Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Körfez’de Atık Su Arıtma Tesisi’nde ilk kazma vuruldu

DİĞER 28.03.2024 - 17:45, Güncelleme: 28.03.2024 - 17:45
 

Körfez’de Atık Su Arıtma Tesisi’nde ilk kazma vuruldu

Körfez’de Atık Su Arıtma Tesisi’nde ilk kazma vuruldu
Onlarca yıllık planlama ile Balıkesir’in ana sorunlarından biri olan Edremit Güre’deki ileri biyolojik atık su arıtma tesisi için çalışmalar başlatıldı. Çalışmalarının başlamasıyla birlikte vidanjör ücretleri de kaldırıldı. Arıtma tesisinin inşasının önündeki en büyük engel olan yer problemini kamulaştırmalarla çözüme kavuşturuldu, bölgeye 1 milyar 300 milyon lira değerindeki “Altınoluk Doğu - Güre İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi ve Atık Su Şebeke İnşaatı” projesi başlamış oldu. Proje sahası içerisinde hafriyat ve yol çalışmaları ile tesise giden yollarda çalışmalar başlatıldı. 26 bin 956 metreküplük kapasitesiyle 200 bin kişinin atık suyunun arıtılacağı ileri biyolojik arıtma tesisinin yanı sıra 205 kilometre uzunluğunda atık su şebeke hattı da yapılacak. Büyükşehir Belediyesi tesiste standartlara uygun şekilde arıtılmış suları 3 bin dönüm zeytin ve yeşil alan sulamasında kullanacak.
Körfez’de Atık Su Arıtma Tesisi’nde ilk kazma vuruldu

Onlarca yıllık planlama ile Balıkesir’in ana sorunlarından biri olan Edremit Güre’deki ileri biyolojik atık su arıtma tesisi için çalışmalar başlatıldı. Çalışmalarının başlamasıyla birlikte vidanjör ücretleri de kaldırıldı.
Arıtma tesisinin inşasının önündeki en büyük engel olan yer problemini kamulaştırmalarla çözüme kavuşturuldu, bölgeye 1 milyar 300 milyon lira değerindeki “Altınoluk Doğu - Güre İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi ve Atık Su Şebeke İnşaatı” projesi başlamış oldu. Proje sahası içerisinde hafriyat ve yol çalışmaları ile tesise giden yollarda çalışmalar başlatıldı. 26 bin 956 metreküplük kapasitesiyle 200 bin kişinin atık suyunun arıtılacağı ileri biyolojik arıtma tesisinin yanı sıra 205 kilometre uzunluğunda atık su şebeke hattı da yapılacak. Büyükşehir Belediyesi tesiste standartlara uygun şekilde arıtılmış suları 3 bin dönüm zeytin ve yeşil alan sulamasında kullanacak.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.