük’e karşı AKP ve MHP seçmeninde büyük bir tepki oluştu.

Tepkinin büyümesinden sonra Vehbi Yörük’ün adaylıktan çektirildiği ve MHP'nin yeni bir adayla seçime gireceği söylentileri yayıldı.

MHP’nin Susurluk’ta aday çıkarıp AKP’nin çıkarmayacağı kulislerde konuşulmaya başlanınca Ak Parti’den resmi olarak aday adayı olan bazı adayların bağımsız aday olacağı konuşulmaya başlandı.

Resmi olarak aday adayı başvurusu yapmayan fakat her ortamda aday olacağını ve partisinden de aday yapılmazsa başka bir partiden aday olacağını açıklayan eski AKP Belediye Başkanı İsmail Güneş’in, aday olup olmayacağı merakla beklenmeye başlandı.

CHP ise aday adaylığı sürecini sakin bir şekilde yürütmeye devam ediyor. Aday adayları Hakan Semizel, Bekir Barut ve Aydın Şeren çalışmalarını sürdürüyorlar.

Diğer taraftan partilerin halkın istemediği adaylarla seçime gitmesi halinde, bazı kanaat önderlerinin öncülüğünde, halkın kendisine üçüncü bir yol çizip seçimi kazanabileceği konuşulmaya başlandı.

Büyük ihtimal seçimlerde, Cumhur İttifakı'nı Susurluk‘ta temsil edecek MHP ile CHP’nin arasında geçeceği görünüyor.

 

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.