Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

BAŞKAN ARSLAN, “EDREMİT İL OLMAYI HAK EDİYOR!”

GÜNDEM 02.07.2023 - 19:02, Güncelleme: 02.07.2023 - 19:02
 

BAŞKAN ARSLAN, “EDREMİT İL OLMAYI HAK EDİYOR!”

Edremit Belediyesi’nin öncülüğünde Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde Edremit’in il olması için gündem toplantısı gerçekleştirildi. Edremit Belediye Başkanı Arslan, “Edremit bütün altyapısıyla, ulaşımıyla, coğrafyasıyla, doğal ve kültürel değerleriyle, stratejik konumuyla il olmayı hak ediyor.” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamaları sonrası gündeme gelen 19 ilçenin il olması konusunda Edremit harekete geçti. 19 yeni il önerisi için belirlenen 100 bin nüfus, il merkezine en az 30 kilometre uzaklıkta olması gibi 8 kriteri büyük ölçüde karşılayan Edremit’te il olma beklentisi artıyor. Bu kapsamda Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan başkanlığında Şükrü Tunar Merkezi’nde toplanan temsilciler; Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin, Edremit Ticaret Borsası Başkanı Tarkan Denizer, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hayati Seçen, Eroğlan Mahalle Muhtarı ve Edremit Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati Uysal ile birlikte gündemi değerlendirdi. Öte yandan toplantıya muhtarlar, meclis üyeleri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katılım sağladı. BÜYÜYEN NÜFUS, SORUNLAR YARATIYOR Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, toplantıda yaptığı konuşmada; “Edremit bütün altyapısıyla, ulaşımıyla, coğrafyasıyla, doğal ve kültürel değerleriyle, stratejik konumuyla il olmayı hak ediyor. Artık Edremit’in giderek büyüyen 200 binleri aşan nüfusuyla çok ciddi sorunları olduğunu da görüyoruz. Başta asayiş çok ciddi bir sorun. Burada Ağır Ceza (Mahkemesi)  yok. İl olsa bunların daha etkin hale geleceğini düşünüyoruz” dedi. Başkan Arslan, şu ifadelerle açıklamasını noktaladı; “Yönetilemeyecek hale gelecek bu sistemde nüfus giderek artıyor. Nüfusu en çok artan merkezin dışında en büyük ilçeyiz. 43 kilometre sahilimiz var. Midilli’ye kapımız var. Küçükkuyu’dan bu yana Ege’nin başladığı yer. Müthiş bir coğrafyamız ve mitolojimiz var. Hakikaten her türlü şekilde burası il olmayı hak ediyor.” dedi.  
Edremit Belediyesi’nin öncülüğünde Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde Edremit’in il olması için gündem toplantısı gerçekleştirildi. Edremit Belediye Başkanı Arslan, “Edremit bütün altyapısıyla, ulaşımıyla, coğrafyasıyla, doğal ve kültürel değerleriyle, stratejik konumuyla il olmayı hak ediyor.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamaları sonrası gündeme gelen 19 ilçenin il olması konusunda Edremit harekete geçti. 19 yeni il önerisi için belirlenen 100 bin nüfus, il merkezine en az 30 kilometre uzaklıkta olması gibi 8 kriteri büyük ölçüde karşılayan Edremit’te il olma beklentisi artıyor. Bu kapsamda Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan başkanlığında Şükrü Tunar Merkezi’nde toplanan temsilciler; Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin, Edremit Ticaret Borsası Başkanı Tarkan Denizer, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hayati Seçen, Eroğlan Mahalle Muhtarı ve Edremit Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati Uysal ile birlikte gündemi değerlendirdi. Öte yandan toplantıya muhtarlar, meclis üyeleri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katılım sağladı.

BÜYÜYEN NÜFUS, SORUNLAR YARATIYOR

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, toplantıda yaptığı konuşmada; “Edremit bütün altyapısıyla, ulaşımıyla, coğrafyasıyla, doğal ve kültürel değerleriyle, stratejik konumuyla il olmayı hak ediyor. Artık Edremit’in giderek büyüyen 200 binleri aşan nüfusuyla çok ciddi sorunları olduğunu da görüyoruz. Başta asayiş çok ciddi bir sorun. Burada Ağır Ceza (Mahkemesi)  yok. İl olsa bunların daha etkin hale geleceğini düşünüyoruz” dedi.

Başkan Arslan, şu ifadelerle açıklamasını noktaladı; “Yönetilemeyecek hale gelecek bu sistemde nüfus giderek artıyor. Nüfusu en çok artan merkezin dışında en büyük ilçeyiz. 43 kilometre sahilimiz var. Midilli’ye kapımız var. Küçükkuyu’dan bu yana Ege’nin başladığı yer. Müthiş bir coğrafyamız ve mitolojimiz var. Hakikaten her türlü şekilde burası il olmayı hak ediyor.” dedi.

 

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.