Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

EKONOMİK İFLAS

EKONOMİ 03.08.2023 - 17:37, Güncelleme: 03.08.2023 - 17:37
 

EKONOMİK İFLAS

Seçimden önce iktidar tarafından yapılan seçim ekonomisi maliyeti, 1 katrilyon 100 trilyon TL. Şu ana kadar yapılan zamlar ve vergi artışındaki gelir ise 330 milyar TL. Bu da seçimden önce seçim ekonomisinin maliyetinin hemen hemen üçte birine tekamül ediyor.
Sizin anlayacağınız yapılan zamlar ve vergi artışlarının en az bundan sonra 2 katı daha yapılacak.   Yapılan ve yapılacak olan vergi ve zamlar ekonomiyi düze çıkaracak mı? Tabii ki hayır.   Dövizün yükselişini durdurmak için geçen sene uygulanmaya konulan,  kur korumalı mevduat hesabında biriken mevduat 3 trilyon 100 milyar lirayı buldu.   Dövizin yükselmesinden hazinenin ödemesi gereken kur farkı çok yükselerek, ülkenin ve tabii ki vatandaşın sırtına yüklenecek.   Kur korumanın hazineye maliyetini açıklayan yazıyı geçen günlerde internette okudum güzel bir yazı sizlerle paylaşıyorum: “Hali vakti yerinde bir vatandaş 3 ay önce 18 Nisanda 10 Milyon TL’sini Euro kur korumalı hesaba yatırdı. Yatırdığı tarihteki kur 21 TL’idi. Banka yıllık %35 faiz veriyordu. Faiz oranına göre 3 ay sonunda 872.000-TL faiz alacaktı. Bugün 18 temmuzda bankaya gittiğinde Euro’nun 30-TL olduğunu , 3 aylık faiz kazancının 872.000-TL  ve 4.285.000-TL kurdan kaynaklanan fark kazancının olduğunu öğrendi. 872.000 TL faizi bankadan aldı, 4.285.000 TL’yi devlet hazinesinden aldı. 15.157.000 TL’yi alarak bankadan çıktı. Şöyle bir etrafına baktı, Mercedes’ine bindi, açtı müziği. 3 ayda 10 milyonu 15 milyon yapanlara teşekkür etti. Hazine bakanlığı da 4.285.000 TL kur farkını nasıl ödesin ? bu vatandaş gibi yüz binlerce var. Benzine ,mazota, KDV ye bir zam yapıldı, bu parayı biz ödedik.” Bak sakallı Hüsnü amca, senin emekli maaşına yapılan %25 zam yeni çıkarılan kök maaş düzeninde 7.500 TL yi geçmediği için, bir kuruş dahi zam alamadın. Senin alman gereken en az 4.000 5.000 TL’lik zammını üzerini bu zengin alarak, tatil beldesinde keyfini keyif katıyor. Sen ise pazara çıkamıyorsun, markete gidemiyorsun, ay sonunu nasıl getireceğini kara kara düşünüyorsun. Hükümet ekonomik krizden çıkabilmek için elinde bulunan son şirketleri Körfez ülkelerine satmak için birçok görüşmeler yapıyor.   Ülkemizin elinde kalan son kuruluşlar da satılacak. Halka sabır ve tasarruf öneren hükümetin ise harcamaları artarak devam ediyor. Büyük şirketlerin ödenmesi gereken vergiler siliniyor. Anlaşılan o ki bu harmanı da yine sarı öküz dövecek.
Seçimden önce iktidar tarafından yapılan seçim ekonomisi maliyeti, 1 katrilyon 100 trilyon TL. Şu ana kadar yapılan zamlar ve vergi artışındaki gelir ise 330 milyar TL. Bu da seçimden önce seçim ekonomisinin maliyetinin hemen hemen üçte birine tekamül ediyor.

Sizin anlayacağınız yapılan zamlar ve vergi artışlarının en az bundan sonra 2 katı daha yapılacak.  

Yapılan ve yapılacak olan vergi ve zamlar ekonomiyi düze çıkaracak mı?

Tabii ki hayır.  

Dövizün yükselişini durdurmak için geçen sene uygulanmaya konulan,  kur korumalı mevduat hesabında biriken mevduat 3 trilyon 100 milyar lirayı buldu.  

Dövizin yükselmesinden hazinenin ödemesi gereken kur farkı çok yükselerek, ülkenin ve tabii ki vatandaşın sırtına yüklenecek.  

Kur korumanın hazineye maliyetini açıklayan yazıyı geçen günlerde internette okudum güzel bir yazı sizlerle paylaşıyorum:

“Hali vakti yerinde bir vatandaş 3 ay önce 18 Nisanda 10 Milyon TL’sini Euro kur korumalı hesaba yatırdı.

Yatırdığı tarihteki kur 21 TL’idi. Banka yıllık %35 faiz veriyordu. Faiz oranına göre 3 ay sonunda 872.000-TL faiz alacaktı.

Bugün 18 temmuzda bankaya gittiğinde Euro’nun 30-TL olduğunu , 3 aylık faiz kazancının 872.000-TL  ve 4.285.000-TL kurdan kaynaklanan fark kazancının olduğunu öğrendi.

872.000 TL faizi bankadan aldı, 4.285.000 TL’yi devlet hazinesinden aldı. 15.157.000 TL’yi alarak bankadan çıktı. Şöyle bir etrafına baktı, Mercedes’ine bindi, açtı müziği.

3 ayda 10 milyonu 15 milyon yapanlara teşekkür etti.

Hazine bakanlığı da 4.285.000 TL kur farkını nasıl ödesin ? bu vatandaş gibi yüz binlerce var. Benzine ,mazota, KDV ye bir zam yapıldı, bu parayı biz ödedik.”

Bak sakallı Hüsnü amca, senin emekli maaşına yapılan %25 zam yeni çıkarılan kök maaş düzeninde 7.500 TL yi geçmediği için, bir kuruş dahi zam alamadın.

Senin alman gereken en az 4.000 5.000 TL’lik zammını üzerini bu zengin alarak, tatil beldesinde keyfini keyif katıyor.

Sen ise pazara çıkamıyorsun, markete gidemiyorsun, ay sonunu nasıl getireceğini kara kara düşünüyorsun.

Hükümet ekonomik krizden çıkabilmek için elinde bulunan son şirketleri Körfez ülkelerine satmak için birçok görüşmeler yapıyor.  

Ülkemizin elinde kalan son kuruluşlar da satılacak.

Halka sabır ve tasarruf öneren hükümetin ise harcamaları artarak devam ediyor.

Büyük şirketlerin ödenmesi gereken vergiler siliniyor.

Anlaşılan o ki bu harmanı da yine sarı öküz dövecek.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.