Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

KUYUMCULAR ODASI KAPANDI MI?

GÜNDEM 29.08.2023 - 12:57, Güncelleme: 29.08.2023 - 12:57
 

KUYUMCULAR ODASI KAPANDI MI?

Balıkesir Mücevheratçılar Kuyumcular Sarraflar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adında bir dernek varmış. Ben kısaca yazı içerisinde KUYUMCULAR ODASI diye belirteceğim. Bu oda kuyumcuların nöbetlerini belirliyor, emanetçi sistemini belirliyor, rayiç fiyat listesi gönderiyor, çalıntı ürün varsa onunla ilgili duyuru yapıyor felan. Kısacası mesleki anlamda bir takım şeyler yapmaya çalışıyor. Üyeleride kuyumcular.
Ama ne hikmetse Balıkesir’de çok büyük altın vurgunu ve altın sahteciliği olayları yaşanıyor ama KUYUMCULAR ODASI sessiz sedasız bekliyor. Neden? Alo neden dahil olmadınız? Normal şartlarda üyelerine sahip çıkması ve onların sesi olması gerekiyor.  Ama nedense kafalarını sanki kuma gömmüşler gibi sesleri çıkmıyor. Kafanızı gömseniz de vücudunuz ortada saklanamazsınız.  İnsan düşünüyor, bunlar yapılmadığına göre acaba kuyumcular, sarraflar odası yada derneği acaba kapandı da ondan mı ses çıkmıyor? Başkanlar sakın bizde bu işe karıştık aldık sattık demeyin…Dahil olmayana sözümüz yok ama olanlara sözümüz var…hele yönetimde olanlarda bu işe karışmış ise durum dahada merak uyandırır hale gelir… Bu mesleki yapının eski başkanı Recai GÜRCAN olayın meydana geldiği dönemde başkandı ve sessiz kalmayı seçti. Başkan yardımcısı ve eş başkan İrfan GÜNSAY da aynı şekilde sessiz. Sayın başkanlar, kuyumcular ile ilgili nöbetti, emanetçiydi, emsal değerdi gibi konulara gelince müdahil oluyorsunuz ama iş vurguna, dolandırıcılığa, sahteciliğe gelince sessiz kalıyorsunuz. Neden? Dernek olarak avukat tutup kuyumcuların hakkını savunmak adına neden mahkemelere dahil olmuyorsunuz? Neden sizde üyelerin mağduriyeti giderilmesi bakımından şikayetçi olmuyorsunuz? Neden hiç basını çağırıp basın açıklaması yapmıyorsunuz? Bence dernek olarak sizin de bu dosyaya dahil edinmeniz meslek mensupları adına önem taşımakta. Eminim bu avukatın vereceği dilekçe ile gerçekleşecektir. Adliyeye gelip dava kapsamında ifade vermeniz gerekirse ne olacak. Biz uzun zamandır şehirde yaşanan altın olayını yazıyoruz ve yazmaya da devam edeceğiz. Yapmış olduğumuz haberlerin ulaştığı noktaları ve sonuçlarını görüyoruz. Yakın bir zamanda ulusal bir haber daha çıkacakmış. Hazırlıkları bitmiş, ilgilenen meslektaşımızın emeğine sağlık. Daha çok haber çıkar. İşi bırakanda çıkar, yeni mekan açanda… Haber: Mustafa GÖKÇE
Balıkesir Mücevheratçılar Kuyumcular Sarraflar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adında bir dernek varmış. Ben kısaca yazı içerisinde KUYUMCULAR ODASI diye belirteceğim. Bu oda kuyumcuların nöbetlerini belirliyor, emanetçi sistemini belirliyor, rayiç fiyat listesi gönderiyor, çalıntı ürün varsa onunla ilgili duyuru yapıyor felan. Kısacası mesleki anlamda bir takım şeyler yapmaya çalışıyor. Üyeleride kuyumcular.

Ama ne hikmetse Balıkesir’de çok büyük altın vurgunu ve altın sahteciliği olayları yaşanıyor ama KUYUMCULAR ODASI sessiz sedasız bekliyor. Neden? Alo neden dahil olmadınız?
Normal şartlarda üyelerine sahip çıkması ve onların sesi olması gerekiyor.  Ama nedense kafalarını sanki kuma gömmüşler gibi sesleri çıkmıyor. Kafanızı gömseniz de vücudunuz ortada saklanamazsınız. 
İnsan düşünüyor, bunlar yapılmadığına göre acaba kuyumcular, sarraflar odası yada derneği acaba kapandı da ondan mı ses çıkmıyor? Başkanlar sakın bizde bu işe karıştık aldık sattık demeyin…Dahil olmayana sözümüz yok ama olanlara sözümüz var…hele yönetimde olanlarda bu işe karışmış ise durum dahada merak uyandırır hale gelir…
Bu mesleki yapının eski başkanı Recai GÜRCAN olayın meydana geldiği dönemde başkandı ve sessiz kalmayı seçti. Başkan yardımcısı ve eş başkan İrfan GÜNSAY da aynı şekilde sessiz. Sayın başkanlar, kuyumcular ile ilgili nöbetti, emanetçiydi, emsal değerdi gibi konulara gelince müdahil oluyorsunuz ama iş vurguna, dolandırıcılığa, sahteciliğe gelince sessiz kalıyorsunuz. Neden?
Dernek olarak avukat tutup kuyumcuların hakkını savunmak adına neden mahkemelere dahil olmuyorsunuz? Neden sizde üyelerin mağduriyeti giderilmesi bakımından şikayetçi olmuyorsunuz?
Neden hiç basını çağırıp basın açıklaması yapmıyorsunuz?

Bence dernek olarak sizin de bu dosyaya dahil edinmeniz meslek mensupları adına önem taşımakta. Eminim bu avukatın vereceği dilekçe ile gerçekleşecektir. Adliyeye gelip dava kapsamında ifade vermeniz gerekirse ne olacak.

Biz uzun zamandır şehirde yaşanan altın olayını yazıyoruz ve yazmaya da devam edeceğiz. Yapmış olduğumuz haberlerin ulaştığı noktaları ve sonuçlarını görüyoruz. Yakın bir zamanda ulusal bir haber daha çıkacakmış. Hazırlıkları bitmiş, ilgilenen meslektaşımızın emeğine sağlık. Daha çok haber çıkar. İşi bırakanda çıkar, yeni mekan açanda…

Haber: Mustafa GÖKÇE

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.