Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Halk Oyunları Ekibimizin Kosova Yolculuğu Birincilikle Taçlandı

GÜNDEM 28.07.2023 - 16:44, Güncelleme: 28.07.2023 - 16:44
 

Halk Oyunları Ekibimizin Kosova Yolculuğu Birincilikle Taçlandı

20-23 Temmuz tarihlerinde Kosova'da gerçekleştirilen, Balkan Ülkeleri Halk Oyunları Yarışması’nda “En İyi Koreografi” kategorisinde 1.lik ödülünü alan Altıeylül 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi öğrencileri; Okul Müdürü Mustafa Uzanç ve Halk Oyunları Eğitmeni Ayhan Ayna ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’yı ziyaret etti.
Altıeylül 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi, 2022-2023 eğitim öğretim döneminde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen “Okul Sporları” kapsamında; İzmir Bölge Yarışması’nda ve Türkiye Halk Oyunları Finalleri’nde Balıkesir'i başarılı bir şekilde temsil ettiler. Ekip, başarılı performanslarının değerlendirilmesi sonucu ülkemizi temsil etmek adına Kosova'nın Prizren şehrinde düzenlenen Balkan Ülkeleri Halk Oyunları Festivali'ne 11 Balkan ülkesi ile birlikte katıldı. 20-23 Temmuz tarihlerinde Kosova’nın Prizren şehrinde, 4 kategori altında düzenlenen festivalde duruşları, hal ve hareketleri ile herkesin beğenisini kazanan 34 öğrencimiz, 11 Balkan ülkesinin Halk Oyunları Ekibi içerisinde en kalabalık ekip olarak da sahneyi doldurarak ilgi odağı oldu. Öğrencilerimiz göstermiş oldukları başarılı performansları sonucunda “En İyi Kareografi” kategorisinde 1.’lik ödülünü alarak ilimizi ve ülkemizi gururlandırdı. Ekibimiz aynı zamanda Marsilya’da düzenlenecek olan Uluslararası Halk Dansları Dünya Şampiyonası’na davet edildi. Öğrencileri ve öğrencilerin başarısında emeği geçen okul yöneticisi ile öğretmenleri tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı; “Çocuklarımızın varlıkları her şeyin üzerindedir. Sadece akademik alanda değil; spor, kültür, sanat, müzik, resim gibi her alanda öğrencilerimizin gelişimini destekliyoruz. Yarışmalarda ülkemizi temsil eden evlatlarımız farklı kültürleri tanıyor, gözlemliyor ve birçok kazanımla ülkemize geri dönüyor. Kültürümüzün yansıma alanı olan ve kültürümüze ayna tutan Balkanlarda, 34 öğrencimizden oluşan ekibimiz başarısıyla bizleri gururlandırdı. Elde ettikleri dereceden dolayı öğrencilerimizi birkez daha tebrik ediyor, Marsilya’da düzenlenecek olan Uluslararası Halk Dansları Dünya Şampiyonası’na davet edilen ekibimize başarılar diliyorum.” dedi.  
20-23 Temmuz tarihlerinde Kosova'da gerçekleştirilen, Balkan Ülkeleri Halk Oyunları Yarışması’nda “En İyi Koreografi” kategorisinde 1.lik ödülünü alan Altıeylül 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi öğrencileri; Okul Müdürü Mustafa Uzanç ve Halk Oyunları Eğitmeni Ayhan Ayna ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’yı ziyaret etti.

Altıeylül 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi, 2022-2023 eğitim öğretim döneminde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen “Okul Sporları” kapsamında; İzmir Bölge Yarışması’nda ve Türkiye Halk Oyunları Finalleri’nde Balıkesir'i başarılı bir şekilde temsil ettiler. Ekip, başarılı performanslarının değerlendirilmesi sonucu ülkemizi temsil etmek adına Kosova'nın Prizren şehrinde düzenlenen Balkan Ülkeleri Halk Oyunları Festivali'ne 11 Balkan ülkesi ile birlikte katıldı.

20-23 Temmuz tarihlerinde Kosova’nın Prizren şehrinde, 4 kategori altında düzenlenen festivalde duruşları, hal ve hareketleri ile herkesin beğenisini kazanan 34 öğrencimiz, 11 Balkan ülkesinin Halk Oyunları Ekibi içerisinde en kalabalık ekip olarak da sahneyi doldurarak ilgi odağı oldu. Öğrencilerimiz göstermiş oldukları başarılı performansları sonucunda “En İyi Kareografi” kategorisinde 1.’lik ödülünü alarak ilimizi ve ülkemizi gururlandırdı. Ekibimiz aynı zamanda Marsilya’da düzenlenecek olan Uluslararası Halk Dansları Dünya Şampiyonası’na davet edildi.

Öğrencileri ve öğrencilerin başarısında emeği geçen okul yöneticisi ile öğretmenleri tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı; “Çocuklarımızın varlıkları her şeyin üzerindedir. Sadece akademik alanda değil; spor, kültür, sanat, müzik, resim gibi her alanda öğrencilerimizin gelişimini destekliyoruz. Yarışmalarda ülkemizi temsil eden evlatlarımız farklı kültürleri tanıyor, gözlemliyor ve birçok kazanımla ülkemize geri dönüyor. Kültürümüzün yansıma alanı olan ve kültürümüze ayna tutan Balkanlarda, 34 öğrencimizden oluşan ekibimiz başarısıyla bizleri gururlandırdı. Elde ettikleri dereceden dolayı öğrencilerimizi birkez daha tebrik ediyor, Marsilya’da düzenlenecek olan Uluslararası Halk Dansları Dünya Şampiyonası’na davet edilen ekibimize başarılar diliyorum.” dedi.

 

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.