Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

BAŞKAN KÖYBAŞI: TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ ADALET YOK!

SİYASET 23.11.2023 - 18:31, Güncelleme: 23.11.2023 - 18:31
 

BAŞKAN KÖYBAŞI: TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ ADALET YOK!

BAŞKAN KÖYBAŞI: TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ ADALET YOK!
BAŞKAN KÖYBAŞI: TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ ADALET YOK! Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı ülke gündemine ilişkin çok önemli değerlendirmede bulundu. AKP'nin iktidarını devam ettirebilmek için anayasa ve demokrasiyi askıya aldığını belirten Köybaşı;s" İktidar korku politikası ve yasaklarla iktidarlığını devam ettiriyor “dedi. Başkan Köybaşı ülke gündemine ilişkin yaptığı açıklamada iktidarın sosyal, siyasal ve ekonomik politikalarını eleştirdi. AKP'nin demokrasi ve anayasayı askıya  belirten Köybaşı Osmanlı Devletin ‘den de verdiği örnekle AKP nin hep örnek aldığı Abdülhamit’in istibdat dönemini bir adım ileriye taşıdığını günümüz Türkiye'sinde yaşanan baskı ve oluşturulan korku iklimininden bahsederek, İstibdat dönemi, Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde yaşanan bir siyasi rejimdir. Bu dönemde, padişahın kişisel yönetimi ve tek taraflı kararlarıyla hüküm sürdüğü bir yönetim anlayışı benimsenmiştir diyerek ülkemizde tek adam her şeye dilediği gibi karar veriyor demiştir. Başkan Köybaşı konuşmasında şunları söyledi:" İktidar tıpkı Osmanlı Devleti'nin son dönemlerini bizlere tekrar yaşatıyor. Abdülhamit’in jurnalcileri gibi trolleri ile istediği basın mensubuna siyasetçiye baskı uyguluyor, Basına sansür uyguluyor, uçan kuştan vergi alıyor, göçmen politikasını yürütemiyor, sosyal, siyasal ve ekonomik konularda birçok ülkeden geri kalıyoruz. Yurttaşlarımız ağır ekonomik koşullar atında yoksulluk ve açlıkla mücadele ederken Ülke olarak dış itibarımız yerle bir edilmiş durumdadır.” Türkiye'de demokrasi ve özgürlükler yok edildi. Yurttaşların güvendiği en yüksek mahkeme olan Anayasa mahkemesi tartışılır hale getirilerek itibarsızlaştırıldı. Daha geçtiğimiz gün Ülkü Ocakları Genel Başkanı istedi diye Halk TV'ye sansür uygulandı, para cezası kesildi. Türkiye, basın özgürlüğü endeksinde 180 ülke arasında 165. sırada. Bu veri ülkenin utanç verisidir. Özgürlüklerin kullanılması tamamen AKP'ye bağlı, izin verdiklerine izin verdiği kadar özgürlüğünüzü yaşayın diyor. Her kurum ve kuruluş ellerinde, temizlenmesi zor bir kanser hücresi gibi her yere sızdılar. Böyle bir şeyi biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak asla kabul etmiyoruz. İktidarın uyguladığı korku politikası ve yasakları kabul etmiyoruz Biz Anayasalı devlet değil Anayasal devlet istiyoruz " dedi.
BAŞKAN KÖYBAŞI: TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ ADALET YOK!

BAŞKAN KÖYBAŞI: TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ ADALET YOK!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı ülke gündemine ilişkin çok önemli değerlendirmede bulundu. AKP'nin iktidarını devam ettirebilmek için anayasa ve demokrasiyi askıya aldığını belirten Köybaşı;s" İktidar korku politikası ve yasaklarla iktidarlığını devam ettiriyor “dedi.


Başkan Köybaşı ülke gündemine ilişkin yaptığı açıklamada iktidarın sosyal, siyasal ve ekonomik politikalarını eleştirdi. AKP'nin demokrasi ve anayasayı askıya  belirten Köybaşı Osmanlı Devletin ‘den de verdiği örnekle AKP nin hep örnek aldığı Abdülhamit’in istibdat dönemini bir adım ileriye taşıdığını günümüz Türkiye'sinde yaşanan baskı ve oluşturulan korku iklimininden bahsederek, İstibdat dönemi, Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde yaşanan bir siyasi rejimdir. Bu dönemde, padişahın kişisel yönetimi ve tek taraflı kararlarıyla hüküm sürdüğü bir yönetim anlayışı benimsenmiştir diyerek ülkemizde tek adam her şeye dilediği gibi karar veriyor demiştir. Başkan Köybaşı konuşmasında şunları söyledi:" İktidar tıpkı Osmanlı Devleti'nin son dönemlerini bizlere tekrar yaşatıyor. Abdülhamit’in jurnalcileri gibi trolleri ile istediği basın mensubuna siyasetçiye baskı uyguluyor, Basına sansür uyguluyor, uçan kuştan vergi alıyor, göçmen politikasını yürütemiyor, sosyal, siyasal ve ekonomik konularda birçok ülkeden geri kalıyoruz. Yurttaşlarımız ağır ekonomik koşullar atında yoksulluk ve açlıkla mücadele ederken Ülke olarak dış itibarımız yerle bir edilmiş durumdadır.”


Türkiye'de demokrasi ve özgürlükler yok edildi. Yurttaşların güvendiği en yüksek mahkeme olan Anayasa mahkemesi tartışılır hale getirilerek itibarsızlaştırıldı. Daha geçtiğimiz gün Ülkü Ocakları Genel Başkanı istedi diye Halk TV'ye sansür uygulandı, para cezası kesildi. Türkiye, basın özgürlüğü endeksinde 180 ülke arasında 165. sırada. Bu veri ülkenin utanç verisidir. Özgürlüklerin kullanılması tamamen AKP'ye bağlı, izin verdiklerine izin verdiği kadar özgürlüğünüzü yaşayın diyor. Her kurum ve kuruluş ellerinde, temizlenmesi zor bir kanser hücresi gibi her yere sızdılar. Böyle bir şeyi biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak asla kabul etmiyoruz. İktidarın uyguladığı korku politikası ve yasakları kabul etmiyoruz Biz Anayasalı devlet değil Anayasal devlet istiyoruz " dedi.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.