Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

DÜNYA'NIN EN İYİ EKMEK KİTABI 'EKMEK ŞEHİR BALIKESİR'

KÜLTÜR 28.11.2023 - 15:38, Güncelleme: 28.11.2023 - 15:38
 

DÜNYA'NIN EN İYİ EKMEK KİTABI 'EKMEK ŞEHİR BALIKESİR'

- Dünyanın en iyi ekmek kitabı ‘Ekmek Şehir Balıkesir’ - Balıkesir Büyükşehir’in çalışmaları meyvesini veriyor
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bu yıl Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen ve dünyanın uluslararası tek yemek kitapları yarışması olan “Gourmand Ödülleri’nde “Ekmek Şehir Balıkesir” kitabıyla 1’inci seçilerek ülkesini gururlandırdı. Kitap, “Best in the World” (dünyanın en iyisi) etiketiyle basılma hakkı kazandı. Her yöresinde; ayrı bir kültürü, geleneği taşıyan Balıkesir’in ürün çeşitliğini, köklü geçmişini kayıt altına almak ve bu değerli mirası gelecek nesillere aktarabilmek için Başkan Yücel Yılmaz’ın vizyonuyla kitap çalışmalarına ağırlık veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi “Zeytin Ülkesi Balıkesir” ile “Ekmek Şehir Balıkesir” kitaplarıyla yemek kültürüne yönelik tek uluslararası yarışma olan “Gourmand Ödülleri’nde dünya sahnesine çıktı. Her yıl dünyanın farklı bir ülkesinde gerçekleşen uluslararası etkinlik bu yıl 27-29 Kasım günlerinde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenleniyor. “BEST İN THE WORLD” etiketiyle basılacak Yarışmanın ilk gününde Ekmek Kitapları Kategorisi’nde birinciliği elde eden “Ekmek Şehri Balıkesir” kitabı ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Türk mutfağının zenginliğini ve kadim geçmişini dünyaya duyurarak ülkesini gururlandırdı. Böylelikle “Ekmek Şehri Balıkesir” kitabı, “Best in the World” (dünyanın en iyisi) etiketiyle basılma hakkı kazandı. “50 Peynirli Şehir Balıkesir” kitabının ardından ikinci kez bu başarıyı elde eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yarışmaya katıldığı bir diğer kitabı olan ‘Zeytin Ülkesi Balıkesir’in de sonuçları bu gece belli olacak. Yazarlar Başkan Yılmaz’a teşekkür etti Kitapların yazarları; Berrin Bal Onur ve Neşe Aksoy Biber yaptıkları açıklamalarda ülkemize bu gururu yaşatmanın heyecanını yaşadıklarını söyleyerek kendilerine bu imkânı sunan, kitapların her aşamasında emeği ve katkısı olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a ve ekibine teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi’nin bu işi çok iyi sahiplenerek kendilerine her konuda destek olduğunu söyleyen yazarlar, emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
- Dünyanın en iyi ekmek kitabı ‘Ekmek Şehir Balıkesir’ - Balıkesir Büyükşehir’in çalışmaları meyvesini veriyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bu yıl Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen ve dünyanın uluslararası tek yemek kitapları yarışması olan “Gourmand Ödülleri’nde “Ekmek Şehir Balıkesir” kitabıyla 1’inci seçilerek ülkesini gururlandırdı. Kitap, “Best in the World” (dünyanın en iyisi) etiketiyle basılma hakkı kazandı.
Her yöresinde; ayrı bir kültürü, geleneği taşıyan Balıkesir’in ürün çeşitliğini, köklü geçmişini kayıt altına almak ve bu değerli mirası gelecek nesillere aktarabilmek için Başkan Yücel Yılmaz’ın vizyonuyla kitap çalışmalarına ağırlık veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi “Zeytin Ülkesi Balıkesir” ile “Ekmek Şehir Balıkesir” kitaplarıyla yemek kültürüne yönelik tek uluslararası yarışma olan “Gourmand Ödülleri’nde dünya sahnesine çıktı. Her yıl dünyanın farklı bir ülkesinde gerçekleşen uluslararası etkinlik bu yıl 27-29 Kasım günlerinde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenleniyor.
“BEST İN THE WORLD” etiketiyle basılacak
Yarışmanın ilk gününde Ekmek Kitapları Kategorisi’nde birinciliği elde eden “Ekmek Şehri Balıkesir” kitabı ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Türk mutfağının zenginliğini ve kadim geçmişini dünyaya duyurarak ülkesini gururlandırdı. Böylelikle “Ekmek Şehri Balıkesir” kitabı, “Best in the World” (dünyanın en iyisi) etiketiyle basılma hakkı kazandı. “50 Peynirli Şehir Balıkesir” kitabının ardından ikinci kez bu başarıyı elde eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yarışmaya katıldığı bir diğer kitabı olan ‘Zeytin Ülkesi Balıkesir’in de sonuçları bu gece belli olacak.
Yazarlar Başkan Yılmaz’a teşekkür etti
Kitapların yazarları; Berrin Bal Onur ve Neşe Aksoy Biber yaptıkları açıklamalarda ülkemize bu gururu yaşatmanın heyecanını yaşadıklarını söyleyerek kendilerine bu imkânı sunan, kitapların her aşamasında emeği ve katkısı olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a ve ekibine teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi’nin bu işi çok iyi sahiplenerek kendilerine her konuda destek olduğunu söyleyen yazarlar, emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.