Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

ŞAHLANAN ENFLASYON OLDU!

EKONOMİ 06.04.2023 - 15:07, Güncelleme: 06.04.2023 - 15:07
 

ŞAHLANAN ENFLASYON OLDU!

ŞAHLANAN ENFLASYON OLDU!
Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, “Ekonomi şahlanacak” sözlerini anımsatarak, “Şahlanan enflasyon, hayat pahalılığı, yoksulluk, işsizlik oldu. TÜİK’in rakamları gerçekçi değil. Vatandaş derin yoksulluğun pençesinde” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) enflasyon verilerinde makasın açıldığına dikkat çekti. ENAG'a göre yıllık enflasyonun yüzde 112.51, TÜİK'e göre ise 50.51 olduğunu ifade eden Köybaşı, baz etkisiyle düşüş eğilimine giren enflasyon oranlarının aylık olarak yüzde 5'in civarında seyretmesinin kalıcı hayat pahalılığının göstergesi olduğunu vurguladı. VATANDAŞ DERİN YOKSULLUĞUN PENÇESİNDE TÜİK’in açıkladığı rakamların sokağın hissettiği rakamları yansıtmadığına işaret eden Köybaşı, “Et, süt ve süt ürünlerinde yaşanan artış nedeniyle vatandaşımız sağlıklı beslenemiyor. Avrupa’nın en yüksek enflasyon oranları Türkiye’de. ‘Ekonomi şahlanacak’ demişlerdi. Geçen 20 yılda şahlanan enflasyon, hayat pahalılığı, yoksulluk, işsizlik oldu. Soğanın kilosu 25-30 liraya ulaştı. Kıymanın kilosu 300 TL’yi açtı. Vatandaşımız ucuz temel gıda ürünlerine ulaşabilmek için saatlerce kuyrukta beklemek zorunda bırakılıyor. Vatandaş derin yoksulluğun pençesinde. Her geçen gün yoksulluk daha da derinleşiyor” dedi. REFAHA VE HUZURA KAVUŞMAYA SAYILI GÜNLER KALDI Tarım ülkesi Türkiye’nin uzun süredir iç savaşın yaşandığı Suriye’den soğan ithal ettiğine dikkat çeken Köybaşı, kağıt üzerinde düşülen enflasyon rakamları nedeniyle emekçinin emeğinin karşılığını alamadığını belirterek, şunları söyledi: “Türkiye’nin hızla artan nüfusunu doyurabilmesi ve üretim gücünü dış ticaret kazancına dönüştürebilmesi için, tarım potansiyeli harekete geçirilmelidir. Tüketicinin alım gücünü artırıcı ve yoksulluğunu giderici acil ekonomik ve sosyal önlemler gerekiyor. Temel önceliğimiz, yurttaşlarımızın gelecek kaygısı duymadan, hakça, onurlu ve insanca yaşayacağı bir düzeni kurmaktır. Ülkemizin, refaha ve huzura kavuşmasına sayılı günler kaldı” ifadelerini kullandı.  
ŞAHLANAN ENFLASYON OLDU!

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, “Ekonomi şahlanacak” sözlerini anımsatarak, “Şahlanan enflasyon, hayat pahalılığı, yoksulluk, işsizlik oldu. TÜİK’in rakamları gerçekçi değil. Vatandaş derin yoksulluğun pençesinde” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) enflasyon verilerinde makasın açıldığına dikkat çekti.
ENAG'a göre yıllık enflasyonun yüzde 112.51, TÜİK'e göre ise 50.51 olduğunu ifade eden Köybaşı, baz etkisiyle düşüş eğilimine giren enflasyon oranlarının aylık olarak yüzde 5'in civarında seyretmesinin kalıcı hayat pahalılığının göstergesi olduğunu vurguladı.

VATANDAŞ DERİN YOKSULLUĞUN PENÇESİNDE
TÜİK’in açıkladığı rakamların sokağın hissettiği rakamları yansıtmadığına işaret eden Köybaşı, “Et, süt ve süt ürünlerinde yaşanan artış nedeniyle vatandaşımız sağlıklı beslenemiyor. Avrupa’nın en yüksek enflasyon oranları Türkiye’de. ‘Ekonomi şahlanacak’ demişlerdi. Geçen 20 yılda şahlanan enflasyon, hayat pahalılığı, yoksulluk, işsizlik oldu. Soğanın kilosu 25-30 liraya ulaştı. Kıymanın kilosu 300 TL’yi açtı. Vatandaşımız ucuz temel gıda ürünlerine ulaşabilmek için saatlerce kuyrukta beklemek zorunda bırakılıyor. Vatandaş derin yoksulluğun pençesinde. Her geçen gün yoksulluk daha da derinleşiyor” dedi.

REFAHA VE HUZURA KAVUŞMAYA SAYILI GÜNLER KALDI
Tarım ülkesi Türkiye’nin uzun süredir iç savaşın yaşandığı Suriye’den soğan ithal ettiğine dikkat çeken Köybaşı, kağıt üzerinde düşülen enflasyon rakamları nedeniyle emekçinin emeğinin karşılığını alamadığını belirterek, şunları söyledi: “Türkiye’nin hızla artan nüfusunu doyurabilmesi ve üretim gücünü dış ticaret kazancına dönüştürebilmesi için, tarım potansiyeli harekete geçirilmelidir. Tüketicinin alım gücünü artırıcı ve yoksulluğunu giderici acil ekonomik ve sosyal önlemler gerekiyor. Temel önceliğimiz, yurttaşlarımızın gelecek kaygısı duymadan, hakça, onurlu ve insanca yaşayacağı bir düzeni kurmaktır. Ülkemizin, refaha ve huzura kavuşmasına sayılı günler kaldı” ifadelerini kullandı.

 

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.