Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kaz Dağları,25 ülkeden 2.000’e yakın koşucuya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor

DÜNYA 17.11.2022 - 16:52, Güncelleme: 17.11.2022 - 16:52
 

Kaz Dağları,25 ülkeden 2.000’e yakın koşucuya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor

Kaz Dağları,25 ülkeden 2.000’e yakın koşucuya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor
Bu yıl 3-4 Aralık tarihlerinde Kaz Dağları’nda altıncısı düzenlenecek Kar Spor İda Ultra-Trail’de hazırlıklar büyük bir coşkuyla devam ediyor. Dünyanın en fazla oksijen oranına sahip ikinci bölgesi olan Kaz Dağları’nda gerçekleştirilecek yarış, 4 farklı parkurdan oluşacak. Köy Koşusu 15K, Run Zeus 36K, İda Half Ultra 66K, İda Ultra 114K parkurları ile katılımcıları tarafından özlemle beklenen yarışta koşucular, toplam 17 köyden geçerek Aeneas Kültür Rotası’na dokunacaklar. Yunan mitolojisine konu olan efsaneleri ile ünlü Kaz Dağları'nda Kar Spor İda Ultra Trail koşucuları, tarihin ve doğanın içinde eşsiz bir koşu deneyimi yaşayacak. Tarihi ismi ‘İDA Dağı’ olan Kaz Dağları, görkemi ve güzelliği ile Antik Çağlardan bu yana birçok hikâyenin ve mitolojinin ana unsurlarından biri olmuştur. Doğayı, tarihi ve mitolojiyi derinlerinde hissetmek isteyen 2.000’e yakın koşu sever 3-4 Aralık tarihinde bölgeye akın edecek. Bir şehirde başlayıp başka bir şehirde biten yarış Edremit Körfezi’nin büyüleyici manzarası eşliğinde, zeytin bahçeleri arasında, tarihin izinden gidilen birbirinden çetin parkurlar, koşucuları bir şehirden başka bir şehre götürecek. Yarış, Çanakkale-Yeşilyurt’tan başlayarak Balıkesir-Güre’ye kadar uzanacak. Edremit Körfezi’nden Altınoluk’a yayılan Biga Yarımadası’nın en yüksek dağı olan Kaz Dağları’nın bol oksijeni eşliğinde start alacak koşucular ödüllerine 4 Aralık 2022 Pazar günü kavuşacak. Yarışçılar toplam 17 köyden geçecek Yeşilyurt, Adatepe, Narlı, Doyran, Altınoluk, Avcılar, Kızılçukur, Kavlaklar, Tahtakuşlar, Çamlıbel, Güre, Kavurmacılar, Beyoba, Pınarbaşı, Mehmetalan, Zeytinli ve Kızılkeçili olmak üzere toplam 17 köyden geçen koşucular, termalleriyle ünlü Güre Kasabası’ndaki bitiş noktasına varmaya çalışacak.  
Kaz Dağları,25 ülkeden 2.000’e yakın koşucuya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor

Bu yıl 3-4 Aralık tarihlerinde Kaz Dağları’nda altıncısı düzenlenecek Kar Spor İda Ultra-Trail’de hazırlıklar büyük bir coşkuyla devam ediyor. Dünyanın en fazla oksijen oranına sahip ikinci bölgesi olan Kaz Dağları’nda gerçekleştirilecek yarış, 4 farklı parkurdan oluşacak. Köy Koşusu 15K, Run Zeus 36K, İda Half Ultra 66K, İda Ultra 114K parkurları ile katılımcıları tarafından özlemle beklenen yarışta koşucular, toplam 17 köyden geçerek Aeneas Kültür Rotası’na dokunacaklar. Yunan mitolojisine konu olan efsaneleri ile ünlü Kaz Dağları'nda Kar Spor İda Ultra Trail koşucuları, tarihin ve doğanın içinde eşsiz bir koşu deneyimi yaşayacak.

Tarihi ismi ‘İDA Dağı’ olan Kaz Dağları, görkemi ve güzelliği ile Antik Çağlardan bu yana birçok hikâyenin ve mitolojinin ana unsurlarından biri olmuştur. Doğayı, tarihi ve mitolojiyi derinlerinde hissetmek isteyen 2.000’e yakın koşu sever 3-4 Aralık tarihinde bölgeye akın edecek.

Bir şehirde başlayıp başka bir şehirde biten yarış

Edremit Körfezi’nin büyüleyici manzarası eşliğinde, zeytin bahçeleri arasında, tarihin izinden gidilen birbirinden çetin parkurlar, koşucuları bir şehirden başka bir şehre götürecek. Yarış, Çanakkale-Yeşilyurt’tan başlayarak Balıkesir-Güre’ye kadar uzanacak. Edremit Körfezi’nden Altınoluk’a yayılan Biga Yarımadası’nın en yüksek dağı olan Kaz Dağları’nın bol oksijeni eşliğinde start alacak koşucular ödüllerine 4 Aralık 2022 Pazar günü kavuşacak.

Yarışçılar toplam 17 köyden geçecek

Yeşilyurt, Adatepe, Narlı, Doyran, Altınoluk, Avcılar, Kızılçukur, Kavlaklar, Tahtakuşlar, Çamlıbel, Güre, Kavurmacılar, Beyoba, Pınarbaşı, Mehmetalan, Zeytinli ve Kızılkeçili olmak üzere toplam 17 köyden geçen koşucular, termalleriyle ünlü Güre Kasabası’ndaki bitiş noktasına varmaya çalışacak.

 

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.