Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

AŞIRI SICAKLARA DİKKAT

SAĞLIK 13.07.2023 - 17:13, Güncelleme: 13.07.2023 - 17:13
 

AŞIRI SICAKLARA DİKKAT

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi üzerine Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Serkan Kadir KESKİN aşırı sıcaklarda alınması gereken önlemler hakkında açıklama yaptı.
AŞIRI SICAKLARDA ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Serkan Kadir KESKİN; “Aşırı sıcaklar çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getirmektedir. Sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısı artmakta ve metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamaya çalışmaktadır. Ancak yaşlılar, bebekler ve kronik hastalığı olanlarda terleme mekanizması ile vücut ısısının dengede tutulması her zaman mümkün olmayabilir. Bu gibi durumlarda yükselen vücut ısısı beyin ve diğer hayati organlarda hasara yol açabilmektedir. Aşırı sıcakların isilik, sıcak bitkinliği, sıcak krampları, sıcak yanıkları ve güneşin geç dönem etkileri şeklinde sağlık üzerine etkileri bulunmaktadır. Aşırı Sıcaklar; Sıcak döküntüsü (İsilik), sıcak bitkinliği, sıcak krampları,  güneş yanıkları, güneş veya sıcak çarpması yapmakta.   Sıcaklara maruz kalan kişilere ilk yardımda; kişi hemen serin ve hava akımı olan bir yere alınmalı, sıkı giysileri gevşetilmeli, soğuk su veya soğutucularla (vantilatör, klima vb.) soğutulmaya çalışılmalı, bilinci kapalıysa kesinlikle içmesi için sıvı verilmemeli ve en yakın sağlık kuruluşuna götürülmelidir. Bununla birlikte beslenmeye ve sıvı alımına dikkat edilmediği durumlar da risk oluşturmaktadır. “dedi.  
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi üzerine Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Serkan Kadir KESKİN aşırı sıcaklarda alınması gereken önlemler hakkında açıklama yaptı.

AŞIRI SICAKLARDA ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Serkan Kadir KESKİN; “Aşırı sıcaklar çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getirmektedir. Sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısı artmakta ve metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamaya çalışmaktadır. Ancak yaşlılar, bebekler ve kronik hastalığı olanlarda terleme mekanizması ile vücut ısısının dengede tutulması her zaman mümkün olmayabilir. Bu gibi durumlarda yükselen vücut ısısı beyin ve diğer hayati organlarda hasara yol açabilmektedir. Aşırı sıcakların isilik, sıcak bitkinliği, sıcak krampları, sıcak yanıkları ve güneşin geç dönem etkileri şeklinde sağlık üzerine etkileri bulunmaktadır. Aşırı Sıcaklar; Sıcak döküntüsü (İsilik), sıcak bitkinliği, sıcak krampları,  güneş yanıkları, güneş veya sıcak çarpması yapmakta.

 

Sıcaklara maruz kalan kişilere ilk yardımda; kişi hemen serin ve hava akımı olan bir yere alınmalı, sıkı giysileri gevşetilmeli, soğuk su veya soğutucularla (vantilatör, klima vb.) soğutulmaya çalışılmalı, bilinci kapalıysa kesinlikle içmesi için sıvı verilmemeli ve en yakın sağlık kuruluşuna götürülmelidir.

Bununla birlikte beslenmeye ve sıvı alımına dikkat edilmediği durumlar da risk oluşturmaktadır. “dedi.

 

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.