Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

TEKZİP YAZISI

GÜNDEM 10.08.2023 - 19:35, Güncelleme: 10.08.2023 - 19:58
 

TEKZİP YAZISI

“ÖZEL KALEM HARCAMAN 10 MİLYON OLMUŞ” haberimize konu olan harcamalar ile ilgili Balıkesir Üniversitenin kendi yayınlamış olduğu belgelerin kabul edilmemesi sonucunda, Balıkesir 2. Sulh Ceza Hakimliğinin almış karar gereğince tekzip yazısı kesinlik kazanmış olup, bu karar sonucu tüm haklarımız saklı kalmak şartı ile tekzip yazısını yayınlıyoruz.
DÜZELTME VE CEVAP METNİDİR “02.06.2023 tarihinde Balıkesir Kulis Gazetesinde “Rektör Hoca Özel Kalem Harcaman 10 Milyon Olmuş. Hayırdır…” başlığıyla verilen haberde yer alan ifadeler tamamen gerçek dışı, kişilik haklarına saldırı ve iftira niteliğinde olan, kamuoyunu yanlış bilgilendiren, kasıtlı algı oluşturan, Üniversitenin ve Üniversite Rektörünün itibarının düşürülmesine ve zan altında bırakılmasına yönelik yanıltıcı unsurlar içermektedir. Bu nedenle habere karşı açıklama yapılması gerekli görülmüştür. Öncelikle, Bütçe Giderleri Tablosu her ay şeffaflık ilkesi uyarınca Üniversitenin internet sitesi sayfasında yayınlanmaktadır. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yücel OĞURLU göreve başladığı 13.01.2023 tarihinden itibaren Rektörlük özel kalem bütçesinden haberde belirtildiği şekilde bir harcama yapılmamıştır. Genel algının aksine, Rektörlük özel kalem gideri sadece temsil ve tanıtma giderinden oluşmamakta olup, Bütçe Giderleri ve Ödenek Tablosunda yer aldığı üzere kamu birim adı “Özel Kalem (Rektörlük)” gözüken tabloda personel maaşı, temsil-tanıtım giderleri, YÖK bursu, bakım ve onarım gibi 17 harcama gider çeşidi bulunmaktadır. Bu kapsamda “Özel Kalem (Rektörlük)” biriminden 2023 yılı ilk dört ayında toplam 521.668,62- TL harcama yapılmış olup, bu harcamanın 37.614,71-TL’si temsil ve tanıtma gideridir. Öte yandan ilk dört ay için tahsis edilen toplam ödenek dahi, haberde yer alan tutarla uyuşmamaktadır. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel OĞURLU, temsili ve tanıtma amacıyla, görev yapmış olduğu diğer kurumlarda olduğu gibi, Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü görevi içerisinde 13.01.2023-30.05.2023 tarihleri arasında resmi harcamanın dışında bu tutarın üçte biri kadar olan bir harcamayı da kişisel olarak karşılamış, buna ilişkin dekont, fatura ve belgeler ayrıca bulunmaktadır. Üniversitede ilk defa bu kadar düşük bir temsil gideri harcaması gerçekleştirilmiştir. Kamuoyuna bilgisine saygıyla duyurulu.”
“ÖZEL KALEM HARCAMAN 10 MİLYON OLMUŞ” haberimize konu olan harcamalar ile ilgili Balıkesir Üniversitenin kendi yayınlamış olduğu belgelerin kabul edilmemesi sonucunda, Balıkesir 2. Sulh Ceza Hakimliğinin almış karar gereğince tekzip yazısı kesinlik kazanmış olup, bu karar sonucu tüm haklarımız saklı kalmak şartı ile tekzip yazısını yayınlıyoruz.

DÜZELTME VE CEVAP METNİDİR

“02.06.2023 tarihinde Balıkesir Kulis Gazetesinde “Rektör Hoca Özel Kalem Harcaman 10 Milyon Olmuş. Hayırdır…” başlığıyla verilen haberde yer alan ifadeler tamamen gerçek dışı, kişilik haklarına saldırı ve iftira niteliğinde olan, kamuoyunu yanlış bilgilendiren, kasıtlı algı oluşturan, Üniversitenin ve Üniversite Rektörünün itibarının düşürülmesine ve zan altında bırakılmasına yönelik yanıltıcı unsurlar içermektedir. Bu nedenle habere karşı açıklama yapılması gerekli görülmüştür. Öncelikle, Bütçe Giderleri Tablosu her ay şeffaflık ilkesi uyarınca Üniversitenin internet sitesi sayfasında yayınlanmaktadır. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yücel OĞURLU göreve başladığı 13.01.2023 tarihinden itibaren Rektörlük özel kalem bütçesinden haberde belirtildiği şekilde bir harcama yapılmamıştır. Genel algının aksine, Rektörlük özel kalem gideri sadece temsil ve tanıtma giderinden oluşmamakta olup, Bütçe Giderleri ve Ödenek Tablosunda yer aldığı üzere kamu birim adı “Özel Kalem (Rektörlük)” gözüken tabloda personel maaşı, temsil-tanıtım giderleri, YÖK bursu, bakım ve onarım gibi 17 harcama gider çeşidi bulunmaktadır. Bu kapsamda “Özel Kalem (Rektörlük)” biriminden 2023 yılı ilk dört ayında toplam 521.668,62- TL harcama yapılmış olup, bu harcamanın 37.614,71-TL’si temsil ve tanıtma gideridir. Öte yandan ilk dört ay için tahsis edilen toplam ödenek dahi, haberde yer alan tutarla uyuşmamaktadır. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel OĞURLU, temsili ve tanıtma amacıyla, görev yapmış olduğu diğer kurumlarda olduğu gibi, Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü görevi içerisinde 13.01.2023-30.05.2023 tarihleri arasında resmi harcamanın dışında bu tutarın üçte biri kadar olan bir harcamayı da kişisel olarak karşılamış, buna ilişkin dekont, fatura ve belgeler ayrıca bulunmaktadır. Üniversitede ilk defa bu kadar düşük bir temsil gideri harcaması gerçekleştirilmiştir. Kamuoyuna bilgisine saygıyla duyurulu.”

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.