Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Çölyaklılara üniversite desteği

EĞİTİM 16.11.2023 - 13:52, Güncelleme: 16.11.2023 - 17:39
 

Çölyaklılara üniversite desteği

Çölyaklılara üniversite desteği
Burhaniye ilçesinde, Edremit Körfezi Çölyak Derneği çatısı altında bir araya gelen çölyaklılar, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi Bölümü mutfağında akademisyen ve öğrencilerin yardımı ile gıda maddeleri üretti. Üretilen pasta, poğaça ve börekler konuklara ikram edilirken, dernek başkanı Betül Özdemir Kaya, Dekan Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, akademisyenler ve öğrencilere teşekkür etti. Çölyaklılara yardımcı olmak istediklerini anlatan Dekan Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, hem bölgede hem de Türkiye’de farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Edremit Körfezi Çölyak Derneği Başkanı Betül Özdemir Kaya ise, “Arkadaşlarımız glütensiz gıda üretimini konusunda bilmediklerini burada öğrendi. Bu konuda hocalarımız ve öğrencilerimiz bizlere yardımcı oldu. Arkadaşlarımızla, yufkanın açılışından, poğaça ve börek yapımına kadar pek çok şeyi burada yaptık. Güzel bir uygulama oldu. Bu projelerin devamını diliyoruz” dedi.
Çölyaklılara üniversite desteği

Burhaniye ilçesinde, Edremit Körfezi Çölyak Derneği çatısı altında bir araya gelen çölyaklılar, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi Bölümü mutfağında akademisyen ve öğrencilerin yardımı ile gıda maddeleri üretti.

Üretilen pasta, poğaça ve börekler konuklara ikram edilirken, dernek başkanı Betül Özdemir Kaya, Dekan Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, akademisyenler ve öğrencilere teşekkür etti. Çölyaklılara yardımcı olmak istediklerini anlatan Dekan Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, hem bölgede hem de Türkiye’de farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Edremit Körfezi Çölyak Derneği Başkanı Betül Özdemir Kaya ise, “Arkadaşlarımız glütensiz gıda üretimini konusunda bilmediklerini burada öğrendi. Bu konuda hocalarımız ve öğrencilerimiz bizlere yardımcı oldu. Arkadaşlarımızla, yufkanın açılışından, poğaça ve börek yapımına kadar pek çok şeyi burada yaptık. Güzel bir uygulama oldu. Bu projelerin devamını diliyoruz” dedi.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.