Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

ÖĞRETMENİN HUKUK MÜCADELESİ

GÜNDEM 22.06.2023 - 20:18, Güncelleme: 22.06.2023 - 20:18
 

ÖĞRETMENİN HUKUK MÜCADELESİ

Milli Eğitim müfettişlerinin raporları hukuken tartışılmaya devam ediyor! Müfettişler görev yeri değişikliği ve kınama cezası teklif etti Bursa Bölge İdare Mahkemesi 4. İdari Dava Dairesi kınama cezasını iptal etti. Balıkesir 1. İdare Mahkemesi de yargılanmanın yenilenmesi talebini kabul ederek görev yeri değişikliğini iptal etti.
     Burhaniye Celal Toraman Anadolu Lisesi rehber öğretmeni Hale Küçükdalgıç  Burhaniye Kaymakamlığına ve Balıkesir Valiliği aleyhine açmış olduğu tüm davaları kazandı. Eğitim müfettişleri Selami Tülek ve Ahmet Kahvecioğlu’nun soruşturma raporunda getirdiği disiplin teklifi  ve idari teklif mahkeme kararlarıyla iptal edildi. Soruşturma raporu doğrultusunda öğretmen Burhaniye ilçesinden Havrana ataması yapıldığı ama yargı kararı olmasına rağmen  eski görevine  iadesinin henüz gerçekleşmediği öğrenildi.   Atamanın uygun olmadığı ile ilgili Balıkesir 1. İdare mahkemesi kararında; “Dava konusu atama işlemine dayanak disiplin soruşturması kapsamında değerlendirilen ve disiplin cezası uygulanan fiillerin işlendiğine yönelik hukuken geçerli, her türlü şüpheden uzak, kesin ve somut delil bulunmadığının yukarıda yer verilen Mahkeme kararı ile kesin olarak ortaya konulduğu görülmüş olup, bunun dışında da davacının kamu hizmetini aksattığı,  çalışma huzurunu bozduğu, görevinde başarısız olduğu, görevinde yıprandığı, çalışma huzurunu bozduğu yolunda somut bir tespitin de bulunmadığı anlaşıldığından,  davacının Balıkesir ili, Burhaniye ilçesi Celal Toraman Anadolu Lisesinde Rehber öğretmen olarak görev yapmakta iken Balıkesir ili, Havran ilçesi Muzaffer  Leman Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine atanmasına ilişkin dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır.” denilmekte. Ama nedense mahkeme kararı dikkate alınmıyor. Bu gücü nereden buluyorsunuz sayın ilgililer.   Öğretmen Hale Küçükdagıç’ın dava ile ilgili sorumluluğu bulunan ve görevini yapmayan kamu görevlileri hakkında tazminat davası açacağı öğrenildi.   Bu arada belirtmekte fayda var. Öğretmen hakkında soruşturma açtıran okul müdürü Mehmet Bicik’in görevden ayrıldığı ve kendisi hakkında mobbing davasının devam ettiği öğrenildi. İş yerinde psikolojik baskı ve  mobbing uygulandığı gerekçesiyle kişilik haklarına saldırıdan dolayı, uğranılan manevi zararın  ödetilmesi  talepli 50bin TLlik tazminat davası devam ediyor.   "Adaletin en kötüsü geç tecelli edenidir. Sonunda hüküm isabetli olsa da geciken adalet zulümdür.”    
Milli Eğitim müfettişlerinin raporları hukuken tartışılmaya devam ediyor! Müfettişler görev yeri değişikliği ve kınama cezası teklif etti Bursa Bölge İdare Mahkemesi 4. İdari Dava Dairesi kınama cezasını iptal etti. Balıkesir 1. İdare Mahkemesi de yargılanmanın yenilenmesi talebini kabul ederek görev yeri değişikliğini iptal etti.

     Burhaniye Celal Toraman Anadolu Lisesi rehber öğretmeni Hale Küçükdalgıç  Burhaniye Kaymakamlığına ve Balıkesir Valiliği aleyhine açmış olduğu tüm davaları kazandı. Eğitim müfettişleri Selami Tülek ve Ahmet Kahvecioğlu’nun soruşturma raporunda getirdiği disiplin teklifi  ve idari teklif mahkeme kararlarıyla iptal edildi. Soruşturma raporu doğrultusunda öğretmen Burhaniye ilçesinden Havrana ataması yapıldığı ama yargı kararı olmasına rağmen  eski görevine  iadesinin henüz gerçekleşmediği öğrenildi.

 

Atamanın uygun olmadığı ile ilgili Balıkesir 1. İdare mahkemesi kararında; “Dava konusu atama işlemine dayanak disiplin soruşturması kapsamında değerlendirilen ve disiplin cezası uygulanan fiillerin işlendiğine yönelik hukuken geçerli, her türlü şüpheden uzak, kesin ve somut delil bulunmadığının yukarıda yer verilen Mahkeme kararı ile kesin olarak ortaya konulduğu görülmüş olup, bunun dışında da davacının kamu hizmetini aksattığı,  çalışma huzurunu bozduğu, görevinde başarısız olduğu, görevinde yıprandığı, çalışma huzurunu bozduğu yolunda somut bir tespitin de bulunmadığı anlaşıldığından,  davacının Balıkesir ili, Burhaniye ilçesi Celal Toraman Anadolu Lisesinde Rehber öğretmen olarak görev yapmakta iken Balıkesir ili, Havran ilçesi Muzaffer  Leman Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine atanmasına ilişkin dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır.” denilmekte.

Ama nedense mahkeme kararı dikkate alınmıyor. Bu gücü nereden buluyorsunuz sayın ilgililer.

 

Öğretmen Hale Küçükdagıç’ın dava ile ilgili sorumluluğu bulunan ve görevini yapmayan kamu görevlileri hakkında tazminat davası açacağı öğrenildi.

 

Bu arada belirtmekte fayda var. Öğretmen hakkında soruşturma açtıran okul müdürü Mehmet Bicik’in görevden ayrıldığı ve kendisi hakkında mobbing davasının devam ettiği öğrenildi. İş yerinde psikolojik baskı ve  mobbing uygulandığı gerekçesiyle kişilik haklarına saldırıdan dolayı, uğranılan manevi zararın  ödetilmesi  talepli 50bin TLlik tazminat davası devam ediyor.

 

"Adaletin en kötüsü geç tecelli edenidir. Sonunda hüküm isabetli olsa da geciken adalet zulümdür.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.