Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

“ÜNLEM VE SORU İŞARETİ MAHKEMELİK ETTİ”

EĞİTİM 07.12.2023 - 17:59, Güncelleme: 07.12.2023 - 17:59
 

“ÜNLEM VE SORU İŞARETİ MAHKEMELİK ETTİ”

“ÜNLEM VE SORU İŞARETİ MAHKEMELİK ETTİ”
“ÜNLEM VE SORU İŞARETİ MAHKEMELİK ETTİ”   Mizah insan hayatının değişmez bir parçasıdır. Hayatımızın hangi anında ne şekilde kullanılacağı da pek belli olmaz. Mizahı üretmekte anlamakta önemli bir detay. Yanlış anlamaya da her daim müsait bir durumu vardır mizahın.   Yakup hoca Edremit İlçe Milli Eğitimde görev yaparken üst makama bir yazı gönderir. Ama dönemin kaymakamı Milli Eğitim Müdürlüğünün yazısını geri döndürür. Ama yazıda işaret vardır. Allah Allah derler bu nedir ki….Neyse yazı ile ilgili olan işlem yapılır. Ama tabi bu durum bazı personellere yansır ve durum ciddileşir. Derken Yakup hoca hakaret iddiası ile şikayete konu olur. Dönemin Milli Eğitim Müdürü HAKARET ETTİ iddiası İddianame konusu ile adli makamda bulur kendisini. Derken olayın neden bu noktaya geldiğini mera edenler araştırmaya başlar. Ya ortada hiçbir şey yok iken neden bu iş adli vakaya dönüştü ve mahkemelik oldu diye. Ve işin sırrını çözerler. “Kaymakam Geri Gönderdiği Yazıya Ünlem ve Soru İşareti koymuş.” Sonrası mı… olanlar olmuş…ve iş mahkemede. Hem de kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaretten…   Bilmekte fayda var. Noktalama işaretleri önemli! Ünlem İşareti ( ! );  Sevinç, kıvanç, acı, korku, şaşma gibi duyguları anlatan cümle veya ibarelerin sonuna konur: Hava ne kadar da sıcak! Soru İşareti; Soru eki veya sözü içeren cümle veya sözlerin sonuna konur: Ne zaman bitecek bu dava?   Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü iken geçirdiği soruşturmalar sonucu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden  alınarak öğretmen olarak ataması yapılan Yakup ÖZBEK’in görev yaptığı dönemde  Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışan personele hakaret ettiği ile ilgili davanın ilk celsesi yapıldı. Yakup ÖZBEK hakkında ön basit yargılama yapılan dosyada itiraz üzerine davanın duruşmalı hale döndüğü öğrenildi. Edremit ilçe milli eğitim eski müdürü Yakup Özbek ‘in Edremit 4.asliye ceza mahkemesinde yargılama süreci başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup ÖZBEK’in milli eğitim müdürlüğünde çalışan personele neden hakaret ettiği?  Dönemin kaymakamı tarafından geri döndürülen bir yazıdan kaynaklı mı hakaret ettiği? Hakaret dosyasından dolayı milli eğitim çalışanlarının şikayetten vazgeçmesi için kimlerin aracı olduğunu yargılama sonucunda ortaya çıkacak… TCK 125 madde 1 ve 3a maddesine istinaden  hakaret, kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaretten yargılanıyor. 3a maddesi derki; “Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı,” ifadesine yer verilerek, hakaret suçunun kamu görevlisi sıfatını haiz bir kişiye karşı görevi sırasında değil, görevinden dolayı, yani ifa ettiği görevi nedeniyle işlenmesi hali suçun cezayı ağırlaştıran nitelikli hali olarak öngörülmüştür.” Yani durum ciddi. İlçelerde kamu görevini yaparken hakarete maruz kalanlar ile dosyayı ileriki  sayılarımız da işleye devam edeceğiz.  
“ÜNLEM VE SORU İŞARETİ MAHKEMELİK ETTİ”

“ÜNLEM VE SORU İŞARETİ MAHKEMELİK ETTİ”

 

Mizah insan hayatının değişmez bir parçasıdır. Hayatımızın hangi anında ne şekilde kullanılacağı da pek belli olmaz. Mizahı üretmekte anlamakta önemli bir detay. Yanlış anlamaya da her daim müsait bir durumu vardır mizahın.

 

Yakup hoca Edremit İlçe Milli Eğitimde görev yaparken üst makama bir yazı gönderir. Ama dönemin kaymakamı Milli Eğitim Müdürlüğünün yazısını geri döndürür. Ama yazıda işaret vardır. Allah Allah derler bu nedir ki….Neyse yazı ile ilgili olan işlem yapılır. Ama tabi bu durum bazı personellere yansır ve durum ciddileşir.

Derken Yakup hoca hakaret iddiası ile şikayete konu olur. Dönemin Milli Eğitim Müdürü HAKARET ETTİ iddiası İddianame konusu ile adli makamda bulur kendisini.

Derken olayın neden bu noktaya geldiğini mera edenler araştırmaya başlar. Ya ortada hiçbir şey yok iken neden bu iş adli vakaya dönüştü ve mahkemelik oldu diye. Ve işin sırrını çözerler.

“Kaymakam Geri Gönderdiği Yazıya Ünlem ve Soru İşareti koymuş.”

Sonrası mı… olanlar olmuş…ve iş mahkemede. Hem de kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaretten…

 

Bilmekte fayda var. Noktalama işaretleri önemli!

Ünlem İşareti ( ! );  Sevinç, kıvanç, acı, korku, şaşma gibi duyguları anlatan cümle veya ibarelerin sonuna konur: Hava ne kadar da sıcak!

Soru İşareti; Soru eki veya sözü içeren cümle veya sözlerin sonuna konur: Ne zaman bitecek bu dava?

 

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü iken geçirdiği soruşturmalar sonucu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden  alınarak öğretmen olarak ataması yapılan Yakup ÖZBEK’in görev yaptığı dönemde  Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışan personele hakaret ettiği ile ilgili davanın ilk celsesi yapıldı.

Yakup ÖZBEK hakkında ön basit yargılama yapılan dosyada itiraz üzerine davanın duruşmalı hale döndüğü öğrenildi. Edremit ilçe milli eğitim eski müdürü Yakup Özbek ‘in Edremit 4.asliye ceza mahkemesinde yargılama süreci başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup ÖZBEK’in milli eğitim müdürlüğünde çalışan personele neden hakaret ettiği?  Dönemin kaymakamı tarafından geri döndürülen bir yazıdan kaynaklı mı hakaret ettiği? Hakaret dosyasından dolayı milli eğitim çalışanlarının şikayetten vazgeçmesi için kimlerin aracı olduğunu yargılama sonucunda ortaya çıkacak…

TCK 125 madde 1 ve 3a maddesine istinaden  hakaret, kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaretten yargılanıyor. 3a maddesi derki; “Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı,” ifadesine yer verilerek, hakaret suçunun kamu görevlisi sıfatını haiz bir kişiye karşı görevi sırasında değil, görevinden dolayı, yani ifa ettiği görevi nedeniyle işlenmesi hali suçun cezayı ağırlaştıran nitelikli hali olarak öngörülmüştür.” Yani durum ciddi.

İlçelerde kamu görevini yaparken hakarete maruz kalanlar ile dosyayı ileriki  sayılarımız da işleye devam edeceğiz.

 

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.