Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

MESLEK SORUNLARIMIZI ANLATTIK

DÜNYA 02.11.2023 - 16:10, Güncelleme: 02.11.2023 - 16:10
 

MESLEK SORUNLARIMIZI ANLATTIK

MESLEK SORUNLARIMIZI ANLATTIK
MESLEK SORUNLARIMIZI ANLATTIK Balıkesir Diş Hekimleri Odası Başkanı Özgür BAŞARAN gündem ve Ankara ziyaretleri ile ilgili açıklama yaptı. Özgür BAŞARAN yaptığı açıklamada; “ Cumhuriyetimizin 100. yılında Türk Diş hekimleri Birliği’nin düzenlemiş olduğu; 27. Uluslararası Kongre öncesinde gerçekleştirilen, Meslek Sorunları Sempozyumuna katılım sağladık. Bu toplantıda mesleğimizin sorunlarını ele aldık. Bu sorunların başlıca birkaçından  bahsetmek gerekirse: biz TDB ve oda başkanlıkları olarak bu sorunları sekiz ana başlık altında topladık bunlardan başlıcaları; Bağkur ve SSK emeklisi olan diş hekimlerinin ilave ödeme hakkının verilmesi ve emekli maaşlarının iyileştirilmesi , serbest muayenehanecilik yapan diş hekimlerinin yanında, diş hekimi çalışabilmesi ki bu muayenehane de diş hekimi yanında başka bir diş hekimi çalışabilmesi maddesi yeni mezun meslektaşlarımıza bir istihdam alanı açacaktır, hem de muayenehanecilik yapan hekim arkadaşımızın da mesleği bıraktığı dönemde, bırakabileceği birini yetiştirmiş olması sebebiyle  istihdam açısından çok daha önemli bir duruma pansuman gibi olacaktır. Çünkü çok fazla diş hekimliği fakültesi var ve çok fazla diş hekimliği öğrencisi yakın zamanda  diş hekimi olarak mezun olacak ve piyasaya çıkacaklar, maalesef plansızca açılan fakülteler sonucu siyasete  kurban edilen bir meslek durumundadır diş hekimliği, şu anda Türkiye’de 40.000 civarında öğrenci bulunmakta ve  bir bu kadar da diş hekimi piyasada çalışmakta, yani bundan 3-4 yıl sonra diş hekimi sayısı 2 katına çıkacak ve bu yeni diş hekimlerine istihdam alanı açmamız gerekmekte bunun bir yolu da daha önce 3 pilot ilde uygulanan aile diş hekimliğinin sınırlarının belirlenerek yaygınlaştırılması da istihdam alanını arttıracaktır . Bir diğer sorunumuz;  serbest çalışan diş hekimlerine yeşil pasaport konusuydu bunu da dile getirdik. Cihaz ve teknoloji kullanılarak yapılan bir meslek grubu olarak  bilimsel kongre ve fuarları yakından takip ederek, katılarak uluslararası dolaşımın kolaylıkla sağlanabilmesi için yeşil pasaportun diş hekimlerine verilmesi gerekmektedir. Yine 5510 sayılı Yasa’ya eklenen 10. Madde sonrasında, Özel Sağlık Kuruluşlarında çalışan Diş hekimlerinin gerçek çalışma biçiminden farklı şekilde taşeron/alt işveren gibi gösterilmesine ilişkin işlem ve uygulamaların denetlenerek ortadan kaldırılması talep edildi. Cumhuriyetimizin 100. yılı tüm meslektaşlarımıza ve  vatandaşlarımıza kutlu olsun. Kongremizin açılışında bizlere eşlik eden Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Serkan Sarı‘ya, Gelecek Partisi Milletvekili Dişhekimi Mustafa Nedim Yaman’a ve Ak Parti Milletvekili Dişhekimi Mustafa Demir’e teşekkür ederiz. Ayrıca Balıkesir ilimizin Milletvekili Serkan Sarı’ya gerek kongre açılışında, gerekse meclis ziyaretlerimizde bizlere eşlik ederek yalnız bırakmadığı için ayrıca teşekkür ederiz. Mesleğimizin geleceği adına daha çok bir araya gelerek, sorunlarımızın önüne geçmeyi hedefliyoruz.” dedi.
MESLEK SORUNLARIMIZI ANLATTIK

