Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

BAĞIŞ KAMPANYASI

GÜNDEM 13.04.2023 - 21:09, Güncelleme: 13.04.2023 - 21:09
 

BAĞIŞ KAMPANYASI

CHP Balıkesir İl Başkanlığı 13.cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüteceği seçim kampanyasına destek olmak amacıyla toplandı.
CHP Balıkesir İl Başkanlığı 13.cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüteceği seçim kampanyasına destek olmak amacıyla toplandı.   İl başkanı Erden KÖYBAŞI yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanlığı seçimlerini  diğerlerinden ayıran önemli bir özellik bulunmaktadır. Milletvekili seçimlerinde hazineden gelen kaynak kullanırken, cumhurbaşkanı adaylarının tümü yalnızca vatandaşlardan gelen bağışlarla kampanyalarını yürütmeleri gerekmektedir. Yani paranın kimden geldiği, nereye ve nasıl harcandığının açıklanması ile adil ve eşit rekabetin gözetilmesi gereklidir.     Mevcut Cumhurbaşkanı yürüttüğü seçim kampanyasıiçin açılış, temel atma gibi isimlendirmeler altında düzenlediği mitinglerde devlet olanaklarını kullanmakta. Diğer adaylar ise kendi kaynakları ile bu etkinliklerin masrafını karşılanmak zorunda. Mevcut iktidar bununla da yetinmeyip mevcut bakanların ünvanını kullandırarak ve 16 ayrı il ve seçim bölgesinde aday göstererek tüm kamu kaynaklarının emirlerine tahsis edilmesini sağlamıştır. Buna Cumhurbaşkanı yardımcısı da dahil. Herhangi bir ilden aday olan atanmış bakan aday olduğu ile gittiğinde sayın vali tarafından  törenle karşılanıp kamu kaynakları ile milletvekilliği kampanyası yürütecektir. Son olarak dün bir olay yaşandı. Şanlıurfa’dan milletvekili adayı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ AKP Şanlıurfa adaylarını ve il başkanını makamında toplayıp seçim çalışma programı belirliyor. Bu kişimi adaleti tesis edecek yapının başında bulunup adaletli davranacak. Bunu açıklayabilecek bir kişi var mı? Bu durum tam bir AKP adaleti. Saraylarda köşklerde  oturup içine subasan çadırda oturan depremzedeye “çadırının da verandası varmış keyfin yerinde” diyen kafa bu kafadır. Biz bu seçimi kazanacağız ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı olarak Çankaya köşküne uğurlayacağız.” Dedi.  
CHP Balıkesir İl Başkanlığı 13.cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüteceği seçim kampanyasına destek olmak amacıyla toplandı.

CHP Balıkesir İl Başkanlığı 13.cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüteceği seçim kampanyasına destek olmak amacıyla toplandı.

 

İl başkanı Erden KÖYBAŞI yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanlığı seçimlerini  diğerlerinden ayıran önemli bir özellik bulunmaktadır. Milletvekili seçimlerinde hazineden gelen kaynak kullanırken, cumhurbaşkanı adaylarının tümü yalnızca vatandaşlardan gelen bağışlarla kampanyalarını yürütmeleri gerekmektedir. Yani paranın kimden geldiği, nereye ve nasıl harcandığının açıklanması ile adil ve eşit rekabetin gözetilmesi gereklidir.  

 

Mevcut Cumhurbaşkanı yürüttüğü seçim kampanyasıiçin açılış, temel atma gibi isimlendirmeler altında düzenlediği mitinglerde devlet olanaklarını kullanmakta. Diğer adaylar ise kendi kaynakları ile bu etkinliklerin masrafını karşılanmak zorunda.

Mevcut iktidar bununla da yetinmeyip mevcut bakanların ünvanını kullandırarak ve 16 ayrı il ve seçim bölgesinde aday göstererek tüm kamu kaynaklarının emirlerine tahsis edilmesini sağlamıştır. Buna Cumhurbaşkanı yardımcısı da dahil. Herhangi bir ilden aday olan atanmış bakan aday olduğu ile gittiğinde sayın vali tarafından  törenle karşılanıp kamu kaynakları ile milletvekilliği kampanyası yürütecektir.

Son olarak dün bir olay yaşandı. Şanlıurfa’dan milletvekili adayı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ AKP Şanlıurfa adaylarını ve il başkanını makamında toplayıp seçim çalışma programı belirliyor. Bu kişimi adaleti tesis edecek yapının başında bulunup adaletli davranacak. Bunu açıklayabilecek bir kişi var mı? Bu durum tam bir AKP adaleti. Saraylarda köşklerde  oturup içine subasan çadırda oturan depremzedeye “çadırının da verandası varmış keyfin yerinde” diyen kafa bu kafadır. Biz bu seçimi kazanacağız ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı olarak Çankaya köşküne uğurlayacağız.” Dedi.

 

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.