Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

KARESİ KAYMAKAMLIĞI “100.000 TL” AVUKATLIK ÜCRETİ ÖDEDİ

DÜNYA 02.11.2023 - 16:21, Güncelleme: 02.11.2023 - 16:21
 

KARESİ KAYMAKAMLIĞI “100.000 TL” AVUKATLIK ÜCRETİ ÖDEDİ

KARESİ KAYMAKAMLIĞI “100.000 TL” AVUKATLIK ÜCRETİ ÖDEDİ
KARESİ KAYMAKAMLIĞI “100.000 TL” AVUKATLIK ÜCRETİ ÖDEDİ KAMU ZARARINA NEDEN OLAN KİŞİLERDEN TANZİM EDİLDİ Mİ?   Karesi Kaymakamlığının 20 Dava Kaybetmesine Neden Olan Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü’ye Disiplin Soruşturması Daha önce haberleştirdiğimiz gibi Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami GÜNNÜ, disiplin soruşturmaları kapsamında, kişilerden istediği savunma isteme yazılarını mevzuata uygun istemediğinden kaynaklı, Balıkesir İdare Mahkemesinde Karesi Kaymakamlığı 20’nin üzerinde idari davayı kaybetmişti. Karesi kaymakamlığı avukatlık gideri dahil 100.000TL üzerinde ödeme yapmak zorunda kalmıştı. Davaların Sami GÜNNÜ’nün kişisel hatasından savunma isteme yazısının usule uygun istenmediğinden kaynaklı kaybedildiği tüm mahkeme kararlarında belirtilmişti. Karesi Kaymakamlığı görevin gereklerine uygun savunma istemeyen Sami GÜNNÜ hakkında disiplin işlemi başlatmamıştı. Oluşan kamu zararı içinde kişiye bir sorumluluk yüklememişti. Ancak Valilik makamına verilen şikayetle Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali TATLI Sami GÜNNÜ hakkında disiplin soruşturmasını başlattı öğrenildi.   Hala Kamu Zararı Tahsil Edilmiş Değil Soruşturma neticesinde mahkeme kararları ile açıkça sorumluluğu ortaya çıkan Sami müdür hakkında kamu zararına ilişkin rücu işlemi yapılıp yapılmayacağı, Kaymakamlık makamının nasıl bir tutum izleyeceğini yakinen takip ediyoruz. Kişilerin görev hatalarının bedeli devlet bütçesinden karşılanması sorumluluğu olanlara rücu edilmemesi sürecinin nereye kadar süreceğini hep beraber izleyeceğiz.   Diğerlerine Soruşturma Yok Mu? Kamu zararına sebebiyet veren savunma isteme yazısını gereği gibi istemeyen okul müdürleri ve diğer İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin oluşturduğu kamu zararlarına Ali TATLI ne zaman inceleme /soruşturma emri vereceği ve dosyaları inceleteceği merak konusu. Bir tek Sami müdür değil diğer sorumlularda hesap versin Edremit, Bandırma, Altıeylül …
KARESİ KAYMAKAMLIĞI “100.000 TL” AVUKATLIK ÜCRETİ ÖDEDİ

KARESİ KAYMAKAMLIĞI “100.000 TL” AVUKATLIK ÜCRETİ ÖDEDİ

KAMU ZARARINA NEDEN OLAN KİŞİLERDEN TANZİM EDİLDİ Mİ?

 

Karesi Kaymakamlığının 20 Dava Kaybetmesine Neden Olan Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü’ye Disiplin Soruşturması

Daha önce haberleştirdiğimiz gibi Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami GÜNNÜ, disiplin soruşturmaları kapsamında, kişilerden istediği savunma isteme yazılarını mevzuata uygun istemediğinden kaynaklı, Balıkesir İdare Mahkemesinde Karesi Kaymakamlığı 20’nin üzerinde idari davayı kaybetmişti. Karesi kaymakamlığı avukatlık gideri dahil 100.000TL üzerinde ödeme yapmak zorunda kalmıştı. Davaların Sami GÜNNÜ’nün kişisel hatasından savunma isteme yazısının usule uygun istenmediğinden kaynaklı kaybedildiği tüm mahkeme kararlarında belirtilmişti.

Karesi Kaymakamlığı görevin gereklerine uygun savunma istemeyen Sami GÜNNÜ hakkında disiplin işlemi başlatmamıştı. Oluşan kamu zararı içinde kişiye bir sorumluluk yüklememişti. Ancak Valilik makamına verilen şikayetle Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali TATLI Sami GÜNNÜ hakkında disiplin soruşturmasını başlattı öğrenildi.

 

Hala Kamu Zararı Tahsil Edilmiş Değil

Soruşturma neticesinde mahkeme kararları ile açıkça sorumluluğu ortaya çıkan Sami müdür hakkında kamu zararına ilişkin rücu işlemi yapılıp yapılmayacağı, Kaymakamlık makamının nasıl bir tutum izleyeceğini yakinen takip ediyoruz. Kişilerin görev hatalarının bedeli devlet bütçesinden karşılanması sorumluluğu olanlara rücu edilmemesi sürecinin nereye kadar süreceğini hep beraber izleyeceğiz.

 

Diğerlerine Soruşturma Yok Mu?

Kamu zararına sebebiyet veren savunma isteme yazısını gereği gibi istemeyen okul müdürleri ve diğer İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin oluşturduğu kamu zararlarına Ali TATLI ne zaman inceleme /soruşturma emri vereceği ve dosyaları inceleteceği merak konusu. Bir tek Sami müdür değil diğer sorumlularda hesap versin Edremit, Bandırma, Altıeylül …

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.