Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

203 MİLYONLUK TABELASIZ İNŞAAT

GÜNDEM 24.08.2023 - 13:15, Güncelleme: 24.08.2023 - 19:09
 

203 MİLYONLUK TABELASIZ İNŞAAT

Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü 18.05.2023 tarihinde rektörlük binası 2. Kat ihale takip odasında saat 10.00 da bir ihale yapıyor. BAUN SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 124 YATAKLI EK BİNA İNŞAATI yapım işi ihalesi. 11.175 m2 - Hastane Ek Bina İnşaatı - Betonarme - 2 blok bina işi. Yer tesliminden itibaren 800 (SekizYüz) takvim gününde teslim edilecek. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. EKAP NO 2023/384966 olan ihale.
İhale için firmalar evrakları alıp hazırlık yapıyorlar ve ihale komisyonu gözetiminde ihale yapılıyor. İhaleye 3 firma rakamsal olarak teklifte bulunuyor, ve en düşük rakamı veren YAŞAR KONUT İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, BANDIRMA DOĞAN YAPI MALZEMELERİ İNŞAAT TAAHHÜT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ İş Ortaklığı ihaleyi alıyor. 23.06.2023 tarihinde sözleşme imzalanıyor, 04.07.2023 tarihinde iş teslimi yapılıyor ve 10.09.2025 tarihine kadar teslim et deniliyor. Buraya kadar olan kısım ne ve resmi verilerden oluşan kısmı. Şimdi gelelim işin daha magazinsel bölümüne. Balıkesir Üniversitesi Hastanesi Acil Kapısının karşısındaki alan yeni ek hastane binası yapılması için belirlenen alan olarak ihaleyi alan firmaya teslim ediliyor.  Firma kepçesini getiriyor ve kazmaya başlıyor. Derinlere indikçe alttan su çıkmaya başlıyor. Bunun üzerine edindiğimiz bilgiye göre firma kazıyı durduruyor. Ama inşaat alanının etrafını tam güvenlik tedbiri almadan, isteyenin rahatça girebileceği şekilde boş bırakarak inşaat çalışmasını durduruyor. İyi de o çukurlar ne olacak? Hastaneye gelen kişi zaten duman olmuş durumda, çoluk çocuk herkes orada, psikiyatrik sorunu olanlar orada, bunalımda olanlar orada. Birisi burada ne varmış diye girse ve çukura düşüp kalsa ne olur? Bunun sorumlusu kim olur? Şimdi buradan hem rektör hocaya hem de ihaleyi alan firmaya kamu adına sormak lazım; Şantiye şefi nerede? İş sağlığı ve güvenliği kapsamında şantiye girilmez uyarısı levhaları nerede? Tüm şantiye alanının çevresi gerekli ve usulüne uygun şekilde kapatıldı mı? Şantiye binası neresi? İşi yapan firma elektriği nerenden alıyor, yeni pano kuruldu mu ve güvenlik tedbiri alındı mı? uyarı levhaları asıldı mı? İş sağlığı  ve güvenliği tedbirleri kapsamında temel kazı tedbirleri alındı mı, kat döşeme kenarlarına güvenlik şeritleri çekildi mi, yoksa ihmal mi edildi? Her inşaat projesi, başlamadan önce gerekli olan belediye izinleri ve diğer resmi onaylar alınmalıdır, tüm izinler alındı mı?         Ruhsat ve projelerin yapı alanında şantiye binasında bulundurulması, inşaat süreçlerinin yasal düzenlemelere uygun ilerlediğini doğrulamak adına oldukça önemlidir. Bu belgelerin göz önünde bulundurulması gereken tabela üzerine asılması da gerekmektedir. Mal sahibi, mimar, statik uzmanı, elektrik-tesisat mühendisi, ısı yalıtım proje müellifi, yapı denetim şirketi ve müteahhidin isimleri ile inşaat ruhsatı numarası ve tarihi gibi bilgiler bu tabelada yer almalıdır. Peki 203 milyonluk bu işin tabelası nerede?  
Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü 18.05.2023 tarihinde rektörlük binası 2. Kat ihale takip odasında saat 10.00 da bir ihale yapıyor. BAUN SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 124 YATAKLI EK BİNA İNŞAATI yapım işi ihalesi. 11.175 m2 - Hastane Ek Bina İnşaatı - Betonarme - 2 blok bina işi. Yer tesliminden itibaren 800 (SekizYüz) takvim gününde teslim edilecek. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. EKAP NO 2023/384966 olan ihale.

