Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Ticaret Odasından kazak fasulyesi üreticisine ziyaret

EKONOMİ 09.11.2023 - 13:03, Güncelleme: 09.11.2023 - 13:03
 

Ticaret Odasından kazak fasulyesi üreticisine ziyaret

Ticaret Odasından kazak fasulyesi üreticisine ziyaret
Ticaret Odasından kazak fasulyesi üreticisine ziyaret Bandırma Ticaret Odası (BTO) Türkiye'de ve dünyada önemli bir gıda maddesi olan Kazak fasulyesi üreticilerini yerinde ziyaret ederek, bu seneki mahsul hakkında bilgi aldı. Bandırma Ticaret Odasının destekleri ve finansal katkısı ile Ağustos 2023’te coğrafi işaret tescili, üretim yeri ve üretim metodu koruma altına alınan ve ağırlıklı olarak üretiminin yapıldığı Kazak fasulyesinin Manyas’ın kırsal Salur ve Kocagöl’de ki üreticileri ziyaret ettiler. Gerçekleştirilen ziyarete, Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz, Meclis Üyesi Fevzi Karakaş ve Balıkesir Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kıralan katıldı. Ziyarette Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fevzi Karakaş coğrafi işaret tesciliyle ile ilgili bilgi verdi. Başkan Karakaş, bölgesel kalkınmanın gelişimine, üreticilerin kapasitelerinin ve gelirlerinin artırılması ve üreticilere yeni ticari fırsatlar sağlaması amacıyla Manyas Kazak fasulyesinin kıymetinin bilinmesi gerektiğini kaydetti.
Ticaret Odasından kazak fasulyesi üreticisine ziyaret

Ticaret Odasından kazak fasulyesi üreticisine ziyaret

Bandırma Ticaret Odası (BTO) Türkiye'de ve dünyada önemli bir gıda maddesi olan Kazak fasulyesi üreticilerini yerinde ziyaret ederek, bu seneki mahsul hakkında bilgi aldı.


Bandırma Ticaret Odasının destekleri ve finansal katkısı ile Ağustos 2023’te coğrafi işaret tescili, üretim yeri ve üretim metodu koruma altına alınan ve ağırlıklı olarak üretiminin yapıldığı Kazak fasulyesinin Manyas’ın kırsal Salur ve Kocagöl’de ki üreticileri ziyaret ettiler. Gerçekleştirilen ziyarete, Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz, Meclis Üyesi Fevzi Karakaş ve Balıkesir Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kıralan katıldı. Ziyarette Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fevzi Karakaş coğrafi işaret tesciliyle ile ilgili bilgi verdi. Başkan Karakaş, bölgesel kalkınmanın gelişimine, üreticilerin kapasitelerinin ve gelirlerinin artırılması ve üreticilere yeni ticari fırsatlar sağlaması amacıyla Manyas Kazak fasulyesinin kıymetinin bilinmesi gerektiğini kaydetti.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.