Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ SERKAN SARI; ULAŞTIRMA BAKANI URALOĞLU BALIKESİR MERKEZ HAVALİMANIMIZDAN BİHABER

SİYASET 17.08.2023 - 01:27, Güncelleme: 17.08.2023 - 01:27
 

CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ SERKAN SARI; ULAŞTIRMA BAKANI URALOĞLU BALIKESİR MERKEZ HAVALİMANIMIZDAN BİHABER

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Balıkesir’de ‘havayolunu halkın yolu’ açıklamasını eleştirdi. Uçak şirketlerin inisiyatifine bırakılan Balıkesirlilerin yatırımı Merkez Havaalanı’nın atıl durduğunu belirten CHP’li Sarı, “AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, halkın yolunu şirket yolu yaptı. Balıkesirli hemşehrilerimi ‘hizmet’ adı altında 240 TL karşılığında Sabiha Gökçen Havaalanına taşıyor” dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Balıkesir ziyareti için geldiği “havaalanından bihaber” olduğunu söyledi. CHP Serkan Sarı, “Bakan Bey ‘Merkez Havalimanımızın kapasitesini 1 milyon yolcuya çıkardık’ diyor. Çıkardınız da ne oldu Sayın Bakan? Açıldığı Şubat 2020’den bu yana kaç yolcu uçağı tarifeli sefer havaalanına indi? Bakan Bey bir de  ‘Havayolunu halkın yolu yaptık’ diyor. Halkın yolunu gelin bir de Balıkesirli hemşehrilerime sorun” dedi. CHP’li Serkan Sarı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu’nun TBMM Başkanlığına sunduğu 6 Haziran 2023 tarihli soru önergesinde ayrıntılı bir şekilde Balıkesir Merkez Havaalanı’nın ile ilgili yaşanan bilgileri paylaştığını ancak Bakan’ın “seferin icra edilmesi vb. hususlar havayolu işletmelerinin kendi uhdelerinde bulunmaktadır” cevabını verdiğini belirtti. Sarı, “Balıkesir için çok önemli olan yatırımın çürümeden kullanılması için girişimlerde bulunulmadığı, bu yatırımın havayolu şirketlerinin inisiyatifine bırakıldığını göstermektedir. Balıkesir havaalanımızı 1 milyon yolcu kapasitesine hiçbir zaman ulaştıramayanlar buradan başarı hikayesi çıkarmaya çalışıyorlar” diye konuştu. NE VAATLER VERİLDİ AMA… CHP’li Serkan Sarı, AKP iktidarının Balıkesir havalimanı ile ilgili gerçekleşmeyen vaatlerini de hatırlattı. Sarı, şunları söyledi: “AKP iktidarı, ‘2018 yılı içerisinde açılması planlanıyor’ dedi, olmadı! Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 17 Şubat 2019 tarihindeki Balıkesir mitinginde ‘Bu yıl içinde havalimanımızı hizmete açıyoruz’ dedi. Olmadı! Bölge milletvekillerimiz Anadolu Jet ile görüşüyoruz açıklamaları yaptılar ama Merkez Havaalanımıza bu uçaklar inmedi!” BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UÇAK ŞİRKETLERİNE MÜŞTERİ TAŞIYOR CHP’li Sarı şöyle devam etti; “Bakan Bey ‘havayolunu halkı yolu’ yaptık derken ve uçak şirketlerin inisiyatifine bırakılan Balıkesirlilerin yatırımı Merkez Havaalanı atıl dururken, AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ne yapıyor? Halkın yolunu şirket yolu yapıyor! Balıkesirli hemşehrilerimi ‘hizmet’ adı altında 240 TL karşılığında Sabiha Gökçen Havaalanına taşıyor. Halka hizmet etmesi gereken Balıkesir Büyükşehir Belediyesi uçak şirketlerine hizmet ediyor. 2017 yılında dönemin AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı’nın girişimleri ile DHMİ tarafından projelendirilip yaklaşık 17 milyon dolar harcanarak yapılan ve bugünkü TL karşılığı yaklaşık 450 milyon lirayı bulan Balıkesir Merkez Havaalanı yatırımı AKP iktidarının elinde ölü bir yatırım olmuştur. Balıkesir Merkez Havaalanının bu duruma getirilmesinin sorumlusu AKP’dir. Balıkesir’i bu durumdan kurtaracağız.” dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Balıkesir’de ‘havayolunu halkın yolu’ açıklamasını eleştirdi. Uçak şirketlerin inisiyatifine bırakılan Balıkesirlilerin yatırımı Merkez Havaalanı’nın atıl durduğunu belirten CHP’li Sarı, “AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, halkın yolunu şirket yolu yaptı. Balıkesirli hemşehrilerimi ‘hizmet’ adı altında 240 TL karşılığında Sabiha Gökçen Havaalanına taşıyor” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Balıkesir ziyareti için geldiği “havaalanından bihaber” olduğunu söyledi. CHP Serkan Sarı, “Bakan Bey ‘Merkez Havalimanımızın kapasitesini 1 milyon yolcuya çıkardık’ diyor. Çıkardınız da ne oldu Sayın Bakan? Açıldığı Şubat 2020’den bu yana kaç yolcu uçağı tarifeli sefer havaalanına indi? Bakan Bey bir de  ‘Havayolunu halkın yolu yaptık’ diyor. Halkın yolunu gelin bir de Balıkesirli hemşehrilerime sorun” dedi.

