Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Balıkesir Kahvaltısı gastronomide iddialı

DÜNYA 20.10.2022 - 14:48, Güncelleme: 20.10.2022 - 14:48
 

Balıkesir Kahvaltısı gastronomide iddialı

Tarihi ve kültürel değerleri, turizm destinasyonları, gıdanın merkezindeki konumu ve ulaşım olanaklarıyla tanınan Balıkesir, gastronomik gücünü “Balıkesir Kahvaltısı” ile daha da güçlendiriyor.
2020 yılında Marka Şehir ve Gastronomi Şehri Balıkesir çalışmaları kapsamında başlatılan Hayat Dolu Balıkesir ve Balıkesir Kahvaltısı çalışmaları adım adım gelişerek devam ediliyor. “Gastronomi Şehri Balıkesir” projesinin en önemli çıktısı olan “Balıkesir Kahvaltısı” iddiasını büyüterek sürdürüyor. Marka Şehir Yönetim Kurulu, düzenlediği “Basın Buluşması” ile başta Balıkesir Kahvaltı Festivali olmak üzere gastronomide yürütülecek çalışmaları, basın mensuplarıyla birlikte değerlendirdi.   30 çeşit Yöresel Ürün Bir Arada Balıkesir Kahvaltısı Basın Buluşması’nda ilk olarak GMKA Turizmde Destinasyon Yönetimi Birim Başkan V. Esra Karakoç, Balıkesir Kahvaltısı’nın dünden bugüne yolculuğunu bir sunumla katılımcılara aktardı. Balıkesir Kahvaltısı’nda yer alacak ürünlerin belirlenmesinde işletmelerin de içinde yer aldığı 12 kişilik çalışma grubuyla 3,5 aylık bir çalışmanın sonrasında belirlendiğini kaydeden Esra Karakoç, “Bugüne kadar geleneksel olarak üretilen bazı ürünler yeniden yorumlanarak “Balıkesir Kahvaltısı” konsepti oluşturuldu. Daha sonra restoran, işletmeler ve gastronomi uzmanlarının değerlendirmelerine sunuldu ve menü belirlendi. Edremit zeytinyağından Edremit Çizik Zeytinine, Gömeç Kirli Hanım Peynirinden Fakir Sucuğuna, Havran Mandalina Reçelinden Sındırgı'nın Susamlı Patatesine, Manda Kaymağından Gönen Patlıcan Reçeline kadar tamamı Balıkesir’de üretilen 30 üründen oluşan kahvaltı menüsü, "Balıkesir Kahvaltısı" konseptiyle sunuldu dedi. Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula yaptığı açıklamada , “Geçen yıl yapılan Uluslararası Kahvaltı Festivali hakkında bilgiler verdi. Yıllardır her platformda Balıkesir ‘in ürünlerini hem ulusal hem de uluslararası olarak tanıtılmasını konuşuyorduk. Bunu ilk kez geçen yıl Kahvaltı Festivalinde başardık. Bunun yanında Marka Şehir Çalışmalarını yürüttük. Türkiye’nin ilk lezzet atlasını Ömür Akkor ile birlikte yaptık ve şunu gördük ki tüm ülke çapında Balıkesir ürünleri büyük ilgi gördü. İnsanlar Balıkesir’e gelip bu lezzetleri tadıp, gidince de internet üzerinden sipariş vererek ilgilerini ticarete çevirdiler. Bu çalışmalarıma tüm kurumlarımızla birlikte ileri götüreceğiz. Başta sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve diğer tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, “Bugün tüm Kuruluşlarımızla birlikte Balıkesir’in tanıtmak marka değerini artırmak için buradayız. Balıkesir her şeyin kaliteli olduğu bir şehirdir. Balıkesir’in gastronomik değerleri çok güçlüdür. Gastronomi turizmi açısından hangi ürünlerimizi ön plana çıkaralım dediğimizde seçmekte zorlanıyoruz. Çünkü zeytinden tarım ürünlerine, etinden sütüne gastronomik zenginliklerle iç içe bir şehir. Balıkesir’de üretilen ve Balıkesir Kahvaltısında bulunan her ürün, Balıkesir’de en kaliteli ve en iddialı bir şekilde üretilir. Bize ait ürünleri, bizim sunumumuzla, şeflerimizin yorumuyla beğeninize sunuyoruz” dedi.
Tarihi ve kültürel değerleri, turizm destinasyonları, gıdanın merkezindeki konumu ve ulaşım olanaklarıyla tanınan Balıkesir, gastronomik gücünü “Balıkesir Kahvaltısı” ile daha da güçlendiriyor.

2020 yılında Marka Şehir ve Gastronomi Şehri Balıkesir çalışmaları kapsamında başlatılan Hayat Dolu Balıkesir ve Balıkesir Kahvaltısı çalışmaları adım adım gelişerek devam ediliyor. “ Gastronomi Şehri Balıkesir” projesinin en önemli çıktısı olan “ Balıkesir Kahvaltısı” iddiasını büyüterek sürdürüyor. Marka Şehir Yönetim Kurulu, düzenlediği “Basın Buluşması” ile başta Balıkesir Kahvaltı Festivali olmak üzere gastronomide yürütülecek çalışmaları, basın mensuplarıyla birlikte değerlendirdi.

 

30 çeşit Yöresel Ürün Bir Arada

Balıkesir Kahvaltısı Basın Buluşması’nda ilk olarak GMKA Turizmde Destinasyon Yönetimi Birim Başkan V. Esra Karakoç, Balıkesir Kahvaltısı’nın dünden bugüne yolculuğunu bir sunumla katılımcılara aktardı.

Balıkesir Kahvaltısı’nda yer alacak ürünlerin belirlenmesinde işletmelerin de içinde yer aldığı 12 kişilik çalışma grubuyla 3,5 aylık bir çalışmanın sonrasında belirlendiğini kaydeden Esra Karakoç, “Bugüne kadar geleneksel olarak üretilen bazı ürünler yeniden yorumlanarak “ Balıkesir Kahvaltısı” konsepti oluşturuldu. Daha sonra restoran, işletmeler ve gastronomi uzmanlarının değerlendirmelerine sunuldu ve menü belirlendi. Edremit zeytinyağından Edremit Çizik Zeytinine, Gömeç Kirli Hanım Peynirinden Fakir Sucuğuna, Havran Mandalina Reçelinden Sındırgı'nın Susamlı Patatesine, Manda Kaymağından Gönen Patlıcan Reçeline kadar tamamı Balıkesir’de üretilen 30 üründen oluşan kahvaltı menüsü, " Balıkesir Kahvaltısı" konseptiyle sunuldu dedi.

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula yaptığı açıklamada , “Geçen yıl yapılan Uluslararası Kahvaltı Festivali hakkında bilgiler verdi. Yıllardır her platformda Balıkesir ‘in ürünlerini hem ulusal hem de uluslararası olarak tanıtılmasını konuşuyorduk. Bunu ilk kez geçen yıl Kahvaltı Festivalinde başardık. Bunun yanında Marka Şehir Çalışmalarını yürüttük. Türkiye’nin ilk lezzet atlasını Ömür Akkor ile birlikte yaptık ve şunu gördük ki tüm ülke çapında Balıkesir ürünleri büyük ilgi gördü. İnsanlar Balıkesir’e gelip bu lezzetleri tadıp, gidince de internet üzerinden sipariş vererek ilgilerini ticarete çevirdiler. Bu çalışmalarıma tüm kurumlarımızla birlikte ileri götüreceğiz. Başta sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve diğer tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, “Bugün tüm Kuruluşlarımızla birlikte Balıkesir’in tanıtmak marka değerini artırmak için buradayız. Balıkesir her şeyin kaliteli olduğu bir şehirdir. Balıkesir’in gastronomik değerleri çok güçlüdür. Gastronomi turizmi açısından hangi ürünlerimizi ön plana çıkaralım dediğimizde seçmekte zorlanıyoruz. Çünkü zeytinden tarım ürünlerine, etinden sütüne gastronomik zenginliklerle iç içe bir şehir. Balıkesir’de üretilen ve Balıkesir Kahvaltısında bulunan her ürün, Balıkesir’de en kaliteli ve en iddialı bir şekilde üretilir. Bize ait ürünleri, bizim sunumumuzla, şeflerimizin yorumuyla beğeninize sunuyoruz” dedi.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.