Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

30 büyükşehir, tarımın başkenti Balıkesir’de

SİYASET 05.10.2023 - 16:00, Güncelleme: 05.10.2023 - 16:00
 

30 büyükşehir, tarımın başkenti Balıkesir’de

30 büyükşehir, tarımın başkenti Balıkesir’de
30 büyükşehir, tarımın başkenti Balıkesir’de “3. Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı”, 30 büyükşehir belediyesi ile birçok ülkeden yerel yönetimleri; ortak hedef ve projeler için Tarımın Başkenti Balıkesir’de bir araya getirdi. Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği (Agricities) tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, büyükşehir belediyesinin katılımıyla düzenlenen çalıştay, bilgi paylaşımı ve ortak projeler konusunda iş birliği geliştirilmesini hedefliyor. 70 şehir ve birçok ülkeden katılımcı Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mücahit Sami Küçüktığlı, Tarım Belediyeciliğinin, belediyeciliğin en önemli ilkelerinden birisi haline geldiğini ifade etti. Birliğin; 18 ülkeden 265 üyesi ile tarım alanında, yerel yönetimleri teşvik etmek amacıyla çalıştığını belirten Küçüktığlı “Burada 70 şehirden katılımcı var. Ev sahipliği için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz’a şükranlarımı arz ediyor, çalışmaları için kendilerini gönülden alkışlıyorum.” dedi. “Dünya gıda krizinin eşiğinde” Sürdürülebilir tarım konusunun önemine vurgu yapan Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç “Artık kalkınmanın yerelden başladığını ve dünyanın eşiğinde olduğu gıda krizini düşünürsek; yerel yönetimlerin rolünün ne kadar önemli olduğunu görürüz. Özellikle pandemi bunu bize çok iyi hatırlattı.” dedi. ‘Amacımız ortak’ “Amacımız bir; hepimiz tarımı geliştirmek istiyoruz, belediyeler bu işin içinde olsun istiyoruz.” diyerek konuşmasına başlayan TBB ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; maliyeti ve israfı azaltacak, katma değeri artıracak, üreticinin elini güçlendirecek ve şehrin bereketini artıracak çalışmalar yaptıklarını söyledi. Başkan Yılmaz “Bu işi bilimsel yapmalarını sağlamak için Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezimiz var. Ürünlerimizin verimliliğini artıracak üreticinin ise maliyetlerini azaltacak yatırımlar yapıyoruz. Balıkesir Kuzusunda verimliliği artırmak için Damızlık Üretim Merkezleri kurduk. Birkaç yıl içerisinde çok daha iyi noktaya geleceğimize inanıyoruz.” dedi.  
30 büyükşehir, tarımın başkenti Balıkesir’de

30 büyükşehir, tarımın başkenti Balıkesir’de

“3. Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı”, 30 büyükşehir belediyesi ile birçok ülkeden yerel yönetimleri; ortak hedef ve projeler için Tarımın Başkenti Balıkesir’de bir araya getirdi.

Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği (Agricities) tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, büyükşehir belediyesinin katılımıyla düzenlenen çalıştay, bilgi paylaşımı ve ortak projeler konusunda iş birliği geliştirilmesini hedefliyor.

70 şehir ve birçok ülkeden katılımcı
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mücahit Sami Küçüktığlı, Tarım Belediyeciliğinin, belediyeciliğin en önemli ilkelerinden birisi haline geldiğini ifade etti. Birliğin; 18 ülkeden 265 üyesi ile tarım alanında, yerel yönetimleri teşvik etmek amacıyla çalıştığını belirten Küçüktığlı “Burada 70 şehirden katılımcı var. Ev sahipliği için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz’a şükranlarımı arz ediyor, çalışmaları için kendilerini gönülden alkışlıyorum.” dedi.

“Dünya gıda krizinin eşiğinde”
Sürdürülebilir tarım konusunun önemine vurgu yapan Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç “Artık kalkınmanın yerelden başladığını ve dünyanın eşiğinde olduğu gıda krizini düşünürsek; yerel yönetimlerin rolünün ne kadar önemli olduğunu görürüz. Özellikle pandemi bunu bize çok iyi hatırlattı.” dedi.

‘Amacımız ortak’
“Amacımız bir; hepimiz tarımı geliştirmek istiyoruz, belediyeler bu işin içinde olsun istiyoruz.” diyerek konuşmasına başlayan TBB ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; maliyeti ve israfı azaltacak, katma değeri artıracak, üreticinin elini güçlendirecek ve şehrin bereketini artıracak çalışmalar yaptıklarını söyledi. Başkan Yılmaz “Bu işi bilimsel yapmalarını sağlamak için Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezimiz var. Ürünlerimizin verimliliğini artıracak üreticinin ise maliyetlerini azaltacak yatırımlar yapıyoruz. Balıkesir Kuzusunda verimliliği artırmak için Damızlık Üretim Merkezleri kurduk. Birkaç yıl içerisinde çok daha iyi noktaya geleceğimize inanıyoruz.” dedi.

 

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.