Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

KİM BU ALTIN TOPTANCILARI

ASAYİŞ 28.08.2023 - 12:47, Güncelleme: 28.08.2023 - 12:47
 

KİM BU ALTIN TOPTANCILARI

Balıkesir'in en büyük altın vurgunu olayını duymayan veya okumayan yoktur. Altın olayında adı geçen kuyumcular kimler? Hangi kuyumcu kaç altın verdi? Kimler parasını alabildi kimler alamadı? Şikayetçi olmayan var mi ve neden şikayetçi olmadı? Gibi bir çok soruda soruldu.
Ama altın dosyasının belki de en önemli kısmı pas geçildi. Oda altınları ve paraları sağlayan toptancılar. Peki; hem altınları hem de finansını sağlayan altın toptancıları ?   Vurgunun yaşandığı gün bile binlerce adet altın alınıp satıldı. Milyonar havada uçuştu.  O zaman ilk sorumuzu soralım; kuyumcular binlerce adetlik ata lirayı veya diğer altınları hangi altın toptancısından aldılar. Bu toptancıların merkezi neresi? Onların finans ve altın kaynakları neresi? Altın alım ve satımının aylarca devam ettiği konuşuluyor. Bu işi bu kadar sürekli kılanlar kimler? Neden böyle ir olay yaşanmasına neden oldular? Bu kadar altın ve para hareketi nasıl sağlandı. Paralar hesaplara havale mi yapıldı yoksa çantalarla mı verildi. Bu paralar hangi hesaplara gönderildi? Hesap sahipleri kim? Çantalarla para taşıyanlar kim? Bu paralar kimlere teslim edildi? Aynı gün içerisinde defalarca altın alıp veren kuyumcu kim? Bunu nasıl finanse etti. Para kimden alındı? Finansal kaynak sağlayan toptancı kim? Birde bu işin emanetçi kısmı var. Kuyumcuların altınlarını İstanbul'a götürüp getiren emanetcilerle yüklü miktarda altın ve para transferini kimler yaptı. Giden araçlar kime aitti. Bavullar dolusu altın kime teslim edildi. Bu vurgun olayı ile bir ilgisi var mı? Ve bankalar. Altın kredisi veren bankalar hangileri? Hangi banka kime ne kadarlık kredi verdi. Basında çıkan haberlerden sonra bu kredilerden geri çağrılan var mı? altın vurgunu olayında adı geçen kuyumcular kredi kullandı mı? Haber: Mustafa GÖKÇE
Balıkesir'in en büyük altın vurgunu olayını duymayan veya okumayan yoktur. Altın olayında adı geçen kuyumcular kimler? Hangi kuyumcu kaç altın verdi? Kimler parasını alabildi kimler alamadı? Şikayetçi olmayan var mi ve neden şikayetçi olmadı? Gibi bir çok soruda soruldu.

Ama altın dosyasının belki de en önemli kısmı pas geçildi. Oda altınları ve paraları sağlayan toptancılar.
Peki; hem altınları hem de finansını sağlayan altın toptancıları ?  
Vurgunun yaşandığı gün bile binlerce adet altın alınıp satıldı. Milyonar havada uçuştu.  O zaman ilk sorumuzu soralım; kuyumcular binlerce adetlik ata lirayı veya diğer altınları hangi altın toptancısından aldılar. Bu toptancıların merkezi neresi? Onların finans ve altın kaynakları neresi?
Altın alım ve satımının aylarca devam ettiği konuşuluyor. Bu işi bu kadar sürekli kılanlar kimler? Neden böyle ir olay yaşanmasına neden oldular? Bu kadar altın ve para hareketi nasıl sağlandı. Paralar hesaplara havale mi yapıldı yoksa çantalarla mı verildi. Bu paralar hangi hesaplara gönderildi? Hesap sahipleri kim? Çantalarla para taşıyanlar kim? Bu paralar kimlere teslim edildi?
Aynı gün içerisinde defalarca altın alıp veren kuyumcu kim? Bunu nasıl finanse etti. Para kimden alındı? Finansal kaynak sağlayan toptancı kim?
Birde bu işin emanetçi kısmı var. Kuyumcuların altınlarını İstanbul'a götürüp getiren emanetcilerle yüklü miktarda altın ve para transferini kimler yaptı. Giden araçlar kime aitti. Bavullar dolusu altın kime teslim edildi. Bu vurgun olayı ile bir ilgisi var mı?
Ve bankalar. Altın kredisi veren bankalar hangileri? Hangi banka kime ne kadarlık kredi verdi. Basında çıkan haberlerden sonra bu kredilerden geri çağrılan var mı? altın vurgunu olayında adı geçen kuyumcular kredi kullandı mı?

Haber: Mustafa GÖKÇE

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.