Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

SUİKAST

SİYASET 12.01.2023 - 17:33, Güncelleme: 12.01.2023 - 17:34
 

SUİKAST

SUİKAST
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı, Hacettepe Üniversitesi  öğretim üyesi Doçent Doktor Sinan Ateş, 30 Aralık’ta Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.  Ülkü Ocakları tarihinde, suikast sonucu öldürülen tek genel başkan. Başkentin göbeğindeki suikastle kurşunlanarak hayatını kaybeden kişi, sıradan vatandaş değildi.  10 yıl boyunca MHP Genel sekreteri İsmet Büyükataman’ın Türkiye Büyük Millet meclisinde danışmanlığını yapıp, Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini üstlenmiş ve Hacettepe Üniversitesi’nin doçent unvanlı öğretim görevlisi. Cinayeti işleyenler ise İstanbul - Maltepe – Gülsuyu mahallesinin sabıka yüklü çetesi, 18 cinayet, sayısız gasp, uyuşturucu gibi kriminal suçların failleri.  Türk siyasi tarihinde böyle yöntem ile işlenen belki de ilk cinayet.   Soruşturma derinleştikçe, Susurluk kazasını aratmayacak bir pozisyona dönüşmeye başladı.  İstanbul’dan tetikçileri getirenlerin, 2 özel harekat polisi olduğu ortaya çıktı.  İstanbul MHP il yöneticisi, Ocak yönetim kurulu üyeleri, MHP milletvekili Olcay Kılavuz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın isimleri söylenmeye başlandı.  Eski Ülkü Ocakları başkanını, bırakın uyuşturucu torbacılarının öldürmesini, Türkiye’nin en büyük mafyaları bile öldürmeye cesaret edemez.   Bu cinayetin siyasi bir nedenle işlendiği herkesçe biliniyor.  Kolombiyalı büyük yazar Gabriel Garcia Marquez'in romanı Kırmızı Pazartesi’nin konusu olan, işleneceğini herkesin bildiğini, engel olmak için kimsenin bir şey yapmadığı, cinayetin öyküsü gibi. Herkes bu cinayetin işleneceğini bilip, hiçbir şey yapmaması ve cinayetten sonra konuşmaması, konuşması gereken kişilerin susması,  “Sükut ikrardan gelir” atasözünü aklımıza getiriyor.  Şehit olan Sinan Ateş’e Allah’tan rahmet, geride bıraktığı eşi ve 2 kız çocuğuna sabırlar diliyorum.  Başbuğ Alparslan Türkeş’in ülkücü tanımını hatırlatmak istiyorum.  “Ülkücülük batı dillerinden dilimize giren idealistlik kelimesiyle aynı olan bir anlam belirtmektedir. Ülkücülük veya idealizm insan kafasının içinde elde edilmesi, varılması, en mükemmel en güzel kendisini mutlu edecek, hedeflerin tasarlanması ve bu hedeflerin, gerçekleştirilmesi için,  arzu gösterilmesi ve çalışılması anlamını taşır.”  
SUİKAST

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı, Hacettepe Üniversitesi  öğretim üyesi Doçent Doktor Sinan Ateş, 30 Aralık’ta Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

 Ülkü Ocakları tarihinde, suikast sonucu öldürülen tek genel başkan.

Başkentin göbeğindeki suikastle kurşunlanarak hayatını kaybeden kişi, sıradan vatandaş değildi.

 10 yıl boyunca MHP Genel sekreteri İsmet Büyükataman’ın Türkiye Büyük Millet meclisinde danışmanlığını yapıp, Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini üstlenmiş ve Hacettepe Üniversitesi’nin doçent unvanlı öğretim görevlisi.

Cinayeti işleyenler ise İstanbul - Maltepe – Gülsuyu mahallesinin sabıka yüklü çetesi, 18 cinayet, sayısız gasp, uyuşturucu gibi kriminal suçların failleri.

 Türk siyasi tarihinde böyle yöntem ile işlenen belki de ilk cinayet.

  Soruşturma derinleştikçe, Susurluk kazasını aratmayacak bir pozisyona dönüşmeye başladı.

 İstanbul’dan tetikçileri getirenlerin, 2 özel harekat polisi olduğu ortaya çıktı.

 İstanbul MHP il yöneticisi, Ocak yönetim kurulu üyeleri, MHP milletvekili Olcay Kılavuz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın isimleri söylenmeye başlandı.

 Eski Ülkü Ocakları başkanını, bırakın uyuşturucu torbacılarının öldürmesini, Türkiye’nin en büyük mafyaları bile öldürmeye cesaret edemez.

  Bu cinayetin siyasi bir nedenle işlendiği herkesçe biliniyor.

 Kolombiyalı büyük yazar Gabriel Garcia Marquez'in romanı Kırmızı Pazartesi’nin konusu olan, işleneceğini herkesin bildiğini, engel olmak için kimsenin bir şey yapmadığı, cinayetin öyküsü gibi. Herkes bu cinayetin işleneceğini bilip, hiçbir şey yapmaması ve cinayetten sonra konuşmaması, konuşması gereken kişilerin susması,  “Sükut ikrardan gelir” atasözünü aklımıza getiriyor.

 Şehit olan Sinan Ateş’e Allah’tan rahmet, geride bıraktığı eşi ve 2 kız çocuğuna sabırlar diliyorum.

 Başbuğ Alparslan Türkeş’in ülkücü tanımını hatırlatmak istiyorum.

 “Ülkücülük batı dillerinden dilimize giren idealistlik kelimesiyle aynı olan bir anlam belirtmektedir. Ülkücülük veya idealizm insan kafasının içinde elde edilmesi, varılması, en mükemmel en güzel kendisini mutlu edecek, hedeflerin tasarlanması ve bu hedeflerin, gerçekleştirilmesi için,  arzu gösterilmesi ve çalışılması anlamını taşır.”

 

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.