MESLEK SORUNLARIMIZI ANLATTIK

Balıkesir Diş Hekimleri Odası Başkanı Özgür BAŞARAN gündem ve Ankara ziyaretleri ile ilgili açıklama yaptı. Özgür BAŞARAN yaptığı açıklamada; “ Cumhuriyetimizin 100. yılında Türk Diş hekimleri Birliği’nin düzenlemiş olduğu; 27. Uluslararası Kongre öncesinde gerçekleştirilen, Meslek Sorunları Sempozyumuna katılım sağladık. Bu toplantıda mesleğimizin sorunlarını ele aldık.

Bu sorunların başlıca birkaçından  bahsetmek gerekirse: biz TDB ve oda başkanlıkları olarak bu sorunları sekiz ana başlık altında topladık bunlardan başlıcaları; Bağkur ve SSK emeklisi olan diş hekimlerinin ilave ödeme hakkının verilmesi ve emekli maaşlarının iyileştirilmesi , serbest muayenehanecilik yapan diş hekimlerinin yanında, diş hekimi çalışabilmesi ki bu muayenehane de diş hekimi yanında başka bir diş hekimi çalışabilmesi maddesi yeni mezun meslektaşlarımıza bir istihdam alanı açacaktır, hem de muayenehanecilik yapan hekim arkadaşımızın da mesleği bıraktığı dönemde, bırakabileceği birini yetiştirmiş olması sebebiyle  istihdam açısından çok daha önemli bir duruma pansuman gibi olacaktır. Çünkü çok fazla diş hekimliği fakültesi var ve çok fazla diş hekimliği öğrencisi yakın zamanda  diş hekimi olarak mezun olacak ve piyasaya çıkacaklar, maalesef plansızca açılan fakülteler sonucu siyasete  kurban edilen bir meslek durumundadır diş hekimliği, şu anda Türkiye’de 40.000 civarında öğrenci bulunmakta ve  bir bu kadar da diş hekimi piyasada çalışmakta, yani bundan 3-4 yıl sonra diş hekimi sayısı 2 katına çıkacak ve bu yeni diş hekimlerine istihdam alanı açmamız gerekmekte bunun bir yolu da daha önce 3 pilot ilde uygulanan aile diş hekimliğinin sınırlarının belirlenerek yaygınlaştırılması da istihdam alanını arttıracaktır . Bir diğer sorunumuz;  serbest çalışan diş hekimlerine yeşil pasaport konusuydu bunu da dile getirdik. Cihaz ve teknoloji kullanılarak yapılan bir meslek grubu olarak  bilimsel kongre ve fuarları yakından takip ederek, katılarak uluslararası dolaşımın kolaylıkla sağlanabilmesi için yeşil pasaportun diş hekimlerine verilmesi gerekmektedir. Yine 5510 sayılı Yasa’ya eklenen 10. Madde sonrasında, Özel Sağlık Kuruluşlarında çalışan Diş hekimlerinin gerçek çalışma biçiminden farklı şekilde taşeron/alt işveren gibi gösterilmesine ilişkin işlem ve uygulamaların denetlenerek ortadan kaldırılması talep edildi.

Cumhuriyetimizin 100. yılı tüm meslektaşlarımıza ve  vatandaşlarımıza kutlu olsun. Kongremizin açılışında bizlere eşlik eden Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Serkan Sarı‘ya, Gelecek Partisi Milletvekili Dişhekimi Mustafa Nedim Yaman’a ve Ak Parti Milletvekili Dişhekimi Mustafa Demir’e teşekkür ederiz.

Ayrıca Balıkesir ilimizin Milletvekili Serkan Sarı’ya gerek kongre açılışında, gerekse meclis ziyaretlerimizde bizlere eşlik ederek yalnız bırakmadığı için ayrıca teşekkür ederiz. Mesleğimizin geleceği adına daha çok bir araya gelerek, sorunlarımızın önüne geçmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.