İhale için firmalar evrakları alıp hazırlık yapıyorlar ve ihale komisyonu gözetiminde ihale yapılıyor. İhaleye 3 firma rakamsal olarak teklifte bulunuyor, ve en düşük rakamı veren YAŞAR KONUT İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, BANDIRMA DOĞAN YAPI MALZEMELERİ İNŞAAT TAAHHÜT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ İş Ortaklığı ihaleyi alıyor. 23.06.2023 tarihinde sözleşme imzalanıyor, 04.07.2023 tarihinde iş teslimi yapılıyor ve 10.09.2025 tarihine kadar teslim et deniliyor.

Buraya kadar olan kısım ne ve resmi verilerden oluşan kısmı. Şimdi gelelim işin daha magazinsel bölümüne. Balıkesir Üniversitesi Hastanesi Acil Kapısının karşısındaki alan yeni ek hastane binası yapılması için belirlenen alan olarak ihaleyi alan firmaya teslim ediliyor.  Firma kepçesini getiriyor ve kazmaya başlıyor. Derinlere indikçe alttan su çıkmaya başlıyor. Bunun üzerine edindiğimiz bilgiye göre firma kazıyı durduruyor. Ama inşaat alanının etrafını tam güvenlik tedbiri almadan, isteyenin rahatça girebileceği şekilde boş bırakarak inşaat çalışmasını durduruyor.

İyi de o çukurlar ne olacak? Hastaneye gelen kişi zaten duman olmuş durumda, çoluk çocuk herkes orada, psikiyatrik sorunu olanlar orada, bunalımda olanlar orada. Birisi burada ne varmış diye girse ve çukura düşüp kalsa ne olur? Bunun sorumlusu kim olur?

Şimdi buradan hem rektör hocaya hem de ihaleyi alan firmaya kamu adına sormak lazım;

Şantiye şefi nerede?

İş sağlığı ve güvenliği kapsamında şantiye girilmez uyarısı levhaları nerede?

Tüm şantiye alanının çevresi gerekli ve usulüne uygun şekilde kapatıldı mı?

Şantiye binası neresi?

İşi yapan firma elektriği nerenden alıyor, yeni pano kuruldu mu ve güvenlik tedbiri alındı mı? uyarı levhaları asıldı mı?

İş sağlığı  ve güvenliği tedbirleri kapsamında temel kazı tedbirleri alındı mı, kat döşeme kenarlarına güvenlik şeritleri çekildi mi, yoksa ihmal mi edildi?

Her inşaat projesi, başlamadan önce gerekli olan belediye izinleri ve diğer resmi onaylar alınmalıdır, tüm izinler alındı mı?

        Ruhsat ve projelerin yapı alanında şantiye binasında bulundurulması, inşaat süreçlerinin yasal düzenlemelere uygun ilerlediğini doğrulamak adına oldukça önemlidir. Bu belgelerin göz önünde bulundurulması gereken tabela üzerine asılması da gerekmektedir. Mal sahibi, mimar, statik uzmanı, elektrik-tesisat mühendisi, ısı yalıtım proje müellifi, yapı denetim şirketi ve müteahhidin isimleri ile inşaat ruhsatı numarası ve tarihi gibi bilgiler bu tabelada yer almalıdır. Peki 203 milyonluk bu işin tabelası nerede?

 

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.