Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

BAŞKAN ASLAN, MUHASEBE ÜCRETLERİNE YÜZDE 34 ARTIŞ İSTEDİ!

EKONOMİ 06.07.2023 - 15:55, Güncelleme: 06.07.2023 - 15:55
 

BAŞKAN ASLAN, MUHASEBE ÜCRETLERİNE YÜZDE 34 ARTIŞ İSTEDİ!

Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Ertuğ Aslan, muhasebe ücretlerinin geride kalmasına yönelik yaptığı açıklamayla asgari ücret artışı oranı olan yüzde 34 oranında artış yapılmasını istedi. Başkan Aslan, “Muhasebe ofislerinin kaliteli hizmet vermesi ve hizmetin sürdürülebilmesi için ücret artışı şart oldu” dedi.
Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Ertuğ Aslan, yaptığı açıklamada muhasebe ofislerinin kira, kırtasiye, SGK, Bağkur, iaşe gibi giderlerinde artış olduğunu dile getirdi. Başkan Aslan, “Muhasebe ücretleri enflasyon karşısında eridi. Ücret artışı zorunluluk haline geldi. Muhasebe ofislerinin kaliteli hizmet vermesi ve hizmetin sürdürülebilmesi için ücret artışı şart oldu. Şehrimizdeki Sanayi, Ticaret ve Esnaf odalarının yönetimlerinden bu durumu anlayışla karşılayacaklarını ve ücret artışımıza destek vereceklerini düşünüyorum” açıklamasını yaptı. ÜCRETLER YETERSİZ! Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik asgari ücret tarifesinde yer alan ücretlerin yetersiz kaldığının altını çizen Başkan Aslan, ücret tarifelerine asgari ücret zam oranı olan  yüzde 34’lük artış talep etti. Aslan, serbest muhasebecilik, serbest muhasebeci mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik asgari ücret tarifesinde yer alan ücretlerin, ekonomik koşullar dikkate alındığında oldukça yetersiz kaldığını belirtti, artışın şart olduğunun altını çizdi. MESLEK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNİ KAYBETTİ! Başkan Aslan, açıklamasına şu şekilde son verdi; “Uygulanmakta olan asgari ücret tarifesi, öneri ve beklentilerin zaten çok altında artırılarak yayımlanmış iken temel gider kalemimiz olan işçilik ücretlerinin yüzde 34 artırılması, muhasebe  işletmelerinin sürdürülebilirliğini ciddi boyutta tehdit eder hale getirdi. Meslek mensuplarımızın çok büyük bir bölümü asgari ücret tarifesindeki tutarları baz alarak sözleşme imzalamaktadır. Gelinen aşamada, mesleki faaliyetin sürdürülmesi için gerekli giderlerin tamamında olağanüstü artışlar meydana gelmiş, yapılan son asgari ücret artışı ile 2023 yılı tarifesinde yapılan artış tamamen anlamsız hale geldi. Serbest muhasebecilik, serbest muhasebeci mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik asgari ücret tarifesinin, en azından asgari ücret artışından kaynaklı kaybı telafi edecek şekilde yüzde 35 oranında artırılarak 1 Temmuz’dan itibaren uygulanması gerekiyor”
Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Ertuğ Aslan, muhasebe ücretlerinin geride kalmasına yönelik yaptığı açıklamayla asgari ücret artışı oranı olan yüzde 34 oranında artış yapılmasını istedi. Başkan Aslan, “Muhasebe ofislerinin kaliteli hizmet vermesi ve hizmetin sürdürülebilmesi için ücret artışı şart oldu” dedi.

Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Ertuğ Aslan, yaptığı açıklamada muhasebe ofislerinin kira, kırtasiye, SGK, Bağkur, iaşe gibi giderlerinde artış olduğunu dile getirdi. Başkan Aslan, “Muhasebe ücretleri enflasyon karşısında eridi. Ücret artışı zorunluluk haline geldi. Muhasebe ofislerinin kaliteli hizmet vermesi ve hizmetin sürdürülebilmesi için ücret artışı şart oldu. Şehrimizdeki Sanayi, Ticaret ve Esnaf odalarının yönetimlerinden bu durumu anlayışla karşılayacaklarını ve ücret artışımıza destek vereceklerini düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

ÜCRETLER YETERSİZ!

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik asgari ücret tarifesinde yer alan ücretlerin yetersiz kaldığının altını çizen Başkan Aslan, ücret tarifelerine asgari ücret zam oranı olan  yüzde 34’lük artış talep etti. Aslan, serbest muhasebecilik, serbest muhasebeci mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik asgari ücret tarifesinde yer alan ücretlerin, ekonomik koşullar dikkate alındığında oldukça yetersiz kaldığını belirtti, artışın şart olduğunun altını çizdi.

MESLEK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNİ KAYBETTİ!

Başkan Aslan, açıklamasına şu şekilde son verdi; “Uygulanmakta olan asgari ücret tarifesi, öneri ve beklentilerin zaten çok altında artırılarak yayımlanmış iken temel gider kalemimiz olan işçilik ücretlerinin yüzde 34 artırılması, muhasebe  işletmelerinin sürdürülebilirliğini ciddi boyutta tehdit eder hale getirdi. Meslek mensuplarımızın çok büyük bir bölümü asgari ücret tarifesindeki tutarları baz alarak sözleşme imzalamaktadır. Gelinen aşamada, mesleki faaliyetin sürdürülmesi için gerekli giderlerin tamamında olağanüstü artışlar meydana gelmiş, yapılan son asgari ücret artışı ile 2023 yılı tarifesinde yapılan artış tamamen anlamsız hale geldi. Serbest muhasebecilik, serbest muhasebeci mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik asgari ücret tarifesinin, en azından asgari ücret artışından kaynaklı kaybı telafi edecek şekilde yüzde 35 oranında artırılarak 1 Temmuz’dan itibaren uygulanması gerekiyor”

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.