Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

İYİ PARTİ İTTİFAKA KAPALI

SİYASET 10.08.2023 - 13:52, Güncelleme: 10.08.2023 - 19:10
 

İYİ PARTİ İTTİFAKA KAPALI

Yerel seçimlere 8 ay kaldı. 2019 yerel seçimlerde İyi Parti’nin önerisiyle yerel seçimlerde ittifakın sayesinde CHP birçok belediyeyi kazanmıştı.
İyi Parti ise o seçimin kaybedeni olmuş, sadece 17 ilçe belediyesi kazanmıştı.   Seçimler yaklaşırken herkesin merak ettiği soru, CHP ile İyi Parti yeniden ittifak yapacaklar mı? İyi Parti Genel Başkanı ve kurmaylarının yaptığı açıklamalara bakılırsa, ittifak yapılması çok zor görünüyor.   İyi parti teşkilatlarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu yaptığı açıklamalarda: “Bugüne kadar 40 ilde teşkilatı  ziyaret ettim. Teşkilatlarımızın tamamına yakını, biz kendi adaylarımızla seçime girmeliyiz. CHP ile değil. Kendi adaylarımızla, kendi amblemizle seçime girmeliyiz.” Buğra Kavuncu’ya böyle bir durumda seçimin çok yerde kaybedileceği söylenildiğinde ise: “Türkiye’yi kaybederiz dediğimizde bizi duymayanların gelip bize Ankara, İstanbul deme hakkı yok. Akşener’in uyarılarını ve kaygılarını dikkate alsaydık, Cumhurbaşkanlığı ve meclisi almıştık.” Diye ifade ediyor.   İyi Partililerde bu görüşlerin oluşmasının birkaç nedeni var. 3 mart 6 mart arasında İyi Parti’nin masadan kalkıp geri oturması sürecinde; CHP’nin tavrı, CHP li basın ve yayın organlarının İyi Parti’ye hakarete varan eleştirileri İyi Partililerde büyük bir travma yarattı. HDP’nin aday çıkarmayarak Kemal  Kılıçdaroğlu’na açık destek vermesi sonucunda, İyi Parti Türkiye’nin her köşesinde, özellikle iç Anadolu bölgesinde PKK ile işbirliği suçlamasıyla karşı karşıya kalacaklarını ve kendilerini ifade edemeyeceklerini, seçimden önce böyle bir durumda yaklaşık %30 oy kaybedecekleri öngörüsünde bulunmuşlardı.   İyi Partililer, partilerinin CHP’den ayrılıp kurumsallaştırarak, kuyruk siyasetinden  kurtulmak istiyorlar.   İyi Partililer CHP ile ittifaka kapalılar ama HDP’nin desteklediği CHP’ye tamamen kapalılar.   İyi Parti Millet İttifakı’yla dolayısıyla CHP’yle ittifaklarının sonlandığını, bundan sonra da bir ittifak kurmak istemediklerini net bir şekilde ifade ediyorlar.   Genel seçimlerden büyük bir zaferle çıkan Cumhur ittifakı partileri AKP ve MHP yerel seçimlerde büyük bir avantaj sağlamıştı.   Ekonomik krizin derinleşmesi, insanların geçim sıkıntısının had safhaya çıkması, bu avantajlarını yok etti. Bu bağlamda yerel seçimlerde bu 4 büyük parti ve aday olmak isteyen kişiler çalışmalarını bu siyasi gelişmelere ve bu konjonktüre göre yapmaları doğru olacaktır.
Yerel seçimlere 8 ay kaldı. 2019 yerel seçimlerde İyi Parti’nin önerisiyle yerel seçimlerde ittifakın sayesinde CHP birçok belediyeyi kazanmıştı.

İyi Parti ise o seçimin kaybedeni olmuş, sadece 17 ilçe belediyesi kazanmıştı.  

Seçimler yaklaşırken herkesin merak ettiği soru, CHP ile İyi Parti yeniden ittifak yapacaklar mı?

İyi Parti Genel Başkanı ve kurmaylarının yaptığı açıklamalara bakılırsa, ittifak yapılması çok zor görünüyor.  

İyi parti teşkilatlarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu yaptığı açıklamalarda:

“Bugüne kadar 40 ilde teşkilatı  ziyaret ettim. Teşkilatlarımızın tamamına yakını, biz kendi adaylarımızla seçime girmeliyiz. CHP ile değil. Kendi adaylarımızla, kendi amblemizle seçime girmeliyiz.”

Buğra Kavuncu’ya böyle bir durumda seçimin çok yerde kaybedileceği söylenildiğinde ise:

“Türkiye’yi kaybederiz dediğimizde bizi duymayanların gelip bize Ankara, İstanbul deme hakkı yok. Akşener’in uyarılarını ve kaygılarını dikkate alsaydık, Cumhurbaşkanlığı ve meclisi almıştık.” Diye ifade ediyor.  

İyi Partililerde bu görüşlerin oluşmasının birkaç nedeni var.

3 mart 6 mart arasında İyi Parti’nin masadan kalkıp geri oturması sürecinde; CHP’nin tavrı, CHP li basın ve yayın organlarının İyi Parti’ye hakarete varan eleştirileri İyi Partililerde büyük bir travma yarattı.

HDP’nin aday çıkarmayarak Kemal  Kılıçdaroğlu’na açık destek vermesi sonucunda, İyi Parti Türkiye’nin her köşesinde, özellikle iç Anadolu bölgesinde PKK ile işbirliği suçlamasıyla karşı karşıya kalacaklarını ve kendilerini ifade edemeyeceklerini, seçimden önce böyle bir durumda yaklaşık %30 oy kaybedecekleri öngörüsünde bulunmuşlardı.  

İyi Partililer, partilerinin CHP’den ayrılıp kurumsallaştırarak, kuyruk siyasetinden  kurtulmak istiyorlar.  

İyi Partililer CHP ile ittifaka kapalılar ama HDP’nin desteklediği CHP’ye tamamen kapalılar.  

İyi Parti Millet İttifakı’yla dolayısıyla CHP’yle ittifaklarının sonlandığını, bundan sonra da bir ittifak kurmak istemediklerini net bir şekilde ifade ediyorlar.  

Genel seçimlerden büyük bir zaferle çıkan Cumhur ittifakı partileri AKP ve MHP yerel seçimlerde büyük bir avantaj sağlamıştı.  

Ekonomik krizin derinleşmesi, insanların geçim sıkıntısının had safhaya çıkması, bu avantajlarını yok etti.

Bu bağlamda yerel seçimlerde bu 4 büyük parti ve aday olmak isteyen kişiler çalışmalarını bu siyasi gelişmelere ve bu konjonktüre göre yapmaları doğru olacaktır.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.