Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

AKŞENER İLE KILIÇDAROĞLU ARASINDA Kİ SAVAŞ

SİYASET 06.07.2023 - 15:47, Güncelleme: 06.07.2023 - 15:47
 

AKŞENER İLE KILIÇDAROĞLU ARASINDA Kİ SAVAŞ

Muhalefetin genel seçimlerde ki yenilgisinin baş sorumlusu olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu süreci hassas bir siyaset izleyerek bir buçuk ay gibi bir sürede kendisinin istifa etmesi baskılarını biraz soğuttu.
Kendisinden sonra CHP Genel başkanlığına en yakın kişi olan Ekrem İmamoğlu’yla yaptığı görüşmeler, Merkez Yürütme Kurulu ve danışman kadrolarındaki değişiklerle kendisine olan tepkileri biraz azaltmaya çalıştı. İYİ parti kurultayında Meral Akşener’in sert konuşması ve önümüzdeki yerel seçimlerde CHP ile bir daha ittifak yapmayacağı sinyallerini vermesi, kurmayların daha sonraki yaptığı açıklamalarda, ittifaka açık kapı bırakarak sadece yapılacak pazarlıklarda elini güçlendirme çabası olduğu izlemini yarattı. Altılı masadaki 3 Mart krizinde kumpasa düştüğünü gören Meral Akşener ve bu süreçte yaşanan kalkıp oturmanın,  seçimi kaybetmesine yol açtığını düşünen Kemal Kılıçdaroğlu arasında, büyük bir savaş gizliden gizliye başladı. Sayın Akşener ve Ekrem İmamoğlu'nun çok yakın olduğu geçtiğimiz 4 senede yaşananlarla hepimizin malumudur.   Meral Akşener’in CHP ile yerel seçimde ittifak yapmayacağını açıklaması, CHP’nin birçok yerde mevcut belediyesini kaybedeceği gerçeğiyle Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı koltuğunu epey sallıyor.   Bunun bilincinde olan Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masada kendi adaylığını kabul ettirmek için diğer dört partiye istedikleri her şeyi vererek adaylığını kabul ettirmiş, adaylığını kabul etmeyen Akşener’i de kendisine bağlı olan televizyon kanallarında ve gazetelerde baskı yaparak tekrar masaya oturtmuştu. Kılıçdaroğlu, tekrar aynı taktiği uygulayarak CHP basın ve yayın organlarında Meral Akşener’e baskı yaptırmaya başladı.   Ayrıca İYİ Parti’den ayrılarak Zafer Partisi’ni kuran Ümit Özdağ ile 28 Mayıs ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yaptığı ittifakı, tekrar yapabileceği açıklamalarını yapması ve böyle bir ittifaka sıcak baktıklarını açıklamasını yapan Zafer Partisi kurmayları, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Meral Akşener ile kendi arasındaki savaştan galip çıkabilmek için kullanıldıklarının  farkında değiller. Şunu da hatırlatmak isterim ki: Ümit Özdağ'ın İYİ Parti’den ayrılarak Zafer Partisi’ni kurmasının sebeplerinden biri de İYİ Parti’nin CHP ile ittifak yapmasıydı. Yerel seçimlerde İYİ Parti ile CHP arasında ittifak yapılıp yapılmaması CHP de genel başkan değişikliğinin olup olmamasına bağlı. Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlığa devam ederse İYİ Parti bir çok mevcut CHP belediyelerinin olduğu şehirleri isteyerek, kibarca ittifakın önünü tıkayacaktır. Ekrem İmamoğlu CHP genel başkan olursa CHP belediyelerin olduğu şehirlerde, tekrar CHP’li adaylar ittifakın adayı olarak gösterilecektir. Bundan sonra ki süreçte Akşener ile Kılıçdaroğlu arasında ki savaşın daha da şiddetlenmesi kaçınılmaz olacak.
Muhalefetin genel seçimlerde ki yenilgisinin baş sorumlusu olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu süreci hassas bir siyaset izleyerek bir buçuk ay gibi bir sürede kendisinin istifa etmesi baskılarını biraz soğuttu.

Kendisinden sonra CHP Genel başkanlığına en yakın kişi olan Ekrem İmamoğlu’yla yaptığı görüşmeler, Merkez Yürütme Kurulu ve danışman kadrolarındaki değişiklerle kendisine olan tepkileri biraz azaltmaya çalıştı.

İYİ parti kurultayında Meral Akşener’in sert konuşması ve önümüzdeki yerel seçimlerde CHP ile bir daha ittifak yapmayacağı sinyallerini vermesi, kurmayların daha sonraki yaptığı açıklamalarda, ittifaka açık kapı bırakarak sadece yapılacak pazarlıklarda elini güçlendirme çabası olduğu izlemini yarattı.

Altılı masadaki 3 Mart krizinde kumpasa düştüğünü gören Meral Akşener ve bu süreçte yaşanan kalkıp oturmanın,  seçimi kaybetmesine yol açtığını düşünen Kemal Kılıçdaroğlu arasında, büyük bir savaş gizliden gizliye başladı.

Sayın Akşener ve Ekrem İmamoğlu'nun çok yakın olduğu geçtiğimiz 4 senede yaşananlarla hepimizin malumudur.  

Meral Akşener’in CHP ile yerel seçimde ittifak yapmayacağını açıklaması, CHP’nin birçok yerde mevcut belediyesini kaybedeceği gerçeğiyle Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı koltuğunu epey sallıyor.  

Bunun bilincinde olan Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masada kendi adaylığını kabul ettirmek için diğer dört partiye istedikleri her şeyi vererek adaylığını kabul ettirmiş, adaylığını kabul etmeyen Akşener’i de kendisine bağlı olan televizyon kanallarında ve gazetelerde baskı yaparak tekrar masaya oturtmuştu.

Kılıçdaroğlu, tekrar aynı taktiği uygulayarak CHP basın ve yayın organlarında Meral Akşener’e baskı yaptırmaya başladı.  

Ayrıca İYİ Parti’den ayrılarak Zafer Partisi’ni kuran Ümit Özdağ ile 28 Mayıs ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yaptığı ittifakı, tekrar yapabileceği açıklamalarını yapması ve böyle bir ittifaka sıcak baktıklarını açıklamasını yapan Zafer Partisi kurmayları, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Meral Akşener ile kendi arasındaki savaştan galip çıkabilmek için kullanıldıklarının  farkında değiller.

Şunu da hatırlatmak isterim ki: Ümit Özdağ'ın İYİ Parti’den ayrılarak Zafer Partisi’ni kurmasının sebeplerinden biri de İYİ Parti’nin CHP ile ittifak yapmasıydı.

Yerel seçimlerde İYİ Parti ile CHP arasında ittifak yapılıp yapılmaması CHP de genel başkan değişikliğinin olup olmamasına bağlı.

Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlığa devam ederse İYİ Parti bir çok mevcut CHP belediyelerinin olduğu şehirleri isteyerek, kibarca ittifakın önünü tıkayacaktır.

Ekrem İmamoğlu CHP genel başkan olursa CHP belediyelerin olduğu şehirlerde, tekrar CHP’li adaylar ittifakın adayı olarak gösterilecektir.

Bundan sonra ki süreçte Akşener ile Kılıçdaroğlu arasında ki savaşın daha da şiddetlenmesi kaçınılmaz olacak.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.