CHP’li Serkan Sarı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu’nun TBMM Başkanlığına sunduğu 6 Haziran 2023 tarihli soru önergesinde ayrıntılı bir şekilde Balıkesir Merkez Havaalanı’nın ile ilgili yaşanan bilgileri paylaştığını ancak Bakan’ın “seferin icra edilmesi vb. hususlar havayolu işletmelerinin kendi uhdelerinde bulunmaktadır” cevabını verdiğini belirtti. Sarı, “Balıkesir için çok önemli olan yatırımın çürümeden kullanılması için girişimlerde bulunulmadığı, bu yatırımın havayolu şirketlerinin inisiyatifine bırakıldığını göstermektedir. Balıkesir havaalanımızı 1 milyon yolcu kapasitesine hiçbir zaman ulaştıramayanlar buradan başarı hikayesi çıkarmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

NE VAATLER VERİLDİ AMA…

CHP’li Serkan Sarı, AKP iktidarının Balıkesir havalimanı ile ilgili gerçekleşmeyen vaatlerini de hatırlattı. Sarı, şunları söyledi:

“AKP iktidarı, ‘2018 yılı içerisinde açılması planlanıyor’ dedi, olmadı! Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 17 Şubat 2019 tarihindeki Balıkesir mitinginde ‘Bu yıl içinde havalimanımızı hizmete açıyoruz’ dedi. Olmadı! Bölge milletvekillerimiz Anadolu Jet ile görüşüyoruz açıklamaları yaptılar ama Merkez Havaalanımıza bu uçaklar inmedi!”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UÇAK ŞİRKETLERİNE MÜŞTERİ TAŞIYOR

CHP’li Sarı şöyle devam etti; “Bakan Bey ‘havayolunu halkı yolu’ yaptık derken ve uçak şirketlerin inisiyatifine bırakılan Balıkesirlilerin yatırımı Merkez Havaalanı atıl dururken, AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ne yapıyor? Halkın yolunu şirket yolu yapıyor! Balıkesirli hemşehrilerimi ‘hizmet’ adı altında 240 TL karşılığında Sabiha Gökçen Havaalanına taşıyor. Halka hizmet etmesi gereken Balıkesir Büyükşehir Belediyesi uçak şirketlerine hizmet ediyor. 2017 yılında dönemin AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı’nın girişimleri ile DHMİ tarafından projelendirilip yaklaşık 17 milyon dolar harcanarak yapılan ve bugünkü TL karşılığı yaklaşık 450 milyon lirayı bulan Balıkesir Merkez Havaalanı yatırımı AKP iktidarının elinde ölü bir yatırım olmuştur. Balıkesir Merkez Havaalanının bu duruma getirilmesinin sorumlusu AKP’dir. Balıkesir’i bu durumdan kurtaracağız.” dedi.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.