Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

OKULUMDA ‘KAN’PANYA VAR

GÜNDEM 17.08.2023 - 01:36, Güncelleme: 17.08.2023 - 01:36
 

OKULUMDA ‘KAN’PANYA VAR

Millî Eğitim Bakanlığı ve Kızılay iş birliği içerisinde, kan ihtiyacının karşılanması hususunda hayata geçirilen projeler ile önemli başarılara imza atılıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Kızılay iş birliği içerisinde hayata geçirilen, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonu ile uygulanacak olan “Okulumda ‘Kan’Panya Var” projesi hakkında bilgilendirme yapmak ve planlama süreciyle ilgili fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Kızılay Kan Hizmetleri Kan Bağışçısı Yönetim Müdürü Metin Kalender, Kızılay Bursa Bölge Müdürü Nihat Çakır, Kızılay Balıkesir Kan Merkezi Müdürü İlhami Kaymaz ve beraberindeki heyet; İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’yı makamında ziyaret etti. Kızılay’ın il genelinde sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgilerin aktarıldığı ziyarette; kan ihtiyacının tamamen karşılanabilmesi ve bu durumun sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi amacıyla “Okulumda ‘Kan’Panya Var” projesinin hayata geçirildiği vurgulandı. Okul yürütme komisyonları tarafından belirli bir takvim doğrultusunda uygulanacak proje ile kan bağışlama yaşına henüz erişmemiş olan okul öncesi, ilkokul ve ortaöğretim öğrencilerinde geleceğin kan bağışçıları olabilme konusunda farkındalık oluşması ve kan bağışı konusunda edindikleri farkındalığı velilerine aktararak onları kan bağışına yönlendirmelerini sağlamak hedefleniyor. Türk Kızılay’ının ülke için önemli bir kurum olduğunu ve projenin okullarda farkındalığı artıracağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “Yardımlaşma ve dayanışma kültürümüzün önemli bir parçası olan Kızılay gerek ülkemiz gerekse dünya üzerinde çok önemli çalışmalara imza atıyor; insanlık adına mücadele ediyor. Müdürlüğümüz olarak yanlarında olmaya, etkinlik ve projelerine destek vermeye devam edeceğiz. Savaşta, barışta ve doğal afetlerde ulaştırdığı yardımlarla saygın bir konuma sahip Türk Kızılay’ına yürüttükleri ve planladıkları çalışmalarda kolaylıklar diliyorum.” ifadelerini kullanarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Millî Eğitim Bakanlığı ve Kızılay iş birliği içerisinde, kan ihtiyacının karşılanması hususunda hayata geçirilen projeler ile önemli başarılara imza atılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Kızılay iş birliği içerisinde hayata geçirilen, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonu ile uygulanacak olan “Okulumda ‘Kan’Panya Var” projesi hakkında bilgilendirme yapmak ve planlama süreciyle ilgili fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Kızılay Kan Hizmetleri Kan Bağışçısı Yönetim Müdürü Metin Kalender, Kızılay Bursa Bölge Müdürü Nihat Çakır, Kızılay Balıkesir Kan Merkezi Müdürü İlhami Kaymaz ve beraberindeki heyet; İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’yı makamında ziyaret etti.

Kızılay’ın il genelinde sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgilerin aktarıldığı ziyarette; kan ihtiyacının tamamen karşılanabilmesi ve bu durumun sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi amacıyla “Okulumda ‘Kan’Panya Var” projesinin hayata geçirildiği vurgulandı.

Okul yürütme komisyonları tarafından belirli bir takvim doğrultusunda uygulanacak proje ile kan bağışlama yaşına henüz erişmemiş olan okul öncesi, ilkokul ve ortaöğretim öğrencilerinde geleceğin kan bağışçıları olabilme konusunda farkındalık oluşması ve kan bağışı konusunda edindikleri farkındalığı velilerine aktararak onları kan bağışına yönlendirmelerini sağlamak hedefleniyor.

Türk Kızılay’ının ülke için önemli bir kurum olduğunu ve projenin okullarda farkındalığı artıracağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “Yardımlaşma ve dayanışma kültürümüzün önemli bir parçası olan Kızılay gerek ülkemiz gerekse dünya üzerinde çok önemli çalışmalara imza atıyor; insanlık adına mücadele ediyor. Müdürlüğümüz olarak yanlarında olmaya, etkinlik ve projelerine destek vermeye devam edeceğiz. Savaşta, barışta ve doğal afetlerde ulaştırdığı yardımlarla saygın bir konuma sahip Türk Kızılay’ına yürüttükleri ve planladıkları çalışmalarda kolaylıklar diliyorum.” ifadelerini kullanarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.