Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

“GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAKTAN SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ”

GÜNDEM 11.08.2022 - 18:16, Güncelleme: 03.09.2022 - 15:52
 

“GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAKTAN SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ”

KARESİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SAMİ GÜNNÜ HAKKINDA “GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAKTAN SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ”
Uygulama oteli ile ilgili skandalların sonu gelmiyor. Biliyorsunuz biz bu konuyu yazı dizisi olarak sizlere aktarmaya çalışıyoruz. Hiçbir şey saklı kalmıyor zaman içerisinde her şey ortaya çıkıyor. Daha önce Milli Eğitim Müfettişleri ve Karesi Kaymakamlığının soruşturma izni vermediği konu ile ilgili Bursa İdare Mahkemesinden karar çıktı. Ve mahkeme SORUŞTURMA YAPILSIN dedi.   Uygulama otelinde her geçen gün yeni bir olay ortaya çıkıyor. Bu işin nereye veya kime kadar gideceği konusu ayrı bir merak konusu olmakla birlikte ortaya çıkan bilgiler artık eğitim camiasında gelinen noktayı gösteriyor. Liyakat mı yoksa adamcılıkmı sorusunu bir kez daha sorduruyor. Otelde ki skandallar ile ilgili savcılıkta işlemler olmakla birlikte bazı olaylardan dolayı soruşturma izni verilmiyordu. Bölge İdare Mahkemesine yapılan itiraz sonucunda mahkeme kararını verdi. 18.07.2022 tarihli Bursa Bölge İdare Mahkemesi Birinci İdare Dava Dairesince verilen kararda; ‘’İSNAT EDİLEN FİLLERİN MAHİYETİ  İTİBARİYLE KAMUYU DA İLGİLENDİRDİĞİNDEN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINCA  HAZIRLIK SORUŞTURMASI YAPILMASI” denildi.   Bursa Bölge İdare Mahkemesi son noktayı koydu ve Sami GÜNNÜ’ye Soruşturma izni çıktı.              Uygulama oteli ile ilgili verilen karar kapsamında;  Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü’ye Görevi Kötüye Kullanma Kapsamında Soruşturma İzni Verildi. Ayrıca uygulama oteli eski müdürü İ.K.’ya kısmen verilmeyen soruşturma izni  de mahkemece verildi. Yine soruşturma izni kapsamında; Gazi Mustafa Kemal Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde görev yapan S.K. -  S.G. -  A.Ş. -  İ.Ş. -  E.T.Ç. – E.A. – Ö.E. – H.Ö -  E.T. olmak üzere yönetici, öğretmen ve usta öğreticiler hakkında da mahkeme müfettişlerce verilmeyen soruşturma iznini mahkeme kaldırarak görevi kötüye kullanma kapsamında tümü hakkında soruşturma izni verdi. Soruşturma izni kapsamında öğretmen ve idarecilerin attıkları imzalarda ki sorumlulukları tüm yönleri ile adli makamlarca değerlendirilecek. Ayrıca Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü ve diğer idareciler hakkında ihaleye fesat karıştırmaktan hala devam eden ayrı bir soruşturma devam etmekte.  
KARESİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SAMİ GÜNNÜ HAKKINDA “GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAKTAN SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ”

Uygulama oteli ile ilgili skandalların sonu gelmiyor. Biliyorsunuz biz bu konuyu yazı dizisi olarak sizlere aktarmaya çalışıyoruz. Hiçbir şey saklı kalmıyor zaman içerisinde her şey ortaya çıkıyor. Daha önce Milli Eğitim Müfettişleri ve Karesi Kaymakamlığının soruşturma izni vermediği konu ile ilgili Bursa İdare Mahkemesinden karar çıktı. Ve mahkeme SORUŞTURMA YAPILSIN dedi.

 

Uygulama otelinde her geçen gün yeni bir olay ortaya çıkıyor. Bu işin nereye veya kime kadar gideceği konusu ayrı bir merak konusu olmakla birlikte ortaya çıkan bilgiler artık eğitim camiasında gelinen noktayı gösteriyor. Liyakat mı yoksa adamcılıkmı sorusunu bir kez daha sorduruyor. Otelde ki skandallar ile ilgili savcılıkta işlemler olmakla birlikte bazı olaylardan dolayı soruşturma izni verilmiyordu.

Bölge İdare Mahkemesine yapılan itiraz sonucunda mahkeme kararını verdi. 18.07.2022 tarihli Bursa Bölge İdare Mahkemesi Birinci İdare Dava Dairesince verilen kararda; ‘’İSNAT EDİLEN FİLLERİN MAHİYETİ  İTİBARİYLE KAMUYU DA İLGİLENDİRDİĞİNDEN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINCA  HAZIRLIK SORUŞTURMASI YAPILMASI” denildi.  

Bursa Bölge İdare Mahkemesi son noktayı koydu ve Sami GÜNNÜ’ye Soruşturma izni çıktı.             

Uygulama oteli ile ilgili verilen karar kapsamında;  Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü’ye Görevi Kötüye Kullanma Kapsamında Soruşturma İzni Verildi.

Ayrıca uygulama oteli eski müdürü İ.K.’ya kısmen verilmeyen soruşturma izni  de mahkemece verildi.

Yine soruşturma izni kapsamında; Gazi Mustafa Kemal Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde görev yapan S.K. -  S.G. -  A.Ş. -  İ.Ş. -  E.T.Ç. – E.A. – Ö.E. – H.Ö -  E.T. olmak üzere yönetici, öğretmen ve usta öğreticiler hakkında da mahkeme müfettişlerce verilmeyen soruşturma iznini mahkeme kaldırarak görevi kötüye kullanma kapsamında tümü hakkında soruşturma izni verdi.

Soruşturma izni kapsamında öğretmen ve idarecilerin attıkları imzalarda ki sorumlulukları tüm yönleri ile adli makamlarca değerlendirilecek.

Ayrıca Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü ve diğer idareciler hakkında ihaleye fesat karıştırmaktan hala devam eden ayrı bir soruşturma devam etmekte.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.