Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

"Öğrenmek Birlikte Güzel" Projesinin Bu Ayki Rotası: Edremit

EĞİTİM 25.01.2024 - 13:56, Güncelleme: 25.01.2024 - 13:56
 

"Öğrenmek Birlikte Güzel" Projesinin Bu Ayki Rotası: Edremit

"Öğrenmek Birlikte Güzel" Projesinin Bu Ayki Rotası: Edremit
İl Milli Eğitim Müdürlüğü; eğitim sistemine birçok fayda sağlayan öğrenci, öğretmen ve yöneticileri bir araya getiren projelerle Balıkesir'i eğitim şehri olma yolculuğunda özverili ve sağlam adımlarla ileriye taşıyor. Bu doğrultuda; birçok alanda geliştirilen atölye çalışmaları ve saha ziyaretleri ile öğrencilerin gelişimine katkı sunmak amacıyla "Öğrenmek Birlikte Güzel" projesi; İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı ile her ay farklı bir ilçede öğrencileri buluşturuyor. Projenin bu ayki rotası Edremit ilçemizdeki farklı kademe ve türden okullar oldu. Öğrencilerle Etkili Hitabet ve Nitelikli Okuma Üzerine Söyleşi Yapıldı Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrencileriyle buluşan Ali Tatlı etkili hitabet, nitelikli ve anlamlı okuma ile değerler eğitiminin öneminden bahsettiği konuşmalarında, "Etkili hitabet becerileri, hayatımızın birçok yönünde fark yaratır. İyi bir hitabet; insanlarla etkileşim kurmada, düşüncelerin net bir şekilde ifade edilmesinde ve liderlik becerilerinin geliştirilmesinde etkilidir. Bu bağlamda, hitabet becerilerini geliştirmek için zaman ve çaba harcamak önemlidir." ifadelerinin altını çizdi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Tatlı, "Okumak, hayatı öğrenmenin en önemli yollarından biridir. Okuma sürecinin kalitesini artırmak için düşünerek, seçerek, anlamlı ve nitelikli bir okuma yapmak gerekir. Aynı zamanda kültürel okuma ile kültürel kodlarımızı okuyup farklı medeniyetleri de takip ederek kültürler arasındaki farklılıkları özümseyerek daha anlayışlı, saygılı ve hoşgörülü bireyler olabiliriz. Filistin'de ve dünyanın birçok yerinde dökülen gözyaşlarını ve yaşanan acıları ancak bu şekilde yok edebiliriz." dedi.   Müdür Ali Tatlı Yine Önlüğünü Giydi Hamiyet Feridun Sözen İlkokulu 4. sınıf ögrencileri ile gerçekleştirilen "Killeri Şekillendirelim" ve "Dostluk Çiçekleri" adlı etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Çocukların ince motor becerilerini geliştirme, yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini artırma, zihni rahatlatarak duygusal dengeyi sağlama gibi birçok fayda kazandıran kil şekillendirme ile akrilik boyama çalışması tebessüm ve sohbet eşliğinde Ali Tatlı ve minik öğrencilerle birlikte yapıldı; ürünler tasarlandı. Etkinlikler yapılırken "Öğrenmek Birlikte Güzel" ilkesiyle öğrencilerle beraber çalışılarak miniklerin de fikirleri alındı.
"Öğrenmek Birlikte Güzel" Projesinin Bu Ayki Rotası: Edremit

İl Milli Eğitim Müdürlüğü; eğitim sistemine birçok fayda sağlayan öğrenci, öğretmen ve yöneticileri bir araya getiren projelerle Balıkesir'i eğitim şehri olma yolculuğunda özverili ve sağlam adımlarla ileriye taşıyor.

Bu doğrultuda; birçok alanda geliştirilen atölye çalışmaları ve saha ziyaretleri ile öğrencilerin gelişimine katkı sunmak amacıyla "Öğrenmek Birlikte Güzel" projesi; İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı ile her ay farklı bir ilçede öğrencileri buluşturuyor. Projenin bu ayki rotası Edremit ilçemizdeki farklı kademe ve türden okullar oldu.

Öğrencilerle Etkili Hitabet ve Nitelikli Okuma Üzerine Söyleşi Yapıldı

Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrencileriyle buluşan Ali Tatlı etkili hitabet, nitelikli ve anlamlı okuma ile değerler eğitiminin öneminden bahsettiği konuşmalarında, "Etkili hitabet becerileri, hayatımızın birçok yönünde fark yaratır. İyi bir hitabet; insanlarla etkileşim kurmada, düşüncelerin net bir şekilde ifade edilmesinde ve liderlik becerilerinin geliştirilmesinde etkilidir. Bu bağlamda, hitabet becerilerini geliştirmek için zaman ve çaba harcamak önemlidir." ifadelerinin altını çizdi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Tatlı, "Okumak, hayatı öğrenmenin en önemli yollarından biridir. Okuma sürecinin kalitesini artırmak için düşünerek, seçerek, anlamlı ve nitelikli bir okuma yapmak gerekir. Aynı zamanda kültürel okuma ile kültürel kodlarımızı okuyup farklı medeniyetleri de takip ederek kültürler arasındaki farklılıkları özümseyerek daha anlayışlı, saygılı ve hoşgörülü bireyler olabiliriz. Filistin'de ve dünyanın birçok yerinde dökülen gözyaşlarını ve yaşanan acıları ancak bu şekilde yok edebiliriz." dedi.

 

Müdür Ali Tatlı Yine Önlüğünü Giydi

Hamiyet Feridun Sözen İlkokulu 4. sınıf ögrencileri ile gerçekleştirilen "Killeri Şekillendirelim" ve "Dostluk Çiçekleri" adlı etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Çocukların ince motor becerilerini geliştirme, yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini artırma, zihni rahatlatarak duygusal dengeyi sağlama gibi birçok fayda kazandıran kil şekillendirme ile akrilik boyama çalışması tebessüm ve sohbet eşliğinde Ali Tatlı ve minik öğrencilerle birlikte yapıldı; ürünler tasarlandı. Etkinlikler yapılırken "Öğrenmek Birlikte Güzel" ilkesiyle öğrencilerle beraber çalışılarak miniklerin de fikirleri alındı.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.