Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Hukuk müşavirliği var, hukuk fakültesi var, avukatlar da var! HUKUKA UYGUN İŞLEM YOK!

GÜNDEM 10.08.2023 - 14:26, Güncelleme: 10.08.2023 - 19:09
 

Hukuk müşavirliği var, hukuk fakültesi var, avukatlar da var! HUKUKA UYGUN İŞLEM YOK!

Balıkesir Üniversitesinde eski rektör İlter Kuş döneminde sahte tezle ilgili yürütülen soruşturmayı gündeme getirmiştik. Ve işin adli vaka olduğunu, belgelerin istendiğini yazmıştık. İşte o davalardan birinde resmi evrakların tamamını vermeyen Balıkesir Üniversitesi davayı kaybetti. Adalet herkese lazım.
Balıkesir Tabipler Odası Başkanlığı tarafından, Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesinde görevli bir kısım öğretim görevlisi hakkında basında çıkan  sahte tez ile ilişkin haberlere istinaden re'sen soruşturma açılmasına karar verilmişti. Ve haberlere konu teze ilişkin olarak Klinik Araştırmalar Etik Kurulu'nun tezi kabulüne, onayına, düzeltilmesine ilişkin tüm dokümanların taraflarına gönderilmesi istemiyle 19.07.2022 tarihinde üniversiteye resmi başvuru yapılmıştı. Ama yapılan başvuruya cevap verilmeyerek zımmen red edilmişti. Başvurunun zımmü olarak reddedilmesi üzerine Balıkesir Tabip Odası resmi olarak eski rektör İlter KUŞ döneminde Balıkesir Üniversitesince kendisine verilmeyen evrakların verilmeme işlemini yargıya taşıdı.  Balıkesir Tabip Odası  evrakların verilmemesine  ilişkin işlemin; hukuka aykırı olduğu, tabip odasının kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olduğu, talep edilen bilgi-belgelerin kuruma iletilmesinin zorunluluk olduğunu belirtti. Çünkü habere ve davaya konu olan kişiler arasında hekimde vardı. Ve tabip odası tarafından açılan dava kapsamında mahkeme kararı üniversiteye tebliğ ediliyor. Bu tebligat kapsamında hem üniversite, hem tıp fakültesi dekanlığı, hem de hastane  bu iş ile ilgili evrak vermek durumunda. Eğer verilmez ve gerekli evraklar bu seferde teslim edilmez ise bizim tahminimiz davanın boyutu bambaşka yere gidecek. Burada kendiside bir hukukçu olan yeni rektör Yücel OĞURLU’nun yaklaşımı merak ediliyor. Mahkemenin istediği tüm evrakları teslim edecek mi yoksa oda evrak göndermeyip sanki gönderilmiş gibi resmi yazı ile cevap verip zaman kazanmak mı isteyecek. Bu işin içerisinde kamu zararı var, görevi kötüye kullanma var, sahte tez var, adamcılık var… Ve gelelim mahkeme kararına. Mahkeme kararında diyor ki; Türk Tabipleri Odası Başkanlığı'nın yetkisi dahilinde talep edilen belgeler Balıkesir Üniversitesince usulüne uygun olarak Türk Tabipleri Odası Başkanlığı'na teslim edilmediği tespit edilmiştir. Balıkesir Üniversitesinin  resmi olarak evrakların eksiksiz bir şekilde teslim edildiğine dair beyanına itibar etmeyerek dava konusu işlemi iptal ediyor. Yani üniversite sen yalan söylüyorsun evrakların tamamını vermemişsin diyor. 23.06.2023 tarihli mahkeme kararı gereği Balıkesir Üniversitesinin hukuka aykırı işlemi kapsamında ayrıca ödemesi gereken maddi miktarlarda var. Bu miktar; avukatlık Asgari Ücret Tarifesi uyarınca belirlenen 5.500,00-TL avukatlık ücreti ve 921,90 TL  yargılama gideri. Rektörümüz şeffaf ya hadi görelim bakalım ne kadar şeffaf. Bu kamu zararını zarar nedne olan kişi veya kişilerden tahsil edecek mi? yoksa üniversiteye mi ödettirecek. Sorumlusu veya sorumlularına rücu ettirmesi gerekli. Kişilerin hatalarını kurum ödemek zorunda değil. Vatandaşın  ödediği vergiler boşa gitmesin.   EVRAKLARIN NEDEN EKSİK VERİLDİĞİ, KİMLERİN KORUNDUĞU, KİMLERİN SİSTEMLİ HAREKET ETTİĞİNİ VE NEYİ AMAÇLADIKLARINI  BİR SONRAKİ SAYIMIZDA AÇIKLAYACAĞIZ…   Haber: Mustafa GÖKÇE
Balıkesir Üniversitesinde eski rektör İlter Kuş döneminde sahte tezle ilgili yürütülen soruşturmayı gündeme getirmiştik. Ve işin adli vaka olduğunu, belgelerin istendiğini yazmıştık. İşte o davalardan birinde resmi evrakların tamamını vermeyen Balıkesir Üniversitesi davayı kaybetti. Adalet herkese lazım.

Balıkesir Tabipler Odası Başkanlığı tarafından, Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesinde görevli bir kısım öğretim görevlisi hakkında basında çıkan  sahte tez ile ilişkin haberlere istinaden re'sen soruşturma açılmasına karar verilmişti. Ve haberlere konu teze ilişkin olarak Klinik Araştırmalar Etik Kurulu'nun tezi kabulüne, onayına, düzeltilmesine ilişkin tüm dokümanların taraflarına gönderilmesi istemiyle 19.07.2022 tarihinde üniversiteye resmi başvuru yapılmıştı. Ama yapılan başvuruya cevap verilmeyerek zımmen red edilmişti. Başvurunun zımmü olarak reddedilmesi üzerine Balıkesir Tabip Odası resmi olarak eski rektör İlter KUŞ döneminde Balıkesir Üniversitesince kendisine verilmeyen evrakların verilmeme işlemini yargıya taşıdı.

 Balıkesir Tabip Odası  evrakların verilmemesine  ilişkin işlemin; hukuka aykırı olduğu, tabip odasının kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olduğu, talep edilen bilgi-belgelerin kuruma iletilmesinin zorunluluk olduğunu belirtti. Çünkü habere ve davaya konu olan kişiler arasında hekimde vardı.

Ve tabip odası tarafından açılan dava kapsamında mahkeme kararı üniversiteye tebliğ ediliyor. Bu tebligat kapsamında hem üniversite, hem tıp fakültesi dekanlığı, hem de hastane  bu iş ile ilgili evrak vermek durumunda. Eğer verilmez ve gerekli evraklar bu seferde teslim edilmez ise bizim tahminimiz davanın boyutu bambaşka yere gidecek.

Burada kendiside bir hukukçu olan yeni rektör Yücel OĞURLU’nun yaklaşımı merak ediliyor. Mahkemenin istediği tüm evrakları teslim edecek mi yoksa oda evrak göndermeyip sanki gönderilmiş gibi resmi yazı ile cevap verip zaman kazanmak mı isteyecek. Bu işin içerisinde kamu zararı var, görevi kötüye kullanma var, sahte tez var, adamcılık var…

Ve gelelim mahkeme kararına.

Mahkeme kararında diyor ki; Türk Tabipleri Odası Başkanlığı'nın yetkisi dahilinde talep edilen belgeler Balıkesir Üniversitesince usulüne uygun olarak Türk Tabipleri Odası Başkanlığı'na teslim edilmediği tespit edilmiştir. Balıkesir Üniversitesinin  resmi olarak evrakların eksiksiz bir şekilde teslim edildiğine dair beyanına itibar etmeyerek dava konusu işlemi iptal ediyor. Yani üniversite sen yalan söylüyorsun evrakların tamamını vermemişsin diyor.

23.06.2023 tarihli mahkeme kararı gereği Balıkesir Üniversitesinin hukuka aykırı işlemi kapsamında ayrıca ödemesi gereken maddi miktarlarda var. Bu miktar; avukatlık Asgari Ücret Tarifesi uyarınca belirlenen 5.500,00-TL avukatlık ücreti ve 921,90 TL  yargılama gideri.

Rektörümüz şeffaf ya hadi görelim bakalım ne kadar şeffaf. Bu kamu zararını zarar nedne olan kişi veya kişilerden tahsil edecek mi? yoksa üniversiteye mi ödettirecek. Sorumlusu veya sorumlularına rücu ettirmesi gerekli. Kişilerin hatalarını kurum ödemek zorunda değil. Vatandaşın  ödediği vergiler boşa gitmesin.

 

EVRAKLARIN NEDEN EKSİK VERİLDİĞİ, KİMLERİN KORUNDUĞU, KİMLERİN SİSTEMLİ HAREKET ETTİĞİNİ VE NEYİ AMAÇLADIKLARINI  BİR SONRAKİ SAYIMIZDA AÇIKLAYACAĞIZ…

 

Haber: Mustafa GÖKÇE

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.