Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Balıkesir Ormanlarının genetik formasyonu geleceğe taşınacak

DİĞER 31.01.2024 - 23:09, Güncelleme: 31.01.2024 - 23:09
 

Balıkesir Ormanlarının genetik formasyonu geleceğe taşınacak

Balıkesir Ormanlarının genetik formasyonu geleceğe taşınacak
Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, Balıkesir Orman Fidanlık Müdürlüğünde, kalite ve kantite yönünden özellikli klonların geleceğe taşınabilmesi amacıyla Karaçam ve Kızılçam fidanlarında aşılama işlemi başlattı. 2024 yılı Karaçam ve Kızılçam aşı programları kapsamında, tohum bahçeleri için 30 klondan alınan aşı kalemleri, klon numaralarına göre ayrılarak aşılama işlemleri Balıkesir Orman Fidanlık Şefleri ve ekibi tarafından yürütülüyor. Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü özellikli bir iş olan ıslah çalışması gibi teknik ve bilimsel çalışmalar ile, kalite ve kantitesi iyi ağaçların genetik formasyonlarının geleceğe sağlıklı bir şekilde taşınması ve kaliteli fertlerle birim alandan azami verim elde edilmesi amaçlanıyor.
Balıkesir Ormanlarının genetik formasyonu geleceğe taşınacak

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, Balıkesir Orman Fidanlık Müdürlüğünde, kalite ve kantite yönünden özellikli klonların geleceğe taşınabilmesi amacıyla Karaçam ve Kızılçam fidanlarında aşılama işlemi başlattı.
2024 yılı Karaçam ve Kızılçam aşı programları kapsamında, tohum bahçeleri için 30 klondan alınan aşı kalemleri, klon numaralarına göre ayrılarak aşılama işlemleri Balıkesir Orman Fidanlık Şefleri ve ekibi tarafından yürütülüyor.
Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü özellikli bir iş olan ıslah çalışması gibi teknik ve bilimsel çalışmalar ile, kalite ve kantitesi iyi ağaçların genetik formasyonlarının geleceğe sağlıklı bir şekilde taşınması ve kaliteli fertlerle birim alandan azami verim elde edilmesi amaçlanıyor.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.