Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Sağanak yağış ve dolu tarım arazilerine zarar verdi

GÜNDEM 20.06.2023 - 15:53, Güncelleme: 20.06.2023 - 15:53
 

Sağanak yağış ve dolu tarım arazilerine zarar verdi

Edirne’de etkili olan sağanak yağış sonrası dereler taştı Lalapaşa ilçesinde, tarım arazileri zarar gördü.
Edirne’de akşam saatlerinde sağanak ve dolu yağışı etkili oldu. Lalapaşa ve çevresinde fırtına ile başlayarak etkisini artıran sağanak ve dolu yağışı, bir süre sonra derelerin seviyesinin yükselmesiyle sele dönüştü. Sülleymandanişment, Sarıdanişment ve Ömeroba köylerinde, sağanak yağıştan dolayı ekili dikili alanlar zarar gördü. Ekili alanları zarar gören Sarıdanişment köyü muhtarı Turan Yılmaz yaşanan afet sonrası tarım arazilerinin yüzde 80’ninin zarar gördüğünü ifade ederek, “Dün akşam bölgemizde etkili olan yağışlar sonrası yüzde 80 civarında zarar olmuştur. Bölgede ekili olan bin dönüm kanola, bin dönüm buğday ve ayçiçeği zarar görmüştür. Bu an itibarıyla zararımız çok büyük, Devletimiz bize yardım elini uzatacaktır" diye konuştu.
Edirne’de etkili olan sağanak yağış sonrası dereler taştı Lalapaşa ilçesinde, tarım arazileri zarar gördü.

Edirne’de akşam saatlerinde sağanak ve dolu yağışı etkili oldu. Lalapaşa ve çevresinde fırtına ile başlayarak etkisini artıran sağanak ve dolu yağışı, bir süre sonra derelerin seviyesinin yükselmesiyle sele dönüştü. Sülleymandanişment, Sarıdanişment ve Ömeroba köylerinde, sağanak yağıştan dolayı ekili dikili alanlar zarar gördü.
Ekili alanları zarar gören Sarıdanişment köyü muhtarı Turan Yılmaz yaşanan afet sonrası tarım arazilerinin yüzde 80’ninin zarar gördüğünü ifade ederek, “Dün akşam bölgemizde etkili olan yağışlar sonrası yüzde 80 civarında zarar olmuştur. Bölgede ekili olan bin dönüm kanola, bin dönüm buğday ve ayçiçeği zarar görmüştür. Bu an itibarıyla zararımız çok büyük, Devletimiz bize yardım elini uzatacaktır" diye konuştu.

Edirne